Deneyim ve Önerilerinizi Bekliyorum [ Ev Temizliği ]

Anti Depresan

☁ ATATÜRK ☁
Pro Üye
Anneler Kulübü
23 Temmuz 2014
5.359
17.586
Merhaba Hanımlar.
Sabah 8'de evden çıkıyorum.Saat aksam 9'da evde oluyorum.Yani rutinim bu..
Benim şikayetim 2 kişi olduğumuz halde evin sürekli dağılması.
Temizliğinde bir sıkıntı yok ama sürekli dağılıyor.
Eşim evet çok dağınık kaç kere söylediğim halde yine dağıtıyor yine dağıtıyor..
Yok mu bu işin pratiği her gece eve gelince derleme toplama yerine rahat rahat otursam.
----
En çok dağılan gardrop elbiselerimi alırken hemen dağılıyor.Mutfakta bir yemek yapmaya göreyim hemen tezgah yığınla bulaşık oluyor.
Evim pis değil ama dağınıklık ruhumu darıyor.Zaten yorgun geliyorum bir de kalkıp bunlarla uğraşmak ayrı yoruyor.

Nereden nasıl başlanılmalı temizlik yaparken işimi kolaylaştıran pratik şeyler yokmu hergün 2 saat değil de 1 saatte en azından ani bir misafir ağırlayacak kadar temizlemek mümkünmü deneyim ve önerilerinizi bekliyorum.​

Bende bugün kendi kendime bunu soruyordum. Ya hu her aksam esim otururken ben hizmetçi gibi dolanıyorum anca 2 yada 3 saate yanında oturabiliyorum. Mutfak yatak odası hic mi toplu kalamaz. Benim de malesef esim çok dağınık. Bebegede pek bakmaz. Simdi ev almış başını gidiyor ama bebeğimi uyutuyorum ben

Kısaca tencere dibin kara benim ki senden kara...

Cevapları takipteyim :KK66:

Bence yemek hazirlarken bir yandan bulasiklari yikayin ,yemek yaparken ki bulasiklardan bahsediyorum ..
Ikincisi evdeki fazlaliklarinizdan kurtulun..Kutular alin irili ufakli onlar baya toparlayici oluyor ..
Ben fazla camasir sepeti bulunduruyordum icine atmasi icin de banyoda degil holde tutuyordum bir de o kadar uzun saatler nasil calisiyorsunuz uzuldum

Öncelikle eşinle sorumluluğu paylaşman gerek diye düşünüyorum. Toplamasa bile dağıtmasın madem. Siz evin hizmetçisi değilsiniz ki.

Ayrıca hafta sonları yardımcı tutmanızı öneririm. Çalışma saatleriniz çok zaten. Bu genç yaşta bu güzel günlerinizi ev toplayarak ziyan etmeyin.

Valla canım bende senin gibiyim akşam saat 7 de eve geliyorum.. Bide cumarteside çalışıyorum.. Ben bi kolayını daha bulamadım.. Şimdi bu akşam iş çıkışı gidip evi silip süpüreceğim ki pazar gününe iş kalmasın da dinleneyim yada gezeceksem gezeyim... Çoook yorucuuu:KK43::KK43:

evde fazla olan ne varsa ikinci elden satış yapılmalı ihtiyaç sahiplerine verilmeli yada atılmalı
eşya fazlalığı hem etrafı çabuk dağıtıyor hem toplaması kolay olmuyor
eşiniz derli toplu olmayı öğrenmek zorunda kirlisini sepete atmak eve gelince çamaşırlarını dolaba asmak bu kadar zor değil
kızmadan sinirlenmeden konuşun
bir de yemek yaparken tezgahın sadece tek tarafını kullanın işiniz biter bitmez sebzeleri kaldırın bulaşık varsa makineye atın yada elde yıkayıp kaldırın
az eşya kolay temizlik diyorum ama kendimde bunu pek yapamıyorum

Gardroptan bisey aldiinizda mutlaka duzelterek alin..camasiri katlayarak topla ve direk yerine koy..bu duzeni kolayca oturtabilirsin..yemek icinse malesef dagilmadan olmuyor ama ben yemegi ocaga koydugumda bulasiklari hemen makineye atarim..yani yemege oturdugumuzda mutfak topludur..

Bu yüzden yaşlanıyoruz:)). Hafta ici dışarıda is, hafta sonu evde. Birde sanki hic çalışmıyor gibi tek başına bebek bak. Uyku filan hak getire :)) yaslanmak istemiyorum yaa:))

Vallahi eşim dağıtmasında eksik kalsın toplaması yani.
Adam her yerde bardak bırakıyor.Vallahi hiç böyle birisi olduğunu bilmezdim ki 4,5 yıldır birlikteliğimiz ve 2 aylık evliliğimiz var bildiğiniz hergün bir sürü bardak topluyorum etraftan en sonunda bağlayacağım bardağı sebile oradan içsin diye.

Sanirim eti canga reklamindaki gorille evlisiniz :KK66: bu kadar cok dagildigina gore esiniz biraz tertipsiz ve duzensiz,ikiniz de prensip edinseniz bazi seyleri ev tertemiz derli toplu kalabilir
Mesela sofradan kalkan ke di tabagini catalini bardagini alip hemen bulasik makinesine atsa, kalan yemekleri ve masayi birlikte toplasaniz
Sonra her camasir yikandiginda hemen asip kurur kurumaz hemen toplayip utulenecekleri ayirsaniz,katlanip dolaba konacaklari hemen yapsaniz sorun kalmaz
Ben gardropta ayni turdeki kiyafetleri ust uste magazalardaki gibi katlayip koyuyorum mesela kolsuz bluzlar hep ust ustedir,yarim kollular ust uste ayri bir yerdedir,askilarda etekler bir arada yan yana asilir,pantolonlar ayri,ceketler ayri durur boylece goruntu guzel olur
Ayni taktigi esimin dolabinda da uyguluyorum,kemerleri,aksesuarlari kol dugmeleri ayri bir kutudadir,saatleri de yan yana dizilidir,corap ve camasir cekmecesi de aynen zimba gibi dizerim hic dagilmaz,her dagildiginda tekrar toplarim o da hic bozmaz
Temizlik icin benim tek puf noktam lavabolar ve mutfaklarin her an temiz durmasidir, her sabah tuvaletleri iyice ovar oyle girerim.her banyoya girdigimde once banyoyu sonra kendimi temizlerim,mutfakta yemek yaparken bir yandan da temizlerim ocagi en sona birakirim,yemek piserken dolap kapaklarini ve fayanslari silerim mesela tertemiz kaliyor

bende çalışan ve çok dağınık kocaya sahip olan kendisi kocasından da dağınık olan bi hatunumm :)
ama çözüm şu; ilk başlarda nasılsa hafta sonu temizlik yapıcam diye salıyodum işleri temizlikten önce 2 saat ev topluyodum baktım olcak gibi değil. şimdi çözüm şu, yemek pişerken hemen bulaşıkları makineye atıyorum, yemek sonrası 3-4 tabak oluyor zaten hemen mutfağı toplayıp çıkıyorum mutfaktan, çamaşırları biriktirmeden yıkayıp ütüleyip kaldırıyorum en fazla yarım saatimi alıyor, aldığım bişeyi hemen yerine koyuyorum. haftada bir dip köşe temizlik yapsamda (dip köşeden kastım silip süpürüp toz almak, halı koltuk silmek değil) hafta içi mutlaka bi süpürge tutuyorum ki dip köşe temizlik daha kolay olsun. haftada 3-4 kez banyoyu ve tuvaleti kullandıkça çamaşır suyu döküyorum 10 dk da onlar bitiyor, yani zamanımı almıyor. sadece pazar günler evdeyim. bi pazarıda koltuk silmeye ayırıyorum aynı gün camlarda bitiyor. koltukları silip örtü yayıyorum ki misaifr geldiğinde tekrar silmekle uğraşmıyayım. yani iş birikmiyor. bide elimin altında işimi engelleyen tüm fazlalıkları kaldırdım. başka türlü çıkar yol yok

Ertelemeyin, en önemlisi bu.
Bir elbise denerken diğerini yatağın üzerine atmak yerine hemen asmalısınız.
Dolap düzenim çok uzun sure gider, ben kategoriye gore dizerim giyecekleri.
Az giydiklerimi bir raf, evde giyindiklerimi başka raf gibi. O zaman zaten belli bölümler hemen hic dağılmaz.
Yemek yaparken de bir taraftan yapıp bir taraftan mutfağı temizlemeyi çok seviyorum. Yemek bitene kadar mutfak da pırıl pırıl olur.

Sanirim eti canga reklamindaki gorille evlisiniz :KK66: bu kadar cok dagildigina gore esiniz biraz tertipsiz ve duzensiz,ikiniz de prensip edinseniz bazi seyleri ev tertemiz derli toplu kalabilir
Mesela sofradan kalkan ke di tabagini catalini bardagini alip hemen bulasik makinesine atsa, kalan yemekleri ve masayi birlikte toplasaniz
Sonra her camasir yikandiginda hemen asip kurur kurumaz hemen toplayip utulenecekleri ayirsaniz,katlanip dolaba konacaklari hemen yapsaniz sorun kalmaz
Ben gardropta ayni turdeki kiyafetleri ust uste magazalardaki gibi katlayip koyuyorum mesela kolsuz bluzlar hep ust ustedir,yarim kollular ust uste ayri bir yerdedir,askilarda etekler bir arada yan yana asilir,pantolonlar ayri,ceketler ayri durur boylece goruntu guzel olur
Ayni taktigi esimin dolabinda da uyguluyorum,kemerleri,aksesuarlari kol dugmeleri ayri bir kutudadir,saatleri de yan yana dizilidir,corap ve camasir cekmecesi de aynen zimba gibi dizerim hic dagilmaz,her dagildiginda tekrar toplarim o da hic bozmaz
Temizlik icin benim tek puf noktam lavabolar ve mutfaklarin her an temiz durmasidir, her sabah tuvaletleri iyice ovar oyle girerim.her banyoya girdigimde once banyoyu sonra kendimi temizlerim,mutfakta yemek yaparken bir yandan da temizlerim ocagi en sona birakirim,yemek piserken dolap kapaklarini ve fayanslari silerim mesela tertemiz kaliyor

Hayallerimdeki ev düzeni. Biri bana boyle yapıp bıraksın söz devam ettireceğim. Çalışıyor musunuz? Çocuk filan?

Bence yemek hazirlarken bir yandan bulasiklari yikayin ,yemek yaparken ki bulasiklardan bahsediyorum ..
Ikincisi evdeki fazlaliklarinizdan kurtulun..Kutular alin irili ufakli onlar baya toparlayici oluyor ..
Ben fazla camasir sepeti bulunduruyordum icine atmasi icin de banyoda degil holde tutuyordum bir de o kadar uzun saatler nasil calisiyorsunuz uzuldum

Kendi iş yerimiz gelecek yıl ağustosa kadar ödemelerimiz var yeni evli olduğumuz için koşturmacamız çok fazla.:KK43:

Fazla olan kullanmadıgınız atmaya kıyamadıgınız herşeyi once elden çıkarın..Sadelikteki saadetten faydalanın yani.Eşinizede toplu ve düzenli bir şekilde yaşamak istediğinizi sizin elinizden geleni yapıp yoruldugunuzu çok dagıtmaması gerektiğini anlatırsanız çok zorlanmazsınız diye düşünüyorum..Bir eliniz hep evin üstünde olsun aldıgınızı yerine bırakın bir kahve içseniz bile hemen yıkayıp kaldırın veya makineye koyun..

X