Deneme süresinde nasıl davranılmalı?

Niloyaaniloyaaa

Nilay
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Mart 2020
439
352
33
Merhaba,

8 gün oldu işe başlayalı başlarda adaptasyon sorunu aşırı derecede yaşadıysamda şimdi işime sıkı sıkı sarılıp kendimi geliştirmek istiyorum.Fakat sanki beni beğenmiyorlar gibime geliyo.Arkadaşları izliyorum sistemi öğrenmeye çabalıyorum ki öğrendim ana kısmı detay kısımları öğrenemedim

Ufak tefek hatalarım oldu.Dün ve bugün ama çok yeniyim hayatımın ilk iş deneyimi ve ben kendime çok güveniyorum öğreneceğime inancım sonsuz.

bu süreçte beni kovmamaları için nasıl davranmalıyım? Ben gerçekten bu işe tutunmak istiyorum..

8 günlük bir elemanım yaptığım ufak hatalardan dolayı atılır mıyım? İlk iş deneyimim olduğunu biliyorlardı hatta sakın pes etme falan demişlerdi..

Tabii ki o ihtimal hep vardır. Sonuçta işverenlerin karakterlerini bilemiyoruz. Umarim iyi anlayışlı merhametli insanlardır. Sen azmet kendini göster ifade et... Başarılı katki sağlayan çalışanını kimse birakmak istemez...Sakin ol rahat ol

Öncelikle hayırlı olsun işin. Birkaç basit hatadan kimse kimseyi kovmaz,merak etme. Verilen işleri bitirmeden çıkmamaya çalış. İş tanımın ne bilmiyroum ama Verilen evraklar yanında dağ olursa, senden istenen şeyi peşpeşe hatırlatmak durumunda kalırlarsa göze batmaman imkansız. Onun dışında patronlar çalışan ve hevesli insan severler. Çok fazla telefonla takilmamaya çalış, hatta (güvenilir bulursan) WhatsApp webini pcye bağla, böylelikle whatsappta bile konuşsan latopta olduğun için dikkat çekmezsin
Sana söylenen şeyleri mutlaka not al ki, tekrar tekrar sormak zorunda kalma. Mesela ben yeni başladığımda angarya bir programi bana kitlediler, programı kuran adam geldi 'bu böyle bu böyle' diye anlattı. Ben de eblek eblek dinledim, anladım.
Adam gitti,bir hafta geçti. Programı kullanmam gerekti, abooo,hiç bir sey hatırlamıyorum)) deneme yanilmayla epey uğraşmıştim. O yüzden anlasan da not al bence :)

Bu arada bizim odaya da yeni bir kiz geldi. Geldiği andan itibaren herkesle aşırı samimi olmaya çalışıyor ve gerçekten odacak uyuz oluyoruz kıza Her konuda bir fikri var. Kendi aranda bir şey konuşursun, yorum yapar. Birisi bir tweet okur, hemen 'dunyayi yöneten üç ülke...' falan diye kahvehanede oturan dayı zihniyetiyle lafa girer. Din,siyaset, bir ırka olan nefret...en konuşulmaması gereken konular hakkında bile pervasizca konu açar konuşur.
Gerçekten tahammul etmesi zor birisi. O yüzden gönülden söyleyebilirim ki ise yeni giren birinin birden 'ben de sizdenim' cabalari, Burhan altintop gibi, 'ben de Nişantaşı çocuğuyum,beni de alın aranıza' halleri falan herkesi inanılmaz soğutur . Olabildiği kadar kendi fikrinizi söylemekten imtina edin, en azindan herkesin huyunu suyunu tanıyana kadar. İnsanlarla hemen samimiyet kurmaya,diğerleri senli benli konuşuyorsa,gelir gelmez senli benli konuşmaya falan başlamayın, onların iyi kötü bir mazisi var. Siz de yakında samimiyet kurarsınız zaten.
Benim önerilerim şimdilik bunlar. İnşallah bizim kıza da birileri böyle önerilerde bulunur da oda biraz daha yaşanılası olur

Bol şans isinizde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…