Sivilceli Ciltler Demodex folliculorum paraziti akneye neden oluyormuş

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

BirazMutluluk

Guru
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2008
213
21
az önce akneler hakkında araştırma yaparken buldum.bu parazit hem akneye hemde komedonlara neden oluyormuş.akneli hastalardan alınan deri biyoposilerinde %40 ında bu parazit olduğu görünmüş.en sık yanak,alın,ve çenede görülürken.saç ve kirpik diplerinde dış kulakta ve saç diplerindede görülüyormuş.bazen yüzle birlikte basen bölgesinde ve dış kulak yolundada
akneye ve kaşıntıya sebep oluyormuş.
benim gibi bi türlü geçmek bilmeyen akneleri olanlar için faydalı olacağını düşündüm.

Bravo arkadaşım.. bende yıllardır araştırıyorum anca buldum. 38 yaşında çenemde geçmeyen sivilceler, komedonlar, burun kenarımda çil gibi duran siyah noktalar, geniş göznekler ve burun kenarında ve çenemde ince damar genişlemeleri(telenjektaziler) var. Kendi tanımı kendim koydum meğer bende ROSECEA varmış. Artık bu mikropta sebebi. Şimdi Dermatoloji Dergisi - Rozase Tedavisinde %5 Permetrin Krem İle % .75 Metronidazol Jel'in Etkinliğinin Karşılaştırılması linkindeki kremlere bakıcam.

Sakın cildinize iritan etkili olan içerikte kremler kullanmayın. Hassas cilt bakım ürünlerini (yinede içeriklerini kontrol ederk) kullanın. A vitamini krem olarak avenee nin ürünlerini kullanın. Ben eritretin krem kullandım hiç iyi gelmedi iritasyonu çok kötü. Ne büyük hata etmişim.

Bu mikrobuda öldürmek için o linkteki kremlere bakıcam.

Eğer sonuç alırsam başlık açıcam :KK66:

Merhaba;
Bende sizin gibi aynı sorundan muzdarip idim.Geçen hafta içerisinde eczaneye gittim.Burada analiz yapan bir bayan vardı bana cilt analizi yaptı.Sonra yüzümdeki bu akneler için TTO akne jeli verdi.Anlatırkende demodeks parazitlerinden bahsetti.İlgimi çekti.Demodeks parazitlerine tee tree oil iyi geliyormuş.Yüzüm o kadar kötüydü ki anlatamam.Ürünü aldım ve kullanmaya başladım.Şuan çok iyi gidiyor sanırım çözümü buldum.Tee tree oil'i araştırdım gerçekten de demodeks parazitlerini yok ediyormuş.İsterseniz sizde araştırın. Arkadaşlar doğal yolla iyileşmek buna derler sanırım.

X