• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Demirtaş'tan Kurdistan açıklaması

lamelifAmine

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2014
5.154
10.076
298
HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş, Demokratik Toplum Kongresi'nin olağanüstü toplantısında özerklik açıklamasında bulunurken, Demirtaş'ın "Artık gelecek yüzyılda bir Kürdistan gerçeği olacak. Özerk bölgeleri de olacak belki devleti de olacak." sözleri dikkat çekti.

HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş, Demokratik Toplum Kongresi'nin olağanüstü toplantısında özerklik açıklamasında bulunurken Başbakan Ahmet Davutoğlu'na "Madem güçlüsün al reisini de Cizre'ye git. Madem kurtarıyorsun bakalım bir Sur'a git de bak seni nasıl karşılayacaklar" dedi. Demirtaş'ın "Artık gelecek yüzyılda bir Kürdistan gerçeği olacak. Özerk bölgeleri de olacak belki devleti de olacak." sözleri dikkat çekti.

Demokratik Toplum Kongresi'nde Selahattin Demirtaş da bir konuşma gerçekleştirdi.

YİNE HADDİNİ AŞTI VE BÖLÜCÜLÜK YAPTI

Demirtaş'ın konuşmasından ilk başlıklar şöyle:

"Halkın iradesi silahtan daha güçlüdür. Bu kağıttan kaplanların ucuz kahramanlıklarının da sonu gelmiştir. Dün Başbakan'a çağrı yaptım, Genelkurmay Başkanı'nı niye gönderiyorsun, sen git. Sen niye Cizre'ye gitmiyorsun? Madem güçlüsün al reisini de Cizre'ye git. Madem kurtarıyorsun bakalım bir Sur'a git de bak seni nasıl karşılayacaklar. Yüzde 49 oy almışlar ama dayandıkları zemin silah zeminidir. Bizim artık bu bilinçle siyaseten çözüm gücü olan bu iradenin nasıl bir tutum içinde olduğunu tüm dünyaya ilan etmesi lazım. İki mevzuyu netleştireceğiz. Birincisi Kürt halkının siyasi statüsüyle ilgili, bu statüyle ilgili. İkincisi idari yönetim, bu da özerklikle ilgili. Bu ikisini birbirini boşa çıkarmayacak şekilde nasıl bir yönetim inşaa edebiliriz, bunu nasıl tabandan yukarı kurabiliriz, bu anlamda bu toplantı çok önemli olacaktır.

KÜRDİSTAN OLACAKMIŞ

Artık gelecek yüzyılda bir Kürdistan gerçeği olacak. Özerk bölgeleri de olacak belki devleti de olacak.

Kürtler artık kendi coğrafyasında siyasi bir irade olacaktır. Bedeli ağır olacak diyebilirler. Neyse bedeli biz de ödemeye hazırız.

Halkımız karar verecek, diktatörlük mü, özyönetim mi?"

http://www.memurlar.net/haber/554872/

10580012_436964989834540_7112433975272335624_n.jpg

ne kadar ayıp harbi ve ilina şu an doğuda insanlar katledilsin siz burda neyi tartşıyorsunuz!!! çok ayıp çok adam çok masum barış adamı ne var ki sadece ülkemi bölmek istiyor o_O

ne kadar ayıp harbi ve ilina şu an doğuda insanlar katledilsin siz burda neyi tartşıyorsunuz!!! çok ayıp çok adam çok masum barış adamı ne var ki sadece ülkemi bölmek istiyor o_O
Kendimden çok fena utandim suan. Istanbu'lda 1 gecede 30 araba yakti hdpkk'lilar,adana mersin,antalya da arabalar yakiliyor ne var sanki karanlık geceler aydinlaniyor:KK14:

Ahh gelseler keşke
Tartışa tartışada olsa bi nebze doğruyu gösterebiliriz belki

Hanımlar,
böyle davetler yapmayalım, sonra tartışma çıkıyor, gerek yok.

Habereyse içimden diyeceğimi diyorum:KK14: Tövbe tövbe diyip çıkayım buradan.

Hanımlar,
böyle davetler yapmayalım, sonra tartışma çıkıyor, gerek yok.

Habereyse içimden diyeceğimi diyorum:KK14: Tövbe tövbe diyip çıkayım buradan.
Mune Mune elinde cımbızınla dolaşmasan bende çok şey söyleyeceğim ama tövbe tövbe deyip sana katılmakla yetiniyorum:KK12:

Ya bu adamın suçu yok ki.
Şu adama bu rahatlığı verenlerde suç.
Ülkeyi sattıklarına dair ellerinde kağıt mı olması lazım şunların da inanacaksınız?
Böyle demokrasi olmaz ki. Demokrasi bir kere halkın, devletin birlik, beraberliğini tehdit eder hale geldiyse gereği yapılır. Hiç bir ülkede bu kadar rahat olamaz şu adamlar. Bunlara gelince el kol bağlı başkaları iki çift laf edince kodesi boylaması ne kadar tezat iki uç.

Back