• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Demirtaş’tan Erdoğan’a: Dağ çözüm olsaydı giderdim, zor olan burada seninle mücadele

geçti gerçekleşecekti , geçmedi yine gerçekleşecekti , geçti ama geçmemiş gibi yaptı yine gerçekleşecekti .... böyle devam eder
sonuç ne olursa olsun erdoğan suçlanacak sizlerin değişmez kaidesi.
Cumhurbaskani anayasayi bile hice sayarak bosuna mi meydan meydan dolasip 400 milletvekili istedi? Yukarda yazdiklarim olmadi mi bu ulkede? Sen ne dusunuyorsun bu konuda? Sence tek adam olmali mi Erdogan? Ona bu kadar guveniyor musunuz sahiden?

işid ile başlayan operasyonlar, ikinci gün iki polisin evınde sehıt edılmesınden sonra pkk ya yöneldi.bana garip gelen olay bu şimdi ise işid in adı gecmıyor zira büyük bir oyunun içindeyiz ,olan halkın evlatlarına mehmetçimiğimize ve polıslerımıze oluyor
ISIDin adini degistirdi bazilari, diger adi DAES oldu.Tum haberleri takip edemiyorum gerci ama belki bu isim altinda yaziyorlardir.

@cognitive cok cok seviyorum :KK200::KK200::KK200::KK200: gercekten, Okypete !!!:KK68:Ama bu ara insanlar ölüyor ve biz burda siyaset konustugumuz icin, sadece ciddi, acik ve net yorumlar, konusmalar, cözüm bulmalar yer alsa, daha Uygun olur diye düsünüyorum.

Saraylim Saraylim , sen hdp`ye oy verdigini söylüyorsun mecburen, anliyorum. Zaten bunu cogu insanlar yapti. Hatta Demirtas bu emanet oylar icin bile tesekkür etti.
Ben ise hdp`ye oy vermedim, cünkü koyu Atatürkcüyüm ve benim her zaman oyum CHP`yedir.
O zaman neden ortayi bulamiyoruz seninle. Bende senin gibi düsünüyorum yani pkk benim icin bir terör örgütüdür, ama belki hdp baraji acti ve belki onlarin sayesinde pkk günün birinde yok olur, olamazmi sence ???
Yani kin güderek bir cözüme varamayacagimizi 30 senedir görüyoruz.
Baska bir alternatifin nedir bu konuda ?
Sence bu kürt sorunu nasil cözülebilir ?
Ben HDPye oy vermedim. Hatta Anti-HDP lik yaptim bu forumda secim oncesi. CHPli de degilim ama AKP geldiginden beri CHPye oy veriyorum. Ben diger uc partinin ortak paydalarda birlesip bir koalisyon hukumeti kurmasini ve secim oncesi vaad ettikleri ortak bildirgelerini gerceklestirmelerini isterdim, ama maalesef yapamadilar. Idealistlikleri cozumun onune gecti. Birlesselerdi pari menfaatleri bazinda belki her istedikleri olamayacakti, mesela HDPnin Apo ve Ozerklikle ilgili istekleri, ama bundan baska bir suru ortak amaclari hedefleri ve soylemleri vardi, meclise girince hepsinin onune gecti parti kimlikleri. Ozellikle de MHPnin..

Kurt sorunu bu cozum sureci oyalamalariyla, PKKya verilen tavizlerle gecen 3 senede oyle buyudu, oyle bir cikmaza girdi ki.. Ben OHAL ilan edilmesini bekliyorum. Erken secim olup da AKP tek basina gelirse fazla ugrasmaz, verir doguyu anlasirlar.

hahahahaha verir doguyu anlasirlarmi ????
Kim neyi kime verebilir Allah askina, sakami yapiyorsun sen ???

mit in surıye ye gonderdıg tırlar daha dün gibi aklımızda kime gitti bu cephaneler ?
Devlet sirri. Amerikaya kiziyoruz, gidip Iraka, afganistana vesaire giriyor, savas aciyor diye.. Ama Amerika bunu gostere gostere, aylar oncesinden ilan ede ede yapiyor. Oyle ki biz bile asker gonderiyoruz. Turkiye'nin bugun yaptigi sinsice birilerini desteklemek, digerlerini vurdurtmak.. Vur-kaccilara destek veriyoruz. Kendi ulkesinde isyan cikartanlara destek veriyoruz. Bize PKKnin yaptigi gibi. Onu destekleyen Ortadogu ulkelerinin yaptigi gibi. Belki de ISIDi destekliyoruz, kimbilir? Biz de artik teroru destekleyen bir ulke olduk sonunda.

Devlet sirri. Amerikaya kiziyoruz, gidip Iraka, afganistana vesaire giriyor, savas aciyor diye.. Ama Amerika bunu gostere gostere, aylar oncesinden ilan ede ede yapiyor. Oyle ki biz bile asker gonderiyoruz. Turkiye'nin bugun yaptigi sinsice birilerini desteklemek, digerlerini vurdurtmak.. Vur-kaccilara destek veriyoruz. Kendi ulkesinde isyan cikartanlara destek veriyoruz. Bize PKKnin yaptigi gibi. Onu destekleyen Ortadogu ulkelerinin yaptigi gibi. Belki de ISIDi destekliyoruz, kimbilir? Biz de artik teroru destekleyen bir ulke olduk sonunda.
çok güzel özetlemişssin ama ANLAYANA

13 senedir AKP iktidarda verselerdi o zamanda verebilirlerdi. Kusura bakma her dedigini onayliyorum ama bu AKP doguyu hdp`ye verir cümlene kattiyen katilmiyorum.
Hdp`nin baraji gecmesi hepimiz icin hayirli oldu ve dilerimki bundan sonrada belki bir AKP - CHP koalisyon olur ama galiba erken secim olacak.

13 senedir AKP iktidarda verselerdi o zamanda verebilirlerdi. Kusura bakma her dedigini onayliyorum ama bu AKP doguyu hdp`ye verir cümlene kattiyen katilmiyorum.
Hdp`nin baraji gecmesi hepimiz icin hayirli oldu ve dilerimki bundan sonrada belki bir AKP - CHP koalisyon olur ama galiba erken secim olacak.
Cozum surecini baslattilar zaten.. PKK ne istiyordu atesi kesmek icin saniyorsun? Okul mu? Ogretmen mi? Hastane mi? Gonderilen ogretmenleri acimadan katleden, okullari binalari yakip yikan PKK bunlari istedigi icin mi muzakere baslatti? Kurtce mi konusamiyorlardi? Egitim mi yapamiyorlardi. Hukumet bunlari da elinden geldigince yapti, hatta bayraklari posterleri bile suc olmaktan cikti. Sence ne diye saldirmaya basladilar gene? Vaad edilen neyi almadilar diye bu kadar ofkeliler? Sana onceki mesajlarimdan birinde 2 yil once BDP ile anlastiklari konulardan birini yazmistim, orada neyin ne oldugu veya nereye dogru gittigi yeterince belli degil mi? Anlasma simdilik bozuldu. Yeniden anlasamazlar diye birsey yok.

atesi kesmek icin saniyorsun
Evet atesi karsilikli kesmek ve artik bu kürt sorununu beraber cözmek oldugunu düsünüyorum.
Hersey konusarak cözülmeyen hic bir Problem yoktur aslinda bu dünyada. Ayni göz hisasinda karsilikli birbirini dinleyerek, her derdin bir cözümü oldugunu düsünüyorum.
Bir cocuk bile dikkat ceksin diye neler yapabiliyor veya bende öyleyim eger birisi beni dinlemek istemezse, seni hic sayiyorum dese bir kavga esnasinda daha cok agresiflesiyorum.
Ama gercekten cözüm bulmaksa her iki tarafin maksadi bu illaki olur. Hersey iyiliklede olur.
Unutmayalimki Saraylim Saraylim , bu insanlarda senin ve benim atalarim gibi Kurtulus savasinda ve Canakkale savasinda hep kardes kardese savasdilar.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hakkında açılan soruşturma ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Ağabeyi malum, dağda yetişmiş, kendisi de fırsatı bulunca oraya koşar” sözlerine yanıt verdi.

Konuşmalarının hiçbirinin ırkçı ve şiddet içeren söylemler taşımadığını savunan Demirtaş, dokunulmazlık zırhına sığınmak istemediğini ve hesap veremeyeceği hiçbir şeyinin olmadığını söylerken, Erdoğan’a,“Eğer dağın çözüm olduğuna inansaydım ben de dağa gitmiş olurdum. Burada seninle yüz yüze mücadele etmek daha zor ve biz zor olanı seçtik” sözleriyle yanıt verdi.

demirtas-reuters2.jpg

Fotoğraf: Reuters

‘Erdoğan’ın yüreği yetiyorsa onun da dokunulmazlığını kaldıralım’
AFP’ye konuşan ve bir kez daha 550 milletvekiline dokunulmazlıkların kaldırılması çağrısı yapan Demirtaş, Erdoğan’a seslenerek,“Cumhurbaşkanının yüreği yetiyorsa o da başvursun, dokunulmazlığını kaldıralım. Bizim savunamayacağımız hiçbir faaliyetimiz yoktur. Onlar da kendilerine yolsuzluk, rüşvet, ihaleler dahil olmak üzere güveniyorlarsa, buyursunlar hep birlikte mahkeme huzuruna çıkalım. Biz korkmuyoruz” diye konuştu.

Erdoğan’la kişisel bir husumetinin bulunmadığını belirten Demirtaş,“Yaptığı yanlışları eleştiriyoruz. İktidar hırsıyla ülkeyi ateşe atmasına karşı çıkıyoruz. Tek başına bu ülkede saltanat kurmasına karşı çıkıyoruz. Bu eğer kendisinde bir öfkeye, kişisel bir öfkeye dönüşüyorsa, bu onun sorunudur. Psikolojik durumunun, ruh halinin iyi olmadığı anlaşılıyor” diye konuştu.

‘Oy ne olursa olsun ölümler dursun’
Olası bir erken seçimde oy kaybetme korkularının olmadığını ifade eden Demirtaş, “Derdimiz oylarımızı artırmak da değil. Ölümler dursun istiyoruz oyumuz ne olursa olsun” dedi.

“PKK’nin siyasi kolu olarak kurulsaydık söylemekten çekinmezdik”diyen Demirtaş, şöyle konuştu: “Sinn Fein ile IRA arasındaki ilişki gibi bir ilişki yok PKK’yle bizim aramızda. Biz kesinlikle PKK’nin partisi, siyasi kolu, kanadı değiliz. PKK de bizim askeri kolumuz, askeri kanadımız falan değil. Ayrı ayrı bambaşka iki örgütüz.”
ne günlere kaldık yarabbi

Evet atesi karsilikli kesmek ve artik bu kürt sorununu beraber cözmek oldugunu düsünüyorum.
Hersey konusarak cözülmeyen hic bir Problem yoktur aslinda bu dünyada. Ayni göz hisasinda karsilikli birbirini dinleyerek, her derdin bir cözümü oldugunu düsünüyorum.
Bir cocuk bile dikkat ceksin diye neler yapabiliyor veya bende öyleyim eger birisi beni dinlemek istemezse, seni hic sayiyorum dese bir kavga esnasinda daha cok agresiflesiyorum.
Ama gercekten cözüm bulmaksa her iki tarafin maksadi bu illaki olur. Hersey iyiliklede olur.
Unutmayalimki Saraylim Saraylim , bu insanlarda senin ve benim atalarim gibi Kurtulus savasinda ve Canakkale savasinda hep kardes kardese savasdilar.
Cok iyimsersin.. Konusarak cozulecek bir problem 30 sene binlerce insanin olumune sebep olur mu? PKKnin durmak icin ne istedigi cok acik. Bas bas bagiriyorlar ozerklik diye. Yani kendi bolgelerini kendileri yonetecekler, Turkiyeden destek alacaklar ama kendi baslarina buyruk olacaklar. Polis tesklilatlarini muzakereler baslar baslamaz kurmuslardi bile, kendi silahli kuvvetlerini istiyor, Turk askerini bolgelerinde istemiyorlar. Bunlari konusarak nasil halledeceksin icraat olmadan?
vaktin olursa su yaziyi oku, benden daha iyi anlatiyor olan biteni..
http://www.kalehaber.net/yazar-1816-allahaskinabuulkekimin.html

Iyimserlik her insanin bir erdemligidir. Her ne olay olursa olsun iyimserlikle bir yere gelinecegi kesin. Tabiki iyimserligin icinde kendini göz ardi etmeden bir problemin acik ve net tartisilip bir sonuca varmasi yanayim. Neticede her insan mutlu, mesut ve huzur icinde yasamak istiyor. Bunu her insan ister.
Hepimiz, senelerdir sadece bu yolladigin köse yazarinin yazisi gibi bir sürü köse yazilarini okuduk. Ama ne gözlerimizle gördük nede kulaklarimizla dinledik.
Benim simdiye kadar hdp`den duydugum ve gördügüm, özgürlük, baris, kardesce elele söylemleriydi. Ki artik bende buna inanmak istiyorum. Artik ülkemde baris olsun, hic kimseler ölmesin istiyorum.
Ben artik onlarinda bir barisa, kardeslige gitmesini istediklerini duyuyorum ve görüyorum televizyonlarda. Gecen meclisde kendisine terörist denilenler terör arastirilsin dedi, teröristsiniz diyenler elini kaldirip istemediler, yani bunu nasil aciklar bir insan ?
Neden arastirilmiyor ?

Iyimserlik her insanin bir erdemligidir. Her ne olay olursa olsun iyimserlikle bir yere gelinecegi kesin. Tabiki iyimserligin icinde kendini göz ardi etmeden bir problemin acik ve net tartisilip bir sonuca varmasi yanayim. Neticede her insan mutlu, mesut ve huzur icinde yasamak istiyor. Bunu her insan ister.
Hepimiz, senelerdir sadece bu yolladigin köse yazarinin yazisi gibi bir sürü köse yazilarini okuduk. Ama ne gözlerimizle gördük nede kulaklarimizla dinledik.
Benim simdiye kadar hdp`den duydugum ve gördügüm, özgürlük, baris, kardesce elele söylemleriydi. Ki artik bende buna inanmak istiyorum. Artik ülkemde baris olsun, hic kimseler ölmesin istiyorum.
Ben artik onlarinda bir barisa, kardeslige gitmesini istediklerini duyuyorum ve görüyorum televizyonlarda. Gecen meclisde kendisine terörist denilenler terör arastirilsin dedi, teröristsiniz diyenler elini kaldirip istemediler, yani bunu nasil aciklar bir insan ?
Neden arastirilmiyor ?
Iste onu AKP ile MHP ye sormak lazim.. Televizyonlara meydanlara cikip atip tutuyorlar, is icraate gelince mecliste herseye ret.. Televizyonlarda PKKyi asip keserler, mecliste bu konuda bir icraatten kacarlar. Ikisi kalkip koalisyon kurmazlar ama aslinda mecliste biri yapar, oburu destekler. Secmenlerini de beylik konusmalarla avuturlar. Hep ayni terane..

Bundan bir ay önce annemlerin yazliginda, iki komsu senelerdir hep kavgalilarmis ve en sonunda o kavga öyle büyümüski, birisi hapisde ötekisi öldü.
Duyunca cok üzüldüm, Ikisinide uzaktanda olsa tanirdim. Oysa ikiside emekli insanlardi. Yani neyi paylasamadiniz bu dünyada ? Orta yolu bulup, gül gibi emekliliginizi yasasaydiniz ya ?
Sunu demek istiyorum. korkmadan, cekinmeden, derdin nedir kardesim gel bakalim karsima acik ve net halkinda duyacagi ve görecegi tarzda olaylari görelim ve duyalim. Kapalli kapilar ardinda, sadece söylemlerle yetinmek istemiyorum. Ben ve milyonlarca insan artik dogrulari bilmek ve görmek istiyoruz.
Köse yazilari beni tatmin etmiyor artik, siyaset beceri ister. Bir araya gelemeyen, konusmayi becermeyen insanlar yüzünden, evlatlarimiz ölüyor. O evlatlarla birlikte nice ailelerde birlikte yasayan ölü oluyor, üzüntüleri senin ve benim gibi insanlara kadar yansiyor.
Ben gelecek neslin huzur ve refah icinde, senin ve benim yasadigim ülkeler gibi yasamalarini istiyorum.
Seneler sonra, peki teyze sen ne yaptin o dönemde derlerse, ben, baris icin huzur icin ugrastim demek isterim.

Kiskirtmak, bir olayi alevlendirmek cok kolay. Özellikle Amerika hangi ülkeyi kalkindirdida, benim ükeme faydasi olacak ?Amerikanin bu olaylari kiskirtmasinin sadece ve sadece kendi yararina oldugunu hepimiz biliyoruz.
Bizim ülkemizde baris olmadigi sürece birilerinin karinadir. Muhakkak birileri bizim düzensizligimizden yararlanacak.
Dokunulmazlik kalksin diyor, terörst diye algiladigimiz insan, terör arastirilsin diyor. Demekki artik o tarafdanda baris icinde cözüm olusmasini isteyen bir parti var.
Tabiki herseyi cok dikkatli analiz etmek lazim, Alice harikalar diyarinda degiliz. Ama 30 senedir, dile kolay nasil bas edemediniz, sene olmus 2015 artik bir cözüm olmali diye düsünüyorum. Ama bombalar atarak degil, her iki tarafinda iyimserligine sesleniyoruz artik, daha cok evlatlar kaybetmiyelim diye.
Bir Türkiye icin Kurtulus savasinda savasan, Canakkale savasinda elele benimle savasan bir toplumun düsmanim olmasini mantigim el vermiyor.

P.S : bu arada yukarida anlattigim olayda iki emekli adamlarin esleri yani hanimlari bu kavgayi bu raddeye getirmisler, yani kiskirtmislar kocalarini sadece egolari icin. Simdi iki esde agliyor. Mantikli olsalardi, iki tarafda ortayi bulup huzur icinde yasayacaklardi ömürlerinin sonuna Kadar.
Kadinlarin daha bir sag duyusu olduguna inaniyorum.
Hatta kadinlarin bir ülkede rolünün cok büyük oldugunu düsünüyorum.

Madem elinde sehit kani var
Bu işin MADEMİ BADEMİ yok. HDP AÇIKÇA PKK'YI DESTEKLİYOR. ALENEN ŞEHİT KANI DÖKÜYOR. Bu acaba, macabayla olmaz. Tüm tezgahlar AÇIKÇA sergileniyor. Bu kadar da KÖR olmayın.

Madem elinde sehit kani var, niye terör olaylarin arastirmasi icin dilekce verdi hdp? Niye akp ve mhp bu dilekceyi red etti?
Terörü araştırmak DEMAGOJİK bir olay olduğu için elbette. Hiçbir sonuç getirmediği için elbette. Önceki araştırma komisyonlarına bakarsanız görürsünüz.

Madem elinde sehit kani var, niye akp dokunulmazligi kaldirip bunlari yargilamiyor? Ki hdp dokunulmazligin kaldirilmasi taraftari.

Dokunulmazlığın kaldırılması taraftarı olmak dilekçeyle olmaz. ŞOVLA DA OLMAZ. Bu meclise kalmış bir şey. Sadece AK PARTİ İLE DE OLMAZ. Her parti birlikte karar verir buna. Ayrıca dokunulmazlık her konuda da kaldırılmaz. BİR MİLLETVEKİLİ TERÖRÜ ALENİ BİR ŞEKİLDE DESTEKLİYOR İSE (mesela S. Demirtaş, F. Yüksekdağ, A. Zeydan ve daha birçoğu gibi) DOKUNULMAZLIK O ZAMAN KALDIRILMALIDIR.

Back
X