• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Demirtaş’tan Erdoğan’a: Dağ çözüm olsaydı giderdim, zor olan burada seninle mücadele

Almanya`da bazi yerlerde baska tatil günleri olur, bazi yerlerde baska. Hepsi bir degildir Almanya`nin güneyi daha katoliktir, kuzeyi daha hristiyan ona görede tatiller ayni degil. Yani özgürlük budur, bir cati altinda herkesin kendi, mezhebi, dinini rahat ve kimseyi rahatsiz etmeden uygulayabilmesi.
Bir cati altinda 16 eyaletin ayri ayri bayragi ve dili ile bir bütünüz Almanya`da.
Hic br ülke hepsi ayni dinde ve ayni dilde degil. her ülkenin baska dinde baska dilde insanlari vardir. Önemli olan bir cati altinda kardesce yasamak. Sunisi oldugu gibi aleviside olacak, ateistide olacak ülkemde. Yani herkesi ayni tip ayni görüsde olmasinin mümkünati yok.
Saraylim Saraylim , sen Amerika`da yasiyorsun, belki benim gibi 10 degisik mezheplerden, dinlerden arkadaslarin var ve benim ne demek istedigimi anlamayacagina hic inanmiyorum.

Ülkem Almanya olmadigi halde bu ülkede o kadar huzurlu ve mutluyumki, cünkü oldugum gibi herkes tarafindan saygi görüyorum. 50 tane yani tekrar yaziyorum elli tane camimiz var sadece Hamburg eyaletinde !!!
Almanlar gayet rahat, kimsede demiyorki aman Tanrim bizi Islamlastiracaklar.
Yani oda biz 1960 lardan sonra Almanyaya gelen insanlariz. Yani 1960 lardan sonra bir ülkeye git ve her eyaletinde en azindan 50 tane camin olsun. Bu özgürlük degilde nedir ?
Biz kendi ülkemizde yillarca alevileri yok saydik bu zihniyetler yüzünden. Hep varsayimlar, senaryolar ve algilar yüzünden.
Alevide degilim bu arada, ama bir dogruyu savunmak icin söylüyorum.

Demirtaşın bir elinde ŞEHİT KANI, diğer elinde ise ZEYTİN DALI!!!???!!!

Bir ayağı DAĞ'da, diğer ayağı MECLİS'te!!!???!!!

Siyaseti YOK henüz!

TRAJİKOMEDİ!

Madem elinde sehit kani var, niye terör olaylarin arastirmasi icin dilekce verdi hdp? Niye akp ve mhp bu dilekceyi red etti?

Madem elinde sehit kani var, niye akp dokunulmazligi kaldirip bunlari yargilamiyor? Ki hdp dokunulmazligin kaldirilmasi taraftari.

Madem elinde sehit kani var, niye terör olaylarin arastirmasi icin dilekce verdi hdp? Niye akp ve mhp bu dilekceyi red etti?

Madem elinde sehit kani var, niye akp dokunulmazligi kaldirip bunlari yargilamiyor? Ki hdp dokunulmazligin kaldirilmasi taraftari.

Error error error error.

Error error error error.

Bügün hdp sehit ailelerin isyanini göstemeyi bir video paylasmisti feyste. Orada bir kadin "cumhurbaskan madem baskalarina agliyor, niye benim evladim icin aglamiyor? Benim evladim önemli degil mi? Bu ülkenin vatandasi degil mi? Bi genelkurmay baskanin oglu gelsin sehit olsun, bakalim ne oluyor" demisti

Ve o anne o kadar hüzünlüydü ki, icim öyle parcalandi. Hic kimsenin evlat acisinin yasamasini istemem :(

e
hdp ye alkış yaşaşın hdp . vah giden şehitlerime. hala hdp yi şirin göstermek isteyenler var. yazık
Sirin göstermek ne demek ? Gercekten anlamiyorum !
Biraz daha aciklayabilirmisin argümanlarini fetihce fetihce . Herkes bir cümlenin arkasinda saklanip yazip gidiyor ama kimsede ayrintili, aciklayici ve düzgün cümlelerle görüslerini, duygularini anlatmiyor, belki sana hak bile verecegiz. Ama burasi Ilkokul degilki, ezberlenmis, bir yerlerden duymus ama kafa yormamis cümlelere saklanip sadece bir cümle yazip gidilsin.
Hepimiz yetiskin ve umarim hayat tecrübesi olan insanlariz. Ben mantikli ve aciklayici cümleler okumak istiyorum burada.

Sevgili cognitive cognitive gercekten seni severim ve bu yaptigin komikligide kac kere begendim yaptim ama sendeki ricam siyaset bölümlerinde bunlari yapmazsan cok memnun olacagim.
Tabiki sakalasabilirizde, ama sende lütfen görüs acini acik ve net cümleler kurarak yorumlarsan, bu hepimiz icin hayirli olur. Hele hele su aci günlerde su an siyasetin sakasi olmaz, ayip olur diye düsünüyorum. Ama onun yerine bir sürü girgir samata, geyik bölümleri var orada devreye gir.

e
Biraz daha aciklayabilirmisin argümanlarini fetihce fetihce . Herkes bir cümlenin arkasinda saklanip yazip gidiyor ama kimsede ayrintili, aciklayici ve düzgün cümlelerle görüslerini, duygularini anlatmiyor, belki sana hak bile verecegiz. Ama burasi Ilkokul degilki, ezberlenmis, bir yerlerden duymus ama kafa yormamis cümlelere saklanip sadece bir cümle yazip gidilsin.
Hepimiz yetiskin ve umarim hayat tecrübesi olan insanlariz. Ben mantikli ve aciklayici cümleler okumak istiyorum burada.

Sevgili cognitive cognitive gercekten seni severim ve bu yaptigin komikligide kac kere begendim yaptim ama sendeki ricam siyaset bölümlerinde bunlari yapmazsan cok memnun olacagim.
Tabiki sakalasabilirizde, ama sende lütfen görüs acini acik ve net cümleler kurarak yorumlarsan, bu hepimiz icin hayirli olur. Hele hele su aci günlerde su an siyasetin sakasi olmaz, ayip olur diye düsünüyorum. Ama onun yerine bir sürü girgir samata, geyik bölümleri var orada devreye gir.

Komiklik değildi aslında. :)
Tabii ki. Sevgiler.

Tesekkür ediyorum beni yanlis anlamadigina cognitive cognitive .
Bu aralar yüregim yaniyor, korkudan ölüyorum, bir ölü haberi daha gelecek, bir sehit haberi daha gelecek diye.
Dilerim hepimiz icin güzel gelecekler bizi bekliyor olsun.
Bizde baska ülkeler gibi refah, özgür ve mutlu yasayalim artik. Hele hele bu zamanda cocuklarimiz dünyayi duyuyor, görüyor bu internet sayesinde, onlarda hür ve özgür yasamak istiyorlar her insan gibi.

Güaydin Saraylim Saraylim , ben sana burada cok güzel isleyen yürüyen bir politika bicimi anlattim.
Almanya`da olan ve isleyen bir politika neden Türkiye`dede olmasiniki ?
Sen dusun, kendin bul neden Turkiye'de baskanlik veya benzer bir durum, eyaletlere bolunme olmaz..

Biz Almanya degiliz. Almanya'da bir basbakan milli servetin, insaat izni olmayan bir ormanin icine mahkemelerin "insaat yapilamaz, durdurun" emrine ragmen koca bir saray insa edebilir mi? Burada eder, kimse de hesap soramaz.
Almanya'da bir basbakan hakkinda internete bir dolu yolsuzluk haberi dusse, kasetler havalarda ucussa o basbakan hic bir sey olmamis gibi sorgulanmaya bile gerek gorulmeden gorevine devam edebilir mi? Turkiyede eder, kimse de sesini bile cikartamaz.
Almanya'da Merkel savcinin operasyonlarla elde ettigi paralari once "polis koydu" deyip suclunun savunmasini yaparak, mahkemeyi sonlandirinca da kimden buldu ise ona faizinle iade ettirtir mi? Turkiyede ettirir.
Almanya elinde suc belgeleri ile yaptigi baskinlarda her gittigi yerden olmamasi gereken milyar dolarlarla, para sayma makinalari ile cikan emniyet gorevlilerini, savcilarini suc islemisler gibi gorevlerinden aldirtip surdurebilir mi? Turkiyede surdurur.
Almanyada bir basbakan nerdeyse butun ormanlari rant ugruna insaata acabilir mi? "Benim su kadar oyum var, istedigimi yaparim, sandiktan baska yerde konusamazsiniz" diyerek sehir icinde kalmis parklari bile insaat alani haline getirebilir mi? Turkiyede getirir.
Almanya teroristlerin sahitligi ile, terorle savasmis butun komutanlarini, albaylarini ve gazetecilerini senelerce yargilamadan minicik hucrelere attirip, yargilamaya basladiginda ise avukatlarini mahkeme salonundan attirip, 5 sene pisi pisine bir karis hucrede hayatini geciren, olenleri once muebbete mahkum ettirip bir ay sonra da "pardon" diyerek salabilir mi?

Turkiyede mahkemeler bile ne yaptigini bilmiyor artik, yukardan gelen emre gore hareket ediyorlar.. Almanya bunca insanin hayatini bir insanin iki dudagi arasina birakabilir mi?

Turkiyede parlamenter yonetimde bile biz basimizdaki basbakan ile basa cikamiyoruz, istedigi gibi satip saviyor, orman katlediyor, hukuk adaleti elinde kukla haline getirmis caninin istedigi yere insaat dikip caninin istedigini iceri attiriyor.. Soylesene, bir de buna baskanlik ayricaliklarini da verip tek adam haline getirsek Turkiyede daha neler olur? Bu memleketi eyaletlere bolersek Guneydogu ne olur?

Biz Almanya degiliz, Almanya demokratik bir ulke, halk kendine hizmet edecek yonetici secer orada,biz ise bizi yonetecek, yatak odalarimiza kadar girip kimle ayni evde yasayip kimle yasayamayacagimiza karar veren efendilerimizi seciyoruz Turkiyede.. O yuzden burada o senin isleyen politika bizi tam anlamiyla esir eder, olmaz, olmamali.

Son düzenleme:
Saraylim Saraylim , seni anlamakta söyle zorlaniyorumki aslinda ikimizde ayni seyi savunuyor ve konusuyoruz, ama anlamadigim konu eger hdp baraji gecmeseyedi bu yukarida yazdiklarin tamamen gerceklesmeyecekmiydi ?

Saraylim Saraylim , seni anlamakta söyle zorlaniyorumki aslinda ikimizde ayni seyi savunuyor ve konusuyoruz, ama anlamadigim konu eger hdp baraji gecmeseyedi bu yukarida yazdiklarin tamamen gerceklesmeyecekmiydi ?
Gerceklesecekti. O yuzden daha once de yazdim, ben HDPye oy vermis fakat aslinda HDP ile uzaktan yakindan bir ilgisi olmayan secmenlerin hic birine kizamiyorum diye.. Denize dustuk, yilana sarildik mecburen..

e

olivia,ben cognitive cognitive in bunu neden yaptığını anlıyorum.
asla komiklik değil yaptığı.. onun içinde gizli bir ciddiyet var aslında. birazda ters vuruş.azda isyan

işid ile başlayan operasyonlar, ikinci gün iki polisin evınde sehıt edılmesınden sonra pkk ya yöneldi.bana garip gelen olay bu şimdi ise işid in adı gecmıyor zira büyük bir oyunun içindeyiz ,olan halkın evlatlarına mehmetçimiğimize ve polıslerımıze oluyor

cognitive cognitive cok cok seviyorum :KK200::KK200::KK200::KK200: gercekten, Okypete !!!:KK68:Ama bu ara insanlar ölüyor ve biz burda siyaset konustugumuz icin, sadece ciddi, acik ve net yorumlar, konusmalar, cözüm bulmalar yer alsa, daha Uygun olur diye düsünüyorum.

Saraylim Saraylim , sen hdp`ye oy verdigini söylüyorsun mecburen, anliyorum. Zaten bunu cogu insanlar yapti. Hatta Demirtas bu emanet oylar icin bile tesekkür etti.
Ben ise hdp`ye oy vermedim, cünkü koyu Atatürkcüyüm ve benim her zaman oyum CHP`yedir.
O zaman neden ortayi bulamiyoruz seninle. Bende senin gibi düsünüyorum yani pkk benim icin bir terör örgütüdür, ama belki hdp baraji acti ve belki onlarin sayesinde pkk günün birinde yok olur, olamazmi sence ???
Yani kin güderek bir cözüme varamayacagimizi 30 senedir görüyoruz.
Baska bir alternatifin nedir bu konuda ?
Sence bu kürt sorunu nasil cözülebilir ?

Gerceklesecekti. O yuzden daha once de yazdim, ben HDPye oy vermis fakat aslinda HDP ile uzaktan yakindan bir ilgisi olmayan secmenlerin hic birine kizamiyorum diye.. Denize dustuk, yilana sarildik mecburen..

geçti gerçekleşecekti , geçmedi yine gerçekleşecekti , geçti ama geçmemiş gibi yaptı yine gerçekleşecekti .... böyle devam eder
sonuç ne olursa olsun erdoğan suçlanacak sizlerin değişmez kaidesi.

Back
X