Kimsenin istemedigi bir senaryo oldugu icin zaten AKP tek basina iktidar olamadi. Millet HDPyi sevmedigi halde sirf Selocan'in AKP karsiti soylemlerine guvenerek,Tayyipi baskan yaptirmama sozune guvenerek HDPyi meclise soktu ve AKPnin milletvekili sayisini yetersiz hale getirdi. Yoksa bu olabilirdi. Cozum surecini AKP baslatti ve secim sonrasina dek surdurdu. PKK'nin en onemli sartlarindan biri Guneydogunun ozerk bir eyalet olmasi basinada kendilerinden bir vali atanmasi idi. Bu vali adayi Apo idi. AKP bunlari bilerek bu cozum surecini surdurdu. Onlarin da en onemli istegi baskanlik idi. Baskanlik eyaletlere ve valilige gecit veriyordu. Bu benim senaryom degil, onlarin senaryosu. Selo son secim soylemlerinde tum Anadoludan oy alabilmek ve meclise girebilmek adina bu oyunu bozdu. Ben meclise girince tavrini degistirir sandim ama degistirmedi. Dananin kuyrugu da bu yuzden koptu.Saraylim , bu kafanda ürettigin senaryo gercekten cok korkunc ve hic kimsenin istemedigi bir senaryo diye düsünüyorum. Tabiki her Türk vatandasi gibi, bu senaryonu ne ben nede sen istemiyoruzdur.
Ben oyumu CHP`ye verdim ve koyu bir Atatürkcüyüm, ama hdp`de baraji gecmeseydi eger, sen tek bir adamin altinda yönetiliyor olacaktin su an. Belki bunu istiyorsundurda, bilmiyorum.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Demirtaş’tan Erdoğan’a: Dağ çözüm olsaydı giderdim, zor olan burada seninle mücadele
- Konu Sahibi okypete
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Bunu nerede arastirabilirim, kaynak yazarsan cok sevinirim. Gercekten bende okumak istiyorum. Cünkü gercekten ne istediklerini görmeye veya duymaya imkan yok, kulaktan kulaga söylenen ve ispati olmayan sözlere inanmak istemem.PKK'nin en onemli sartlarindan biri Guneydogunun ozerk bir eyalet olmasi basinada kendilerinden bir vali atanmasi idi. Bu vali adayi Apo idi
Yazarsan cok sevinirim Saraylim, cünkü bu aci zamanda artik kime inanacagimizi sasirmis durumdayiz.
aynen canim, gercekten bende bazen kafa karisikligi yaziyorum. Onun icin kim ne biliyorsa kaynak göstererek, bilgi edinirsek cok iyi olur.ciddi kafa karışıklığı yaşıyorum
Muzakereler kapali kapilar ardinda, seffaf degil. Kaynak bulamazsin. Tek aciklanmis olan sey Apo'nun hapishaneden gonderdigi on maddelik sartlari, onlarin bile ustu kapali.Bunu nerede arastirabilirim, kaynak yazarsan cok sevinirim. Gercekten bende okumak istiyorum. Cünkü gercekten ne istediklerini görmeye veya duymaya imkan yok, kulaktan kulaga söylenen ve ispati olmayan sözlere inanmak istemem.
Yazarsan cok sevinirim Saraylim, cünkü bu aci zamanda artik kime inanacagimizi sasirmis durumdayiz.
"1. Demokratik siyaset; tanımı ve içeriği,
2. Demokratik çözümün ulusal ve yerel boyutlarının tanımlanması,
3. Özgür vatandaşlığın yasal ve demokratik güvenceleri,
4. Demokratik siyasetin devlet ve toplumla ilişkisi ve bunun kurumsallaşmasına dönük başlıklar,
5. Çözüm sürecinin sosyo-ekonomik boyutları,
6. Çözüm sürecinde demokrasi-güvenlik ilişkisinin kamu düzenini ve özgürlükleri koruyacak şekilde ele alınması,
7. Kadın, kültür ve ekolojik sorunların yasal çözümleri ve güvenceleri,
8. Kimlik kavramı, tanımı ve tanınmasına dönük çoğulcu demokratik anlayışın geliştirilmesi,
9. Demokratik Cumhuriyet, ortak vatan ve milletin demokratik ölçütlerle tanımlanması, çoğulcu demokratik sistem içerisinde yasal ve anayasal güvencelere kavuşturulması,
10. Bütün bu demokratik hamle ve dönüşümleri içselleşleştirmeyi hedefleyen yeni bir anayasa."
Bunlari yorumlamis bir gazetecinin yazdiklari:
http://www.bugun.com.tr/aponun-10-maddesi-yazisi-1518833
Bu da PKK liderlerinden birinin ongorusu: Cemil Bayık yaptığı açıklamada, "Kürt Halk Önderi özgürleşmeden ne müzakere olabilir, ne de çözüm sürecinden söz edilebilir. Önder Apo özgürleşmediği müddetçe Kürt halkına ve Özgürlük Hareketi'ne yönelik saldırıların sonlandırıldığından söz edilemez. Bundan sonraki gelişmelerin nasıl bir seyir izleyeceği Önder Apo'nun özgürleşip özgürleşmeyeceğine bağlıdır." dedi.
http://www.temsiliyet.com/turkiye/apo-serbest-birakilmali-h5217.html
Bu da PKK yoneticisi Karayilan'in soyledikleri:
"ÖNDERLİĞİN BELİRTTİĞİ ŞARTLAR YERİNE GETİRİLSİN"
“Önderliğimiz diyalog ve müzakere yöntemiyle 8 ilke temelinde Demokratik Özerkliği Türkiye’ye kabul ettirmek istiyor" diyen Karayılan, şöyle devam etti; "Bizim talebimiz, Önderliğin belirttiği şartların yerine getirilmesi ve 8 ilke temelinde tartışmalar yürütülerek bu çerçevede halkımızın özerkliğinin devlet tarafından kabul edilmesidir. Türkiye’nin gerçekten birliğini koruyabilmesi, huzurlu olabilmesi, özgürlük, demokrasi ve eşitliğin gelişmesi için Kürt halkının özerkliği kabul edilmeli ve Önder Apo dahil tüm siyasi tutsaklar özgür kalmalıdır. Müzakerelerin yasal bir çerçevede başlaması gerekiyor. Eğer böyle olmazsa halkımız iradesine sahip çıkacaktır. Artık Kürt halkı özerk olmalıdır.”
http://www.haberler.com/karayilan-apo-serbest-birakilip-ozerklik-kabul-5873590-haberi/
Sende kaybettiklerini kazanmak için arada Sırada kendini patlatıyor musun? ölen o kadar genç insan için kullandığın lafa bak ya üzülüyorum senin gibiler için...Suructa kendi kendilerini patlattilar bu kargaşayi da hdp emanet oylarini geri kazanmak icin yapiyir......
Suructa kendi kendilerini patlattilar bu kargaşayi da hdp emanet oylarini geri kazanmak icin yapiyir......
Bekle, bu süreç hdp'nin aleyhine çalismiyor mu? Suruçta çogunlu hdp seçmenleri var, niye gidip bilerek onlari öldürsünler? Bu süreç en çok hdp'yi yaraladi. Simdi onlar terrörist olarak görülüyor, akp'siz ülke kaoslu ülke olarak görülüyor. Yani eger bir komplo var ise (ki kanimca var) bu akp'nin kurudugu bir komplo ve plandir.
Plan söyledir, ülkeyi karistirmak, suçu pkk'ye atmak ve olaylari seyretmek. Tipki 9/11'de abd'nin yaptigi gibi. Savas abd ve türkiye gibi milliyetçi ülkelerde daima iktidarin leyhine çalisir çünkü. Son zamanlarda zaten akp'nin oy oranlari düsmüstü. Bu akp'ye çok fazla iyi gelen bir olay, tesadüf olamayan bir olay.
Hangi soyledigimi bulamadin? Ozerklik orada, PKKnin basinin talebi, olmazsa olmazlarindan, Aponun serbest birakilmasi orda, olmazsa olmazlarindan. AKPlilerin bu konulardaki soyledikleri, Apoyu sirin gosterme cabalari sir degil. Baskanlik orada degil bir tek.. Baskanlik sistemi hakkinda bir fikrin var mi? Ulke eyaletlere bolunur. Tam da Aponun istedigi ve destekledigi gibi.. Onu da ilave edivereyim, ne de olsa temelleri 2013 yilina dayaniyor, muzakerelerin icinde mi disinda mi sen karar ver. Secimlerden once baskanlik fikri ilk ortaya atildiginda AKP ve BDPnin tartisip anlastiklari haberinin linkini ve bir kac lakirdiyi buraya aktarayim:Cok cok tesekkür ederim ama burada senin söyledigini bulamadim.
Gordugun gibi her iki taraf da bundan memnun, onlar bunu coktan oturup konusmus ve anlasmislardi bile, yani senaryo yeni degil.
http://nacikaptan.com/?p=5741
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tartışmaya açtığı Başkanlık sisteminin altından da BDP’nin eyalet özlemi çıktı. AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin ÇelikBDP’nin Başkanlık sistemine destek verme koşulunu açıklaması üzerine eyalet sistemine geçilmesine ilişkin düzenlemelerin ayrıntılarını itiraf etti. Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk’ün “Başkanlık sisteminde halkların yerel iktidarlarının yeri var. Valiler halk tarafından seçilir. Yönetim anlayışı tamamen değişir. Eğer siz başkanlık sistemiyle bunu gerçekleştirecekseniz ’evet’deriz”sözlerini de değerlendiren Çelik şu değerlendirmeyi yaptı: “Başkanlık demek federasyon demek değildir. ABD’de cari bir sistem Türkiye ’de de olacak diye bir şart yok. Yerinden yönetimdaha çok özerklik eyalet sistemi anlamına gelmez. Büyükşehir belediye sistemimiz zaten buraya doğru gidiyor. İl genel meclislerinin başkanı artık valiler değil ve Meclis onaylamadan vali hiçbir şey yapamıyor. 16 büyükşehir belediyesi ile bunlara eklenecek 12 şehirle 28 büyükşehirde bu sistem uygulanacak. Gerekirse valinin seçilmesini de konuşuruz” dedi. Bu sözlere muhalefetten tepki yağdı.
Muhalefet dedikleri CHP ve MHP tabii.. Onlara fikrini soran yok her zamanki gibi, AKP ve BDP, yani bugunki HDP anlasmis ya, yeter..
Bekle, bu süreç hdp'nin aleyhine çalismiyor mu? Suruçta çogunlu hdp seçmenleri var, niye gidip bilerek onlari öldürsünler? Bu süreç en çok hdp'yi yaraladi. Simdi onlar terrörist olarak görülüyor, akp'siz ülke kaoslu ülke olarak görülüyor. Yani eger bir komplo var ise (ki kanimca var) bu akp'nin kurudugu bir komplo ve plandir.
Plan söyledir, ülkeyi karistirmak, suçu pkk'ye atmak ve olaylari seyretmek. Tipki 9/11'de abd'nin yaptigi gibi. Savas abd ve türkiye gibi milliyetçi ülkelerde daima iktidarin leyhine çalisir çünkü. Son zamanlarda zaten akp'nin oy oranlari düsmüstü. Bu akp'ye çok fazla iyi gelen bir olay, tesadüf olamayan bir olay.
Aynen seninle birebir ayni düsünüyorum. Olaylar cok acik ve net ortada.
Baskanlik dedigin gibi yok orada, buda senin ve senin gibi düsünenlerin senaryosu veya senaryo demeyelimde algisi, hissi diyelim veya varsayimi.PKK'nin en onemli sartlarindan biri Guneydogunun ozerk bir eyalet olmasi basinada kendilerinden bir vali atanmasi idi. Bu vali adayi Apo idi.
Sana bir misal verecegim :
Federal Almanya Cumhuriyeti federatif bir devlettir. Gerek merkezin, gerekse 16 eyaletin kendilerine ait erkleri vardır. Dış politika, Avrupa politikası, savunma, adalet, çalışma, sosyal güvenlik, vergi ve sağlık konuları federatif düzeyi ilgilendirir. İç güvenlik, orta ve yüksek öğretim ile yönetim yapısı ve yerel yönetimler eyaletlerin yetki alanındadır. Merkezi devlet yapısının yetkisi esas olarak yasal düzenlemeler alanındadır. Eyalet temsilcileri de federal yasaların çıkarılması sürecine (Federal Konsey’deki oylarıyla) dahil olurlar. Eyalet yönetimleri sadece ilgili eyaletin çıkardığı yasaları değil, federal yasaları da uygulamakla yükümlüdür. Bu görev bölüşümünün nedenleri geçmişte yatıyor: Alman ulus devleti 1871 yılında çok sayıda bağımsız devletin kurduğu bir birlikle oluştu. Böylece merkezi bir devlet yapısının oluşmasına ihtiyaç olmadı. Bugün varolan 16 eyalet içinde özel konumda üç de kent devleti var: Berlin, Bremen/Bremerhaven ve Hamburg. Bu üç kentin büyükşehir sınırları aynı zamanda eyalet sınırlarıdır, buna karşılık diğer eyaletler çok sayıda kenti ve köy ve kasabaların yer aldığı geniş kırsal kesimleri kapsamaktadır.
Her 16 Eyaletin kendi bayragi vardir ve hepsi aslinda bir devletin icindedir.
Bumu seni korkutuyor Saraylim ?????
Biz bunu burada Almanya`da taaaa 1871 senesinden beri yasiyoruz ve emin olabilirsin cokda mutlu, mesut, huzur ve insanca yasiyoruz. Almanya dünya`nin en iyi ülkelerinden biri.
Ne hikmetse her ölümden hdp sorumlu. Ama hdp ölümler arastirilsin diyor, akp ve mhp yanasmiyor. Baya ilginc.Suructa kendi kendilerini patlattilar bu kargaşayi da hdp emanet oylarini geri kazanmak icin yapiyir......
Sen Almanya'da yasiyorsun ama anladigim kadari ile yonetiminin baskanlikla alakasi bile olmadigini bilmiyorsun. Almanya parlamenter yonetim bicimine sahip Federal bir Cumhuriyettir. Ayni bizdeki gibi bir cumhurbaskani ve basbakani vardir, yani yonetim bicimi bize daha cok benzer. Baskanlikla yonetilen ulke ariyorsan en guzeli ABD, ben de orada yasiyorum. Ancak istersen bir de baskanlikla yonetilen Ortadogu, Uzakdogu ve Afrika ulkelerine bir bak.. Mesela Sudan, Meksika, Guney Kore.. Ya da Afganistan, Iran.. Ya da yari baskanlikla yonetilen ve kanli darbe ile yikilmis Mursi'nin Misiri.. Dunyada baskanlikla yonetilen benim bildigim tam 25 ulke var.. Ne yazik ki bunlardan sadece 5'inde demokrasi var, ve emin ol bunlardan hicbiri de yari kalkinmis veya geri kalmis ulkeler degil. Tayyip'in baskan oldugu bir baskanlik sisteminde hangi kategoriye gireriz artik sen hesapla. Ben bir fikir vereyim: bakiniz: medya.. hukuk sistemi, adalet.Baskanlik dedigin gibi yok orada, buda senin ve senin gibi düsünenlerin senaryosu veya senaryo demeyelimde algisi, hissi diyelim veya varsayimi.
Sana bir misal verecegim :
Federal Almanya Cumhuriyeti federatif bir devlettir. Gerek merkezin, gerekse 16 eyaletin kendilerine ait erkleri vardır. Dış politika, Avrupa politikası, savunma, adalet, çalışma, sosyal güvenlik, vergi ve sağlık konuları federatif düzeyi ilgilendirir. İç güvenlik, orta ve yüksek öğretim ile yönetim yapısı ve yerel yönetimler eyaletlerin yetki alanındadır. Merkezi devlet yapısının yetkisi esas olarak yasal düzenlemeler alanındadır. Eyalet temsilcileri de federal yasaların çıkarılması sürecine (Federal Konsey’deki oylarıyla) dahil olurlar. Eyalet yönetimleri sadece ilgili eyaletin çıkardığı yasaları değil, federal yasaları da uygulamakla yükümlüdür. Bu görev bölüşümünün nedenleri geçmişte yatıyor: Alman ulus devleti 1871 yılında çok sayıda bağımsız devletin kurduğu bir birlikle oluştu. Böylece merkezi bir devlet yapısının oluşmasına ihtiyaç olmadı. Bugün varolan 16 eyalet içinde özel konumda üç de kent devleti var: Berlin, Bremen/Bremerhaven ve Hamburg. Bu üç kentin büyükşehir sınırları aynı zamanda eyalet sınırlarıdır, buna karşılık diğer eyaletler çok sayıda kenti ve köy ve kasabaların yer aldığı geniş kırsal kesimleri kapsamaktadır.
Her 16 Eyaletin kendi bayragi vardir ve hepsi aslinda bir devletin icindedir.
Bumu seni korkutuyor Saraylim ?????
Biz bunu burada Almanya`da taaaa 1871 senesinden beri yasiyoruz ve emin olabilirsin cokda mutlu, mesut, huzur ve insanca yasiyoruz. Almanya dünya`nin en iyi ülkelerinden biri.