• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Demirtaş'tan Beyaz'a sert sözler! ' Bu savaşın bir parçası olmuştur'

Kakao ve Ben

Guru
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2014
13.528
15.845
298
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ünlü şovmen Beyazıt Öztürk’e seslenerek, “Ben yanmazsam, sen yanmazsan nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. O şiiri okurken herkes duygulanıyor da sıra yanmaya gelince niye kaçıyoruz. Sevgili Beyazıt Öztürk, o şiiri okurken duygulanırsın ama o şiirin gereğini yapmaya gelince küçücük bir risk üstleneceksin, onu da yapmayıp ‘ben yanmayın öteki yansın’ dersen karanlıklar nasıl çıkacak aydınlığa” dedi.
Alevi Kültür Derneklerinden oluşan bir heyeti Mecliste kabul eden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bir televizyon kanalındaki program esnasında canlı yayına telefonla bağlanan ve öğretmen olduğunu söyleyen kişinin söylemleri üzerine ünlü şovmen Beyazıt Öztürk’ün terörist ilan edildiğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın akademisyenleri sözde akademisyen ilan ettiğini belirterek tepki gösterdi.

“SEVGİLİ BEYAZIT ÖZTÜRK, O ŞİİRİ OKURKEN DUYGULANIRSIN AMA?”

Konuşmasında Beyazıt Öztürk’ün programında yaşananlardan dolayı özür dilemesine de dikkat çeken Demirtaş, “Bir kişiye baskı yapmayı başardılar. Bütün televizyon programcıları, sanatçılar aydınlar yazarlar çıksın. Çok şey kaybetmezsiniz korkmayın. ‘Barış’ demekle PKK’lı olmazsınız korkmayın, ‘çocuklar ölmesin’ demekle PKK’lı terörist ve Kürt olmazsınız korkmayın, insan olursunuz. Bir değil 100 kişi çıkın bunu söyleyin. Söyleyin bakın o zaman bu savaş politikalarını kimse yürütemez. Hükümet de yürütemez PKK da yürütemez. Barış çağrılarına iki taraf da cevap vermek zorunda kalır. Müzakere masasına dönmek zorunda kalır, süreç yeniden başlamak zorunda. Ama böyle kıvırarak, ‘barış’ dedik diye çıkıp özür dileyerek ülkede kimse huzuru bulamaz” açıklamasında bulundu.
Özür dileyenlerin yaşanan şiddetten dolayı yarın yakınma haklarının olmadığını kaydeden Demirtaş, “Şiddetin parçası olmuşlardır artık. Artık bu savaşın bir parçası olmuşlardır, barışın değil. Barış bedel ödemeyi gerektirir. Hükümetler geçmiş dönemde barış sözcüğünü ağzından düşürmüyorlardı. ‘Analar ağlamasın’ onların sloganıydı. Hepimiz canı gönülden destekledik. Analar ağlamasın, evlatlarımız ölmesin. Çözüm sürecini bunun için destekledik. Ben yanmazsam, sen yanmazsan nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. O şiiri okurken herkes duygulanıyor da sıra yanmaya gelince niye kaçıyoruz. Özür dileyen program yapımcısı arkadaşa sormak istiyorum. Sevgili Beyazıt Öztürk, o şiiri okurken duygulanırsın ama o şiirin gereğini yapmaya gelince küçücük bir risk üstleneceksin, onu da yapmayıp ‘ben yanmayım öteki yansın’ dersen karanlıklar nasıl çıkacak aydınlığa.Vazgeçmememiz lazım özgürlük mücadelesinden” dedi. http://www.gazetevatan.com/
 
Bunları senin gibi biri diyor,, ya senin gibi biri .. senki pkk ya destek veren töröristleri kurtarıcı olarak gören sen..
 
Beni Demirtasin ne soyledigi ilgilendirmiyor.Bu olay Beyazin ne kadar basiretsiz ve korkak oldugunu gun yuzune vikardi. Cikip eli ayagi titretecek,ozur dilerim diyecek bir sey yapmadi ki.Cenesi titredi agladi aglacakti be.
Gecen diger baslikta da dedim dik duracakti,Beren Saat kadar cesur olamadi ki ona yapilan linc kampanyasi cok daha ciddi boyuttaydi.Helal olsun kadina diyorum yine.
 
Özür dilenecek bir durum yoktu.. Nenim babam da polisti diye belirtip cilalamaya da..

Özür dilemesi daha fazla dikkat çekmesine sebep oldu.. suçsuzken kendini suçlu duruma düşürdü..
"Hanımefendi programa bağlandı ve barış çağrısında bulunda. terör propagandası olsaydı ben buna müsade etmezdim zaten " gibi bir açıklama yapardı..

Beran Saat örneğini verecektim chelzy vermiş.. Burada önemli olan HDP, PKK, AKP vs vs değil.. Belli bir duruşun olması.. doğru yada yanlış herkes kendi düşüncesinin arkasında dim dik durabilmeli..
 
Back