• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Demirtaş: Arapların 22 Devleti Var, Kürtlerin de Olsun

Kimse bana kürtleri sevimli gösteremez

Bu cümle bayagi bir kirici olmus. Habertürk gibi yanci bir kanalin sadece basligini okuyup yorum yapanlara, sadece gercekten tüm söyleyisiyi dinlemelerini tavsiye ederim.
Bir görüs olusturmak icin, yanci habercilerden degilde, kulaginizla duyduklarinizi, gözlerinizle gördüklerinizi, beyninizle düsüncelerinizi olusturmayi ve arastirmayi tavsiye ederim.
Söyleyisin 8. dakikasinda herseyi cok güzel ve net acikliyor :
Yani birlikte yasami arzuladigini anlatiyor, Osmanlinin son dönemlerinde verilen vaadlerin, bu kürt sorunun o zamanlardan bu zamanlara kadar cözümünün yapilmadigini anlatiyor. Birlikte yasayip, ne türklerin kürtlerden korkmasi, nede kürtlerin türklerden korkmasi, ne bölünme korkusu olacak, birlikte yasami temel evrensel ilkelerde basaran bir program ortaya koyduk diyor.
Hic bir yerde, biz kürtler Türkiyeyi bölmek istiyoruz diye bir söyleme rast gelmedim.
Ötekilestirmeyi birakalim. Unutmayalimki kürtler, türkler ayni sartlarda 1. dünya savasinda savastilar. Hatta ne yazikki ermeni olayinda yani 1915`de türklerle kürtler yine beraber yanyanaydi. Hatta Osmanlinin devrildigi senelerde onlara jön türkler tarafindan verilen bir söz vardi, bize yardim ederseniz siz kürtleride düsünürüz diye. Yani bu problem bu sene baslamadi veya 20 yil önce baslamadi 100 senedir var.
Ne yazikki, hepimiz Türküz, hepimiz ayni inancdayiz, ayni mezhepdeyiz politikasi ne yazikki tutmadi. Herseyi teklestiren yöntem basarili olamadi ne yazikki.
10 dakikada diyorki : evet birlikte yasayacagiz, evet ülkemiz bölünmeyecek, fakat tekci dayatmalarida kendimize cözüm yolu olarak görmeyecegiz.Ülkenin kurtulusunu cogulcu demokrasi ile görelim.
13. dakikada : gelin bu ülkede kardesce yasayalim....
13,47 dakika : evet HDP milliyetci bir parti degildir, türk milliyetciside degildir, kürt milliyetciside degildir...
Daha fazlasini yazmak cok uzun olabilir, onun icin burada kesiyorum. Röportaji sonuna kadar dinlemenizi tavsiye ederim.
Yukaridada sadece tarihden bilgiler verdim, lütfen herkes arastirip okusun.

Bu cümle bayagi bir kirici olmus. Habertürk gibi yanci bir kanalin sadece basligini okuyup yorum yapanlara, sadece gercekten tüm söyleyisiyi dinlemelerini tavsiye ederim.
Bir görüs olusturmak icin, yanci habercilerden degilde, kulaginizla duyduklarinizi, gözlerinizle gördüklerinizi, beyninizle düsüncelerinizi olusturmayi ve arastirmayi tavsiye ederim.
Söyleyisin 8. dakikasinda herseyi cok güzel ve net acikliyor :
Yani birlikte yasami arzuladigini anlatiyor, Osmanlinin son dönemlerinde verilen vaadlerin, bu kürt sorunun o zamanlardan bu zamanlara kadar cözümünün yapilmadigini anlatiyor. Birlikte yasayip, ne türklerin kürtlerden korkmasi, nede kürtlerin türklerden korkmasi, ne bölünme korkusu olacak, birlikte yasami temel evrensel ilkelerde basaran bir program ortaya koyduk diyor.
Hic bir yerde, biz kürtler Türkiyeyi bölmek istiyoruz diye bir söyleme rast gelmedim.
Ötekilestirmeyi birakalim. Unutmayalimki kürtler, türkler ayni sartlarda 1. dünya savasinda savastilar. Hatta ne yazikki ermeni olayinda yani 1915`de türklerle kürtler yine beraber yanyanaydi. Hatta Osmanlinin devrildigi senelerde onlara jön türkler tarafindan verilen bir söz vardi, bize yardim ederseniz siz kürtleride düsünürüz diye. Yani bu problem bu sene baslamadi veya 20 yil önce baslamadi 100 senedir var.
Ne yazikki, hepimiz Türküz, hepimiz ayni inancdayiz, ayni mezhepdeyiz politikasi ne yazikki tutmadi. Herseyi teklestiren yöntem basarili olamadi ne yazikki.
10 dakikada diyorki : evet birlikte yasayacagiz, evet ülkemiz bölünmeyecek, fakat tekci dayatmalarida kendimize cözüm yolu olarak görmeyecegiz.Ülkenin kurtulusunu cogulcu demokrasi ile görelim.
13. dakikada : gelin bu ülkede kardesce yasayalim....
13,47 dakika : evet HDP milliyetci bir parti degildir, türk milliyetciside degildir, kürt milliyetciside degildir...
Daha fazlasini yazmak cok uzun olabilir, onun icin burada kesiyorum. Röportaji sonuna kadar dinlemenizi tavsiye ederim.
Yukaridada sadece tarihden bilgiler verdim, lütfen herkes arastirip okusun.
Siz benim yorumlarımın hepsini okudunuz mu?bir haber başlığını okuyarak,oturduğum yerden yorum mu yapıyorum sizce?daha 1 hafta önce apo serbest kalsın koalisyon şartımız bu diyen bir eş başkanları var.araştırıp okumak yetmez gidip oralarda benim gibi yaşayan herkes onlar ne istiyor kardeş olalım laflarının altında ne yatıyor bilir.koalisyon zamanı tabi ki böyle kıvırır biz bölünmez bütünüz imajı verir.şu an doğuda yaşıyorum 2 ay sonra daha da doğuya gidiyoruz. 8 yılım kürtlerin içinde geçti yaşayarak öğrendim herşeyi. İlk atanıp Hakkariye gittiğimde böyle olduğunu bilmediğimi yazmıştım. Gözle görüp yaşamak gerekiyor bana milliyetçi olmayı kürtler öğretti. Neyse uzatmaya gerek yok başka bir arkadaşın dediği gibi benim düşüncelerimin sınırı yok haberlere göre hareket etmem zira orada yaşanan herşey haberlere konu olmuyor malesef.hayırlı bayramlar

Ben de onların devletleri olması taraftarıyım, ancak bizim topraklarımızı bölerek değil.

Ne Türkiye Cumhuriyeti'nin ne de başka bir devletin topraklarının bölünmesi taraftarı değilim. Bazı kişiler Arap baharı yazı diye göbek atmasına rağmen.
PEki bu devlet nereye kurulacak? Uzaya mı? O nedenle bu söylenenlerin hepsi bir ütopya. Ve bizler Amerikanca bir filmi Kürtçe seyrediyoruz.

neden faşizan yorum olsun.yazdıklarımı eleştirin hayır bu öyle değil böyle diye kanıtlar gösterin bende özür dileyim.yaşadığım olaylara bile faşizan denebiliyor.bir mitingde kadına mikrofon uzatıyor muhabir neden buradasınız diye kadın bilmiyorum ki miting var gidelim dedi komşular bende geldim diyor.aynen buna benziyor bu ama ben yazdığım yorumların sebebini çok iyi biliyorum.pkknın intikam marşının sözlerini değiştirip miting şarkısı yapan bir partinin amacının ne olduğunu biliyoruz aponun heykelini dikeceğiz diyen demirtaş hiç faşizan bir yorum yapmamış çok doğru.neyse siyasi konulara girmeyeceğim bir daha kendimi yoruyorum burada

Inanin sizin adiniza ve gercekten baska sizin gibi düsünen ve hisseden insanlar eger gercekten cok zor durumdaysa, bu vahim bir durum.
Devletin insanini koruyamadiginin bir kaniti. Kim olursa olsun herkes ülkesinde huzur ve emniyet icinde yasamali. Bunu devlet cok iyi saglamali. Insanin yasadigi yer, anavatani insanin en huzurlu ve emniyetli hissetigi yer olmali. Inanin bu konuda sizin cektiklerinize üzüldüm. Dilerim devlet birseyler yapar ve her yerde düzeni saglar. Lütfen sizlerde sadece platformlarda degilde, disariya yansimasi icin gelinizden geleni yapin. mücadele edin. Böyle seyleri hekres bilmeli ve duymali. .... Sizede hayirli bayramlar

neden faşizan yorum olsun.yazdıklarımı eleştirin hayır bu öyle değil böyle diye kanıtlar gösterin bende özür dileyim.yaşadığım olaylara bile faşizan denebiliyor.bir mitingde kadına mikrofon uzatıyor muhabir neden buradasınız diye kadın bilmiyorum ki miting var gidelim dedi komşular bende geldim diyor.aynen buna benziyor bu ama ben yazdığım yorumların sebebini çok iyi biliyorum.pkknın intikam marşının sözlerini değiştirip miting şarkısı yapan bir partinin amacının ne olduğunu biliyoruz aponun heykelini dikeceğiz diyen demirtaş hiç faşizan bir yorum yapmamış çok doğru.neyse siyasi konulara girmeyeceğim bir daha kendimi yoruyorum burada

Ben kürdüm. Ama yazdıklarınız katılıyorum ve faşist bulmuyorum

''
AMASYA GENELGESİ ( 22 Haziran 1919 )

Vatanın bütünlüğü, milletin istiklâli tehlikededir. İstanbul Hükûmeti, üzerine aldığı sorumluluğun icaplarını yerine getirememektedir. Bu hal, milletimizi âdeta yok olmuş gösteriyor. Milletin istiklâlini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır. Milletin içinde bulunduğu durum ve şartlara göre harekete geçmek ve haklarını yüksek sesle cihana işittirmek için her türlü tesir ve kontrolden uzak millî bir heyetin varlığı zarurîdir. Anadolou'nun her bakımdan en emniyetli yeri olan Sivas'ta, millî bir kongrenin acele toplanması kararlaştırılmıştır. Bunun için bütün vilâyetlerin her sancağından milletin güvenini kazanmış üç temsilcinin mümkün olduğu kadar çabuk yetişmek üzere hemen yola çıkarılması icap etmektedir. Her ihtimale karşı, bu meselenin bir millî sır halinde tutulması ve temsilcilerin, lüzum görülen yerlerde, seyahatlerini tanıtmadan yapmaları lâzımdır. Doğu vilâyetleri adına, 10 Temmuz'da, Erzurum'da bir kongre toplanacaktır. Bu tarihe kadar diğer vilâyetlerin temsilcileri de Sivas'a gelebilirlerse, Erzurum Kongresi'nin üyeleri, Sivas Umumî Kongresi'ne katılmak üzere hareket ederler.

ERZURUM KONGRESİ KARARLARI ( 23 Temmuz-7 Ağustos 1919 )

• Millî sınırlar içinde bulunan vatan parçaları bir bütündür. Birbirinden ayrılamaz.
    • Her türlü yabancı işgal ve müdahalesine karşı ve Osmanlı Hükûmeti'nin iş yapamaz duruma gelmesi halinde, millet topyekün kendisini savunacak ve direnecektir.
    • Vatanı korumaya ve istiklâli elde etmeye İstanbul Hükûmeti muktedir olamadığı takdirde bu gayeyi gerçekleştirmek için geçici bir hükûmet kurulacaktır. Bu hükûmet üyeleri millî kongrece seçilecektir. Kongre toplanmamışsa, bu seçimi Heyet-i Temsiliye ( Temsilciler Kurulu ) yapacaktır.
    • Kuva-yı Milliye'yi tek kuvvet tanımak ve millî iradeyi hâkim kılmak temel prensiptir.
    • Hristiyan azınlıklara siyasî hâkimiyet ve sosyal dengemizi bozacak imtiyazlar verilemez.
    • Manda ve himaye kabul olunamaz.
    • Millî Meclis'in derhal toplanmasını ve hükûmet işlerinin Meclis tarafından kontrol edilmesini sağlamak için çalışılacaktır.

SİVAS KONGRESİ KARARLARI ( 4-11 Eylül 1919 )
    • Millî sınırlar içinde bulunan vatan parçaları bir bütündür, birbirinden ayrılamaz.
    • Her türlü işgal ve müdahaleye karşı, millet birlik olarak kendisini müdafaa ve mukavemet edecektir.
    • İstanbul Hükûmeti, haricî bir baskı karşısında memleketimizin herhangi bir parçasını terk mecburiyetinde kalırsa, vatanın bağımsızlığını ve bütünlüğünü temin edecek her türlü tedbir ve karar alınmıştır.
    • Kuva-yı Millîye'yi tek kuvvet tanımak ve millî iradeyi hâkim kılmak temel prensiptir.
    • Manda ve himaye kabul olunamaz.
    • Millî iradeyi temsil etmek üzere Millet Meclisi'nin derhal toplanması mecburîdir.
    • Aynı gaye ile millî vicdandan doğan cemiyetler "Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti" adı altında birleştirilmiştir.
    • Milletimiz çağdaş gayelerin büyüklüğüne inanır ve teknik, sınaî ve iktisadî durumumuzu ve ihtiyacımızı takdir eder.
    • Mukaddes maksadı ve umumî teşkilâtı idare için kongre tarafından bir Heyet-i Temsiliye seçilmiştir. ''

Devlet içinde 'devlet kurmak' da neyin nesi?!

Paylasimin icin tesekkürler Meg, cok faydali ve degerli bilgiler.

Fatih Altayli ile yapilan röportajda zaten bunun konusu gecmiyor.
Kimse devlet icinde devlet demiyor, beraber kardesce cözüm bulup tekcil demokrasi degilde ( yani tek müslüman, tek suniler, tek türkler ) degilde cogul demokrasiyi Türkiye`de insa edelim, yani alevisi, suni + türkü, kürdü, ermenisi + müslümani ama azinlikda olsa, hristiyani veya baska dini.
Konu bu.

Ortadoğuda Kürt birliğini sağlayıp devlet kurabiliyorlarsa kursunlar. Türkiye'den destek istemeleri ironik oluyor. Pkk'nın Suriye koludur Pyd. Kapımızdaki düşmana mı destek olalım?
Neden ironik oluyor ? Biraz aciklayabilirmisin ? Neticede konuyu acan sensin ve seninde görüslerini azda olsa ögrenelim Mai Hanim. Konuyu acan yorumlarini ve görüslerinide yazmali diye düsünüyorum.

Mesela bu sabah yine habertürk`de (!!!) bir haber geliyor ve o haber 100 % yanlis.
Söyleki, habertürk diyorki: Merkel aglattigi filistinli mülteci kiz, Almanyada kabalilme hakkini kazanmis. Haberi Habertürk tamamen yanlis anlatiyor. Habertürk sanki Merkel kizi aglatmis gibi yansitiyor. Bu yanlisdir, insanlara haber yapildigi Zaman dogrulari yazarak, kelimeleri cok titiz secerek, gercek cerceve icinde haberi sunmali.
Oysa olay söyle gerceklesti : mülteci kampini gezen Merkel, orada aglayan genc kizi teselli etmeye calismisti.
Tabiki bu bir gercek yasanan ama pekde önemi olmayan bir haberden sizlere bir örnek sundum ama gercekten önemli konulardada saptirma oldugunda bu cok kötü sonuclara varabilir.
Özellikle böyle konular acip kacan arkadaslarinda ne yapmaya calistiklarinida hic anlamis degilim.
Madem bir konu aciyorsun, her zaman o konun sahbi sensin burda.
Konunun acmanin sebebini bizlere anlatman ve aciklaman lazim. neden bu konuyu destekledigini veya desteklemedigini bize sunman lazim.
Özellikle bu günlerde cok hassas olan ama birde üstüne üstlük yalan yanlis bir haberi buraya konu acarak kacan arkadasima, arkasinda durmasini, konuyu neden actigini, acitigi konuyu yeterince arastirip arastirmadigini bilmek isterim.
Acaba o roörtaji gercekten dinledinmi Mai ? Dinlediysen, o Zaman senin etayli görüs acini alalim, kisa cümlelerle ironikle mironikle yetinmeyelim. Her attigimiz adimin arkasinda duralim.

Mesela bu sabah yine habertürk`de (!!!) bir haber geliyor ve o haber 100 % yanlis.
Söyleki, habertürk diyorki: Merkel aglattigi filistinli mülteci kiz, Almanyada kabalilme hakkini kazanmis. Haberi Habertürk tamamen yanlis anlatiyor. Habertürk sanki Merkel kizi aglatmis gibi yansitiyor. Bu yanlisdir, insanlara haber yapildigi Zaman dogrulari yazarak, kelimeleri cok titiz secerek, gercek cerceve icinde haberi sunmali.
Oysa olay söyle gerceklesti : mülteci kampini gezen Merkel, orada aglayan genc kizi teselli etmeye calismisti.
Tabiki bu bir gercek yasanan ama pekde önemi olmayan bir haberden sizlere bir örnek sundum ama gercekten önemli konulardada saptirma oldugunda bu cok kötü sonuclara varabilir.
Özellikle böyle konular acip kacan arkadaslarinda ne yapmaya calistiklarinida hic anlamis degilim.
Madem bir konu aciyorsun, her zaman o konun sahbi sensin burda.
Konunun acmanin sebebini bizlere anlatman ve aciklaman lazim. neden bu konuyu destekledigini veya desteklemedigini bize sunman lazim.
Özellikle bu günlerde cok hassas olan ama birde üstüne üstlük yalan yanlis bir haberi buraya konu acarak kacan arkadasima, arkasinda durmasini, konuyu neden actigini, acitigi konuyu yeterince arastirip arastirmadigini bilmek isterim.
Acaba o roörtaji gercekten dinledinmi Mai ? Dinlediysen, o Zaman senin etayli görüs acini alalim, kisa cümlelerle ironikle mironikle yetinmeyelim. Her attigimiz adimin arkasinda duralim.

Öncelikle, konuyu açıp kaçmış değilim. Bayram boyunca memlekette olduğumdan buraya bakamadım. Yorumunuzu şimdi görüyorum.

Haber yalan değil. Bana da başlığı çok saçma geldiğinden ilgimi çekti, tümünü okudum, videosunu da izledim. Başlıkta geçen cümleleri söylüyor tabii kendince açıklamalarıyla beraber. Bütün konuşmasını başlığa taşıyamayacaklarından ilgi çekici iki cümlesini koymuşlar.

Benim fikrime gelince, elbette her milletin kendi devletini kurma hakkı vardır. Ama gerçek dünyada devletler 'Benim de bu topraklarda hakkım var.' diyerek kurulmuyor hepimizin bildiği üzere. Milli birlik, askeri güç ve doğru politika gerekiyor. Kürtler kendi aralarında birliklerini sağlayabilirler. Askeri alanda yeterliliğe erişebilirler. Askeri güç dedim diye hemen savaşsınlar, kazansınlar olarak algılanmasın. Bölge zaten kanayan yara misali. Daha fazla savaşın kimseye faydası yok. Askeri güçten kastım sınır/vatandaş güvenliğini sağlayacak yeterliliğe erişmeleri gerekiyor.

Son olarak konuyla da alakalı, doğru politika. İşte benim ironik diye bahsettiğim kısım. Milletlerin müttefikleri vardır, devlet kurarken desteğini alabilecekleri. Suriyede Pyd yıllardır Pkk'yı besleyen bir yapı olarak sürekli ülkemizde terör yapıyor, huzur bozuyor. Şuanda Işid canavarlarıyla uğraşırken Türkiye'den destek beklemeleri, evet ironik oluyor. Becerebiliyorlarsa kursunlar devletlerini, benim hoşuma gider sınırımızdaki karışıklık bir nebze olsun azalır. Bölgenin bir adı olur, yönetimi belli olur. Ama bunu yapmak için Selo Türkiye'den yardım isteyince, kimse kusura bakmasın ben sağlam güldüm. Birde arapların da devleti var, iranlıların da var demiş. Araplarda kendi savaşını verdi, bağımsızlıklarını kazandılar. Türkiyenin yardımıyla kurulmadı o 22 devlet. Hatta araplar için bizi sırtımızdan vurdu derler. Bana kalırsa iyi ki vurmuşlar. Bağımsızlıklarını alıp, devletlerini kurmuşlar. Yeterince kozmopolitiz, araplar da eksik kalmış.

Bu konuda devlet oralara yatırım yapsa onlar da kaçakçılık yapmaz denmişti. Dün şehit edilen asker baraj inşaatını istemeyen pkklilar tarafından şehit edildi.pkk baraj inşaatında kullanılan 5 iş makinesini haziran ayında yaktı.yapılan yatırımlara kösteklik et sonra yangında barajdan su iste. Gerilla merilla diye atıp tutuluyordu şimdi de söyleyin hadi yatırım diye.Yavuz Sultan Selim çok güzel söylemişte şimdi yine faşist olacağım ben iyi geceler

hehehey nerde o saz çalıp türkü çığıran demirtaş
Demekki hepsi şovmuş
Meğer Elindeki saz değilde keleşmiş
Bazıları anlasın artık ama nerdee...

Back
X