- 25 Mart 2014
- 4.536
- 2.585
- 178
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kimse bana kürtleri sevimli gösteremez
Siz benim yorumlarımın hepsini okudunuz mu?bir haber başlığını okuyarak,oturduğum yerden yorum mu yapıyorum sizce?daha 1 hafta önce apo serbest kalsın koalisyon şartımız bu diyen bir eş başkanları var.araştırıp okumak yetmez gidip oralarda benim gibi yaşayan herkes onlar ne istiyor kardeş olalım laflarının altında ne yatıyor bilir.koalisyon zamanı tabi ki böyle kıvırır biz bölünmez bütünüz imajı verir.şu an doğuda yaşıyorum 2 ay sonra daha da doğuya gidiyoruz. 8 yılım kürtlerin içinde geçti yaşayarak öğrendim herşeyi. İlk atanıp Hakkariye gittiğimde böyle olduğunu bilmediğimi yazmıştım. Gözle görüp yaşamak gerekiyor bana milliyetçi olmayı kürtler öğretti. Neyse uzatmaya gerek yok başka bir arkadaşın dediği gibi benim düşüncelerimin sınırı yok haberlere göre hareket etmem zira orada yaşanan herşey haberlere konu olmuyor malesef.hayırlı bayramlarBu cümle bayagi bir kirici olmus. Habertürk gibi yanci bir kanalin sadece basligini okuyup yorum yapanlara, sadece gercekten tüm söyleyisiyi dinlemelerini tavsiye ederim.
Bir görüs olusturmak icin, yanci habercilerden degilde, kulaginizla duyduklarinizi, gözlerinizle gördüklerinizi, beyninizle düsüncelerinizi olusturmayi ve arastirmayi tavsiye ederim.
Söyleyisin 8. dakikasinda herseyi cok güzel ve net acikliyor :
Yani birlikte yasami arzuladigini anlatiyor, Osmanlinin son dönemlerinde verilen vaadlerin, bu kürt sorunun o zamanlardan bu zamanlara kadar cözümünün yapilmadigini anlatiyor. Birlikte yasayip, ne türklerin kürtlerden korkmasi, nede kürtlerin türklerden korkmasi, ne bölünme korkusu olacak, birlikte yasami temel evrensel ilkelerde basaran bir program ortaya koyduk diyor.
Hic bir yerde, biz kürtler Türkiyeyi bölmek istiyoruz diye bir söyleme rast gelmedim.
Ötekilestirmeyi birakalim. Unutmayalimki kürtler, türkler ayni sartlarda 1. dünya savasinda savastilar. Hatta ne yazikki ermeni olayinda yani 1915`de türklerle kürtler yine beraber yanyanaydi. Hatta Osmanlinin devrildigi senelerde onlara jön türkler tarafindan verilen bir söz vardi, bize yardim ederseniz siz kürtleride düsünürüz diye. Yani bu problem bu sene baslamadi veya 20 yil önce baslamadi 100 senedir var.
Ne yazikki, hepimiz Türküz, hepimiz ayni inancdayiz, ayni mezhepdeyiz politikasi ne yazikki tutmadi. Herseyi teklestiren yöntem basarili olamadi ne yazikki.
10 dakikada diyorki : evet birlikte yasayacagiz, evet ülkemiz bölünmeyecek, fakat tekci dayatmalarida kendimize cözüm yolu olarak görmeyecegiz.Ülkenin kurtulusunu cogulcu demokrasi ile görelim.
13. dakikada : gelin bu ülkede kardesce yasayalim....
13,47 dakika : evet HDP milliyetci bir parti degildir, türk milliyetciside degildir, kürt milliyetciside degildir...
Daha fazlasini yazmak cok uzun olabilir, onun icin burada kesiyorum. Röportaji sonuna kadar dinlemenizi tavsiye ederim.
Yukaridada sadece tarihden bilgiler verdim, lütfen herkes arastirip okusun.
Ben de onların devletleri olması taraftarıyım, ancak bizim topraklarımızı bölerek değil.
neden faşizan yorum olsun.yazdıklarımı eleştirin hayır bu öyle değil böyle diye kanıtlar gösterin bende özür dileyim.yaşadığım olaylara bile faşizan denebiliyor.bir mitingde kadına mikrofon uzatıyor muhabir neden buradasınız diye kadın bilmiyorum ki miting var gidelim dedi komşular bende geldim diyor.aynen buna benziyor bu ama ben yazdığım yorumların sebebini çok iyi biliyorum.pkknın intikam marşının sözlerini değiştirip miting şarkısı yapan bir partinin amacının ne olduğunu biliyoruz aponun heykelini dikeceğiz diyen demirtaş hiç faşizan bir yorum yapmamış çok doğru.neyse siyasi konulara girmeyeceğim bir daha kendimi yoruyorum burada
Neden ironik oluyor ? Biraz aciklayabilirmisin ? Neticede konuyu acan sensin ve seninde görüslerini azda olsa ögrenelim Mai Hanim. Konuyu acan yorumlarini ve görüslerinide yazmali diye düsünüyorum.Ortadoğuda Kürt birliğini sağlayıp devlet kurabiliyorlarsa kursunlar. Türkiye'den destek istemeleri ironik oluyor. Pkk'nın Suriye koludur Pyd. Kapımızdaki düşmana mı destek olalım?
Mesela bu sabah yine habertürk`de (!!!) bir haber geliyor ve o haber 100 % yanlis.
Söyleki, habertürk diyorki: Merkel aglattigi filistinli mülteci kiz, Almanyada kabalilme hakkini kazanmis. Haberi Habertürk tamamen yanlis anlatiyor. Habertürk sanki Merkel kizi aglatmis gibi yansitiyor. Bu yanlisdir, insanlara haber yapildigi Zaman dogrulari yazarak, kelimeleri cok titiz secerek, gercek cerceve icinde haberi sunmali.
Oysa olay söyle gerceklesti : mülteci kampini gezen Merkel, orada aglayan genc kizi teselli etmeye calismisti.
Tabiki bu bir gercek yasanan ama pekde önemi olmayan bir haberden sizlere bir örnek sundum ama gercekten önemli konulardada saptirma oldugunda bu cok kötü sonuclara varabilir.
Özellikle böyle konular acip kacan arkadaslarinda ne yapmaya calistiklarinida hic anlamis degilim.
Madem bir konu aciyorsun, her zaman o konun sahbi sensin burda.
Konunun acmanin sebebini bizlere anlatman ve aciklaman lazim. neden bu konuyu destekledigini veya desteklemedigini bize sunman lazim.
Özellikle bu günlerde cok hassas olan ama birde üstüne üstlük yalan yanlis bir haberi buraya konu acarak kacan arkadasima, arkasinda durmasini, konuyu neden actigini, acitigi konuyu yeterince arastirip arastirmadigini bilmek isterim.
Acaba o roörtaji gercekten dinledinmi Mai ? Dinlediysen, o Zaman senin etayli görüs acini alalim, kisa cümlelerle ironikle mironikle yetinmeyelim. Her attigimiz adimin arkasinda duralim.