• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Demirtaş: Arapların 22 Devleti Var, Kürtlerin de Olsun

Peki eğer kötü niyetli değilseniz ben karşı çıktığım için özür dilerim.Çoğu insan Suriyelilere hakaret etmeyi sırf Suriyeden geldikleri için küçümsemeyi suç saymıyor artık memlekette.Tepkim ona.
yoo mesajım ırkçı olarak anlaşıldıysa asıl ben özür dilerim.doğru söylüyorsunuz o konuda.ama hükümet suriyelileri şehirlere almamalıydı.zaten her türlü masraflarını devlet karşılıyor.sınırda geçici yerleşim yerleri planlanmalıydı onlar için.yoksa savaştan kaçan insanları ölüme terkedecek kadar vicdansız değiliz

Türkiyede kürtlerin ne sorunu varmis ki.bizimle ayni okulda okuyorlar ayni hastaneden faydalaniyorlar.milletvekili bakan hatta cumhurbaşkanı oluyorlar.uluderede öldürülenlere devlet binlerce lira tazminat verdi.ama daha 10 ay önce 6-7 ekim olaylarinda is yerinden evine giderken pkk kursunuyla öldürülen cok yakin bi akrabamin geride kalanlarinin yüzüne bile bakilmadi.ülkemizde kürt sorunu falan yok benim bi sürü kürt komşum arkadasim var gayet guzel geciniyoruz.bu olmayan sorunu ortaya çıkartan siyasilerdir.türkiye üzerinde kötü emelleri olan dış güçlerdir

çok ilginçsiniz gerçekten..
somadada binlerce insan öldü.. bunun tazminatla kapatılacağınımı zannediyorsunuz? ölen insanlar... geri kalan parçalanmış hayatların tazminatı ne olacak.
ulu dere benzetmenizisi yersiz buldum.aynı soyadında bir sürü kişi toprağa gömüldü..

ayrıca, herkesin anadilinde rahatça konuştuğunu falanda düşünmüyorum. evlerinde, sokaklarında konuşuyorlardır. bunada zaten ne sizin nede başkasının gücü yeter..
eğer kürt arkadaşın seninle kürtçe konuşmaya başlayınca, ozamanda anlaşıyorsanız işte ozaman gül gibi geçinmiş olursunuz..

ayrıca, o siyasileri oraya getirende halktır :)

çok ilginçsiniz gerçekten..
somadada binlerce insan öldü.. bunun tazminatla kapatılacağınımı zannediyorsunuz? ölen insanlar... geri kalan parçalanmış hayatların tazminatı ne olacak.
ulu dere benzetmenizisi yersiz buldum.aynı soyadında bir sürü kişi toprağa gömüldü..

ayrıca, herkesin anadilinde rahatça konuştuğunu falanda düşünmüyorum. evlerinde, sokaklarında konuşuyorlardır. bunada zaten ne sizin nede başkasının gücü yeter..
eğer kürt arkadaşın seninle kürtçe konuşmaya başlayınca, ozamanda anlaşıyorsanız işte ozaman gül gibi geçinmiş olursunuz..

ayrıca, o siyasileri oraya getirende halktır :)
bu yazdıklarınıza söylenecek çok laf varda ara sıra girip vakit geçirdiğim sayfada ban yemek istemiyorum.iyi günler

size geniş bir zamanda bilgilendirmeyi çok isterdim :) iyi günler :)
ne zaman isterseniz özelden yazabilirsiniz.bide uluderede kaçakçılık yaparken öldürülenlerle somada alnının teriyle evine helal lokma götürme uğraşında iken bir faciayla şehit olan insanları bie kefeye koymanızada çok şaşırdım

28 yıldır yaşıyorum dıyor kadın,surıyeliler 28 yıldırmı orda

Niye şehrin yarısının Suriyeli olması için 28 sene mi gerekiyor ? O kadar çok gelen oldu demek istemiştim ama bundan sonra parantez açar yazarım anlamayanlar için.

ne zaman isterseniz özelden yazabilirsiniz.bide uluderede kaçakçılık yaparken öldürülenlerle somada alnının teriyle evine helal lokma götürme uğraşında iken bir faciayla şehit olan insanları bie kefeye koymanızada çok şaşırdım

oralara yatırım yapılsa, fabrikalar olsa, iş imkanı olsa adam neden canını tehlikeye atarak kaçakçılık yapsın.
baksana adı bile kötü.. kaçakçılık.. millet aç kalmamak için yapıyor anlayabiliyorsun. ayırt edebiliyormusun.
bunların olmaması için akp yarıda bıraktığı çözüm süreci şart..

Niye şehrin yarısının Suriyeli olması için 28 sene mi gerekiyor ? O kadar çok gelen oldu demek istemiştim ama bundan sonra parantez açar yazarım anlamayanlar için.
ben savaştan dolayı gelenleri kast ettiğinizi düşündüm,tepkim ona idi,direk öle algıladım

evet bence de kürtlerin de bir devleti olsun belki araplar içinde iyi olabilir

oralara yatırım yapılsa, fabrikalar olsa, iş imkanı olsa adam neden canını tehlikeye atarak kaçakçılık yapsın.
baksana adı bile kötü.. kaçakçılık.. millet aç kalmamak için yapıyor anlayabiliyorsun. ayırt edebiliyormusun.
yoh bende zeka geriliği var biraz anlamıyorum.iç anadoluda karadenizde egede hiç aç açıkda yoksul yokmu onlar niye kaçakçılık yapmıyor.doğudaki bazı illerin neredeyse %70-80 oranında kaçak elektirk kullanılıyor.o kadarmı imkan yokda kaçak kullanıyorlar üstüne birde bedelini biz ödüyoruz.o zaman benim kocam asgari ücretle çalışıyor diye bende kaçak elektrik kullanayım.komşumun arabası varken benimki yok diye gidip milleti dolandırıp araba alayım olurmu sizce.size göre olur.sizin mantığınıza göre imkansızlıklar nedeniyle illegal yollardan gelir elde etmek suç değil.o zaman olurya birisi sizi dolandırdığı zaman savcılığa suç duyurusunda bulunmayın.hatta akşam yatarken kapınızı açık bırakın ihtiyaç sahibi hırsızlar rahat çalsınlar

Yok artik

:KK37::KK37::KK37::KK37:

Demirtasi dun izledim. "Sunun bunun devleti var kürtlerin de olsun" diye basliktaki gibi keskin bir ifade kullanmadi. Ki kullansa da sacma olmazdi. Yillarca kürtler baska ulkelerde ve bir kismi da turkiye topraklarinda yasadilar, hicbir zaman kendi devletleri olmadi dedi. E dogru da soyluyor. Olsa keske kurtlerin de devleti.

Katiliyorum.

yoh bende zeka geriliği var biraz anlamıyorum.iç anadoluda karadenizde egede hiç aç açıkda yoksul yokmu onlar niye kaçakçılık yapmıyor.doğudaki bazı illerin neredeyse %70-80 oranında kaçak elektirk kullanılıyor.o kadarmı imkan yokda kaçak kullanıyorlar üstüne birde bedelini biz ödüyoruz.o zaman benim kocam asgari ücretle çalışıyor diye bende kaçak elektrik kullanayım.komşumun arabası varken benimki yok diye gidip milleti dolandırıp araba alayım olurmu sizce.size göre olur.sizin mantığınıza göre imkansızlıklar nedeniyle illegal yollardan gelir elde etmek suç değil.o zaman olurya birisi sizi dolandırdığı zaman savcılığa suç duyurusunda bulunmayın.hatta akşam yatarken kapınızı açık bırakın ihtiyaç sahibi hırsızlar rahat çalsınlar

Boşver arkadaşım. Neyi nasıl anlatacaksınız. Karadeniz de yaşıyorum yaylalar da köylerde öyle yoksul insanlar var ki. Ama hiçbirinin daha şikayet ettiğini dahi görmedim. İnsan olabilmek önemli

gidip yaşamadığınız yerlerde diyorsunuz da doğunun en tehlikeli yerinde 3,5 sene yaşadım.oraya gitmeden önce düşüncelerim çok çokkk farklıydı.gözümün önünde eşimin burnunu kırdılar,daha boyu belime gelmeyen çocuklar arabamızı taşladılar.fabrika iş imkanı diyorsunuz yol yapan mühendisleri bile kaçırdılar orada.iş imkanı istemiyor ki onlar kaçakçılıktan gayet memnunlar hepsinin altında lüks araba evlerde kaçak elektrik belediyeye yapılan ödenekten pkkya yardım yapılıyor.15 yaşında bir çocuk ya da genç diyelim Türkçe konuşmayı bilmiyor siz ana dilinde konuşamıyorlar diyorsunuz asıl bizler oralara atanıp kendi vatanımızın toprağında el muamelesi görüyoruz.balkonumuza milli bayramlarda Türk bayrağı asmak bizim hakkımız değil mi? oradan geleli 4 sene oldu ilk sene arkama bakmadan yürümeye zor alıştım nasıl bir psikoloji bu biliyor musunuz?hala tam olarak üzerimden atmış değilim.sırf yol kestikleri için hastaneye gidemeyip bebeği karnında ölen arkadaşım var benim.kürtler kendi devletini kurmuş zaten orada merak etmeyin bizler mülteci gibiyiz oralarda görev yaparken Allah oralarda görev yapanların yardımcısı olsun

ha şu da var gidip kursunlar devletlerini ellerinden alan yok.bu rahatlığı bırakıp devlet kurulmuş olsa dahi kimse gitmez emin olun.altında jeep ptt kuyruğunda çocuk yardımı almaya gelen insanlar neden gitsin?bir devlet kurulmak isteniyorsa kazanırsın Türkiye toprağının üzerine konayım dersen yok yaaa derler tabi adama

gidip yaşamadığınız yerlerde diyorsunuz da doğunun en tehlikeli yerinde 3,5 sene yaşadım.oraya gitmeden önce düşüncelerim çok çokkk farklıydı.gözümün önünde eşimin burnunu kırdılar,daha boyu belime gelmeyen çocuklar arabamızı taşladılar.fabrika iş imkanı diyorsunuz yol yapan mühendisleri bile kaçırdılar orada.iş imkanı istemiyor ki onlar kaçakçılıktan gayet memnunlar hepsinin altında lüks araba evlerde kaçak elektrik belediyeye yapılan ödenekten pkkya yardım yapılıyor.15 yaşında bir çocuk ya da genç diyelim Türkçe konuşmayı bilmiyor siz ana dilinde konuşamıyorlar diyorsunuz asıl bizler oralara atanıp kendi vatanımızın toprağında el muamelesi görüyoruz.balkonumuza milli bayramlarda Türk bayrağı asmak bizim hakkımız değil mi? oradan geleli 4 sene oldu ilk sene arkama bakmadan yürümeye zor alıştım nasıl bir psikoloji bu biliyor musunuz?hala tam olarak üzerimden atmış değilim.sırf yol kestikleri için hastaneye gidemeyip bebeği karnında ölen arkadaşım var benim.kürtler kendi devletini kurmuş zaten orada merak etmeyin bizler mülteci gibiyiz oralarda görev yaparken Allah oralarda görev yapanların yardımcısı olsun

Yok arkadaşım onlar mühendis kaçıracak devlet yine gönderecek. Devletin başka işi yok çünkü. Polis arkadaşım orda görev yaparken psikolojisi mahvoldu. Can güvenliği yok orda. Allahım nasip etmesin oraya adımımı atmayı. Size de çok geçmiş olsun

Yok arkadaşım onlar mühendis kaçıracak devlet yine gönderecek. Devletin başka işi yok çünkü. Polis arkadaşım orda görev yaparken psikolojisi mahvoldu. Can güvenliği yok orda. Allahım nasip etmesin oraya adımımı atmayı. Size de çok geçmiş olsun
yüksekovaya havaalanı yapıldı ama kaç senede yapıldı iş makinelerini yaktılar.tvde her şey gösterilmiyor her gün olay olur her gün yol kapatılır.annemi ararım söylerim haberlerde yok öyle bir şey göstermediler der.oturduğumuz yerden görüldüğü gibi değil oralar.bambaşka bir hayat var orada.alışverişe çıkan polisi eşinin yanında arkasından ateş edip öldürdüler ayda bir kere çarşıya çıkardık maaş zamanı fatura ödeyip dönerdik hemen ama ne stresle.o halde ben de bu ülkenin evladıyım benim de özgürlüğüm yok ne olacak bu?

En basiti pazarda bile adamlar çatır çatır kürtçe konuşuyorlar,bu yıllardan beri böyle..
Kimse çıkıta hiç denk gelmedim ama kardeşim neden kürtçe konuşuyorsun diyeni de duymadım..
Eşim 2 yıl görev yaptı o dağlık bölgede,halkının çoğu türkçe konuşamıyordu diye anlatıyordu bize..

Back
X