• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi demir vitamini verme

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

thymus20

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
207
3
96
44
Batman
merhaba
Doktorumuz 5 ayda demir vitaminine başlıycaz dedi şu an kızım 4 ayında yani bir ay sonra sizler kaçıncı ayda başladınız ve kaç damla verdiniz yardım cı olurmusunz

Bizde 5. ayda başladık günde 5 damla olarak. 1 yaşında tahlil yaptırdık ve kesti doktorumuz. Size önerim büyük bir önlük kullanın verirken. ılaç emziği ile verseniz bile tükürüyorlar. Meyvesine de karıştırabilirsiniz. Lekesi felaket :((

4. ayda başladık. kilosuna göre bir damla şeklinde verilmişti.ferrosanolü tavsiye etmem tadı çok kötü bizimkinde onun yüzünden ilaç fobisi gelişmişti ferruma geçtik şükür onu içiyor. lekesi konusunda xeno haklı berbat ediyor ortalığı.birde süt ve süt ürünleriyle etkileştiği için onlarla beraber vermeyeceksin.Anne sütüyle etkileşmiyor.

3. ayda başladık kan tahlili yaptırmıştık değer çok düşük olduğu için 1 ay önce başladık
eğer emziriyosan ilacı verdikten hemen sonra emzirme kusma ihtimali olabilir

selam bizde 4.ayda başladık.kilo başına 2 damla olarak verdi doktorumuz.arkadaşların dediği gibi ferro sanolun tadı iğrenç.ancak sabahları aç olarak verdiğimde içiyor oğlum yoksa kusuyor.lekeside çıkmıyor kaç tane badimiz lekendi..

Biz ferro sanol kullanmıyorduk. Santofer vermişti ve 5. aydan 12. aya kadar hep 5 damla verdirdi. Kabızda yapmadı o kadar çok. Ferroya nazaran tadı ve kokusu daha iyi. Tüm bunlara rağmen yine iğrenç yine iğrenç

doktorun bebeğin durumuna göre belirler canım bunun bi standartı yok kilosuna durumuna göre değişiyor. benim oğlum erken doğduğu için biz 10 günlükten beri kullanıyoruz

bizde 4. ayda başladık ben devit 3 damlasından hemen sonra veriyorum ağzının içi yaplıyken daha kolay kaydırıp yutuyor. birde ağzının olabildiğince derinine döktürüyorum kaşıkla ki hemencecik yutuversin diye zaten tad alma yerleri dillerinin ucu ilerisinde pek farketmiyorlar.

Biz de bugün 5.ayımızın ilk günü başladık. Santafer 7 damla / gün. Kilosu ile orantılıymış. Başlamasak daha iyiydi her yer battı :) babamın oturduğu koltuğa kadar :). Yarın damlalık alıp onunla vermeyi deneyeceğim kaşıklık iş değil. Yan etkisi oluyor mu bu zıkkımın ? bugün biraz huzursuzuz

bu damlalar biraz huysuz yapıyor.birde bize ebe kesinlikle öteki damlalarla aynı anda verme dedi.birini sabah birini akşam veriyorum

bizde 4. Ayda başladık ben devit 3 damlasından hemen sonra veriyorum ağzının içi yaplıyken daha kolay kaydırıp yutuyor. Birde ağzının olabildiğince derinine döktürüyorum kaşıkla ki hemencecik yutuversin diye zaten tad alma yerleri dillerinin ucu ilerisinde pek farketmiyorlar.

canım d _vit damlasını sabah veriyorsan demir ilacın akşam vermelisin
ayrıca demir ilacı yemeklerden 1 saat önce yada sonra verilmelidir..

biz sabah ferrosanolumuzu içiyoruz. 8 damla verdi doktorumuz yarım saat bekleyip öyle kahvalımızıı ediyoruz. akşamlarıda d-vitimizi içiyoruz. biri sabah diğer akşam oalcak dedi. evet lekesi berbat oluyor. ama ne hikmetse benim kzı huysuzlanmıyor. aksine tekrar açıyor ağzını versem tüm şişeyi ieçecek. Obur işte ne olacak cokacimcoook

Back