Çocuk Hastalıkları Demir İlaçları Hakkında

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Zeynocan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2008
1.039
115
123
Merhaba arkadaşlar. 11 aylık kızım demir ilacı nedeniyle kabız oldu. 3 aydır bu şekilde. Ne denediysek kalıcı çözüm olmadı. Aylardır muz, patates yedirmiyorum kabız zaten diye. Potasyumdan mahrum kaldı yavrucak.
mafoldumben

Sorum şu. Demir tedavisi gören bebeklerinizde kabızlık yaşamayan var mı? İlacı değiştirmeyi düşünüyorum, sizler hangi ilaçları kullanıyorsunuz?
Nasıl yan etkiler gösterdiler?

Görüşlerinizi bekliyorum.
Eksik olmayın.

Merhaba
Canım, senin bebeğin 11 aylıktır. Bana sorasan eğer bebeğin demir eksikliği yoksa demir ilaçını kesebilirsin. Doğal yolldan demiri takfiye edebilirsin. Et, pekmez, yumurta, soya fasulyesi, kuru meyveler, yeşil yapraklı sebzeleri, vs bebeğine verebilirsin.
Eğer helen demir ilaçını kullanmaya devam edersen, bebeğine armut verebilirsin.
Kabızlığa çok iyi geliyor.

Benim yeğenimde bu damlalar sayesinde kabız olmuştu. 1 yaşına kadar vermeye çalıştılar sonra bıraktılar ama normale dönmesi bi kaç ay daha aldı. Yani 1,5 yaşını buldu sanırım. Şuan normal. Ben kızıma demir damlası kullanamadım. yan etki yaptı çünkü.

bende demir ilacı kullanıyorum.ferrum şurup.ama hiç kabızlık yapmadı.kaksınının rengini deiştirdi sadece...
kabız derken?bebeğin kaksını yaparken zorlanıyo mu ıkınıp,yoksa kakası mı katı?

canım.. bence bi kan sayımı yaptır.. kanı ve değerleri normalse vermene gerek yok.. zaten demir kullanıp kanı yinede düşük olan bir sürü bebiş var.. bana sorarsan bırak.. bende 10.ayda kestim kızıma demir damlasını.. armut püresi ver.. ve siyah doğal kayısı kurularından kaynat.. cok faydalı.. ek besine gecince bizde de kabızlık olmuştu.. ama armut ve kayısı ile hemen düzeldi..

Demir eksikliği olduğunu öğrendiğimiz zaman, tahlilden öncesine kadar her gün düzenli pekmez içiriyodum. Ona rağmen çıktı kansızlık. Kıyma koyuyodum mamalarına vs.. Malesef...

Ahhh ben de dedim doktora kabız olacağına kansız kalsın dedim, ama doktor ilerde daha büyük sorunlar çıkarabilir kullanması gerek dedi...

biz de ferrum kullanıyoruz. ama damlasını. gerçi 16 damla veriyorum, kaşıkla, o da şurup gibi çok oluyo. ama damla şeklinde.

kabızlığı ise, bildiğin taş gibi bir kaka. hem de parça parça yapıyor koyun gibi. yapamıyor daha doğrusu...

armut bi dönem abartmıştım, evet, her sabah aç karnına armut suyu, gün içinde de armut püresi veriyodum haftasına yapıyodu, ama yine zorla.

kan sayımı aklımda. 10 gün sonra doğum gününde kontrolü var, kanına da baktıralım. İnşallah gerek kalmaz o ilaca yeniden... :Saruboceq:

canım geçmiş olsun.kabızlık çok zor.Allah yardımcınız olsun.bende bebeğim kabız olduğunda kayısı,armut.üzüm.elma sularını ya da püre şeklinde veriyordum tabii zeytinyağ.yemeklerinede zeytinyağ hep katıyorum.ilaç yüzünden olduğunu düşünüyorsan ben vegaferon adlı kan damlasını kullanıyordum biz yeni bıraktık öyle kötü kokusu ve tadı yok ayrıca bizde kabızlıkta yapmadı.deneyebilirsin...

Vegaferon... tamam teşekkür ederim, doktorumuza önereceğim. eğer tekrar kullanmamız gerekirse bunu buna geçelim.

Benim bebeğim 8 aylık ve 6. Ayda yaptırdığımız demir testinde eksiklik çıktı. Ferro sanol damla hergün 25 damla veriyorum( berbat bir tadı var ve bebeişimin midesini mahvediyor.ama doktorum çok önemli mutlaka vermelisin diyor. Kabızlık sorunumuz hiç olmadı allah a şükür.
Sevgiler.

bu kadar zorlanıyosa çocugu zorlamanın anlamı yok ilacın miktarını düşürebilirsin yada farklı bi demir ilacı kullanabilirsin bence. aynı problemi bizde yaşadık ama senin anlattıgın kadar deil demir ilacını değiştirdik şimdi bi problem yok. doktoruna söyleyip ilacı değiştirmeyi dene bence

tadı daha iyi olan bi ilaca geçebiilirsin şu ferroyu neden veriyolar bebeklere anlamıyorum.kustuktan sonra zaten ilacında faydası olmaz.

Çok şükür sonunda ilacı bıraktık. Kansızlık hala devam ediyomuş ama doktorumuz biraz bağırsakları rahatlasın dedi. bi de dup****c diye di şurup verdi. inşallah düzelir yavrum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…