• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Demir ilacinin yaptigi dis lekesi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

tedil

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2010
80
26
98
Doktorumuz 9.5aylik bebegimin dislerine demir ilacinin leke baslattigini soyledi v kestik.1 ay sonrasindada tahlil istedi ama kan tahlili yaptirmak istemiorum bir yandanda demir ilacini kestigim icinde kafam karisik.demir ilacini kesipte sonradan sorun yasayan oldumu.??

ilk kızımda doktor sadece devit damla vermişti. ferro damla vermemişti diye hatırlıyorum.
şimdi ikinci kızım 7 aylık, reflüsü vardı başlarda
ferro damla kullanamadı,
tadı, kokusu çok kötü ben bile fena oluyorum.
ne zaman versem kusuyordu bende kestim vermiyorum.
doktoruna söylediğimde mamaya karıştır demişti ama bu defada mamasını veya çorbasını yemiyordu.
birşey olmaz heralde, bizim bebekliğimizde ferro damlamı vardı:) işin şakası bir yana mutlaka faydası vardır
ama bu bebeklere tahlil yapılmadı, kansızlık varmı yokmu bilinmiyor, neden ferro damla veriliyor onuda anlamış değilim
konuyu okuyupta bilgi sahibi olanlar bildiklerini paylaşırlarsa sevinirim

hem yegenımde hem kuzenımın bebegınde diş çürüklerı oldu kan ılacından dolayı...ve bu curukler süt dişler cıkana kadar da gıtmıyo kendılıgınden ne yazıkkı..
kan ılacının baska bır markası olan var bazı arkadaslarım kullanıyo hem tadı hem kokusu yok,bırde dokuldugu yerde cıkmayan bır leke bırakıyor ferro sanol ama dıgerınde bu durumda olmuyormus kullanann arkadaslarım cok memnun old. soyluyor..ben ferro sanol kullanıyorum bebegım tıksınıyor ama kusma sorunu yasamadım o sebeplede degıstırm ıhtıyacı duymadım.. en onemlısı bu ılacı ıcırdıkten sonra akabınde 2 3 yudum su ıcırmelısınızkı ılac agzıda kalmasın dıslere yapısmasın ve lekelendırmesın...yada temız bı bezle agzının ıcını sılmenız gerekıyor..mesele ılacın agızda kalmaması..

ilk 4 ay bebeğin kan yapımı için anne sütü yeterli oluyomuş fakat sonrası içinde ek demir ihtiyacı oluyomuş. demirin en çok emilimi soya fasülyesi ve kırmızı etten oluyomuş. pekmezin kan yapıcı özelliği yok diye okudum kadir tuğcu adında bir doktorun yazısında onun yerine baklagiller yenilmeliymiş. gerek yoksada demir damlası kullanılmamalıymış. 6 ayda kan sayımı yapılıp gerek varsa devam ediliyomuş. bizede aile hekimi ferro sanol verdi ozamana kadar bir bilgim yoktu bebeğim her içitinde bütün yediklerini çıkarıp bütün oda hatta yavrumun ağzı leş gibi kokunca bende gereklimi diye araştırdım. sonra ferrum damlaya geçtim. kokusu portakal gibi. ferrum dişte leke yapıyomu bilmiyorum kullanan varsa ve bu konuda bilgi verirse sevinirim.

en son çocuk doktoruna gerek varmı diye sordum bebeğin kilolu olduğu için anne sütü demir için yeterli olmayacaktır. kullan dedi.

ayrıca demir ilacı ve demir içeren yiyeceklerdeki demirin iyi bir şekide emilmesini istiyorsanız portakal gibi c vitamini bulunan meyve suyuylada verebiliriniz. süt ve süt ürünleri ise demir emilimini olumsuz etkiliyo anne sütü dahil. bundan doalyı aç karnına ilacı içirip bi süre daha süt vermemelisiniz. 6. ay da iseniz. bir küçük dlim portakalla hem açlığını unutturup hemde ilacın emilmesi için yardımcı olusunuz. böylelikle dişlerde temizlenmiş olur. benim araştırmalarım bukadar :))

Back