• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Demir fazlalığı da ne ???

bal_hatun

Meleğimi Sen Koru Rabbim <3
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2012
1.733
429
173
Doktorum vücutta demir fazlalığı var dedi. Normal değeri 178 imiş üst sınır ben de 208 :26: eee nolcak şimdi :14: biri bilgilendirsin lütfen...

Doktorum vücutta demir fazlalığı var dedi. Normal değeri 178 imiş üst sınır ben de 208 :26: eee nolcak şimdi :14: biri bilgilendirsin lütfen...

belki demir yönünden daha az beslenme şekli ve diyet verir dr...
demir eksikliği iyi değil ama tedavisi var ve kolay...
demir fazlalaığı kalpte oksitleme yapar diyorlar...yani kalbe zararlı dr. uygun bi tedavi verecektir sana...

Vucutta herşey denge esasına göre planlanmıştır.Yani herşeyin azı karar çoğu zarardır.
demir de öyle bir element.Nadiren görülen ölümcül bir hastalık olan hemokromatozis de kan demir seviyeleri yüksek olup karaciğerde demir birikimine bağlı siroz gelişimi söz konusu olabilir.
Neyse ki sizin demir seviyeleriniz çok da yüksek değil, ayrıca kimi zaman da laboratuar hatasın olarak yüksek ölçümler de gözlenebiliyor.Rahat olun.

Merhaba,
Umarim demir sorunuz hallolmustur. Ama ben yine de bu konu daki bilgimi sizinle paylasmakistedim,esimin bu sene teshisedilen genetik bir hastaligi cikti ortaya. Anne ve baba da olan bir gen hastaligi hemokromatoz.30lu yaslardan sonra tespit edilen bir rahatsizlik. Hastaligin tek bir tedavisi var o da ömür boyu bir kac haftada bir kan vermek, esimin kan verme periyodu simdilik 2 haftada bir yarim litre.
Bu konuyu bence cok iyi arastirin, cünkü ihmale gelmeyecek kadar ciddi bir rahatsizlik. Internette konu ile ilgili bilgi bulabilirsiniz.Sevgiler.

benimde kanımdaki demir oranı 1004 çıktı doktorlar bunun çok fazla olduğunu söylüyorlar şuan genetik olarak araştırılıyor sonuç hala çıkmadı açıkçası biraz korkuyorum

benimde kanımdaki demir oranı çok yüksek çıkıyor şuanki oranı 1004 doktorlar bunun çok fazla olduğunu söylüyorlar şuan genetik olarak araştırılıyor açıkçası biraz korkuyorum sonuç hala çıkmadı çıktığı zaman bunu sizinle paylaşmak istiyorum çünkü bu çok ciddi bir hastalıkmış ilerde organ yetmezliğine neden olabiliyormuş

Doktorum vücutta demir fazlalığı var dedi. Normal değeri 178 imiş üst sınır ben de 208 :26: eee nolcak şimdi :KK14: biri bilgilendirsin lütfen...

benimde kanımdaki demir oranı çok yüksek çıkıyor şuanki oranı 1004 doktorlar bunun çok fazla olduğunu söylüyorlar şuan genetik olarak araştırılıyor açıkçası biraz korkuyorum sonuç hala çıkmadı çıktığı zaman bunu sizinle paylaşmak istiyorum çünkü bu çok ciddi bir hastalıkmış ilerde organ yetmezliğine neden olabiliyormuş
Benim de demir yuksek cikti.ust sinir 145 benimki 175.Ama ferritin yani demir depolari 11.00 dusuk cikti.Dr.pek bir yorumda bulunmadi.Bir daha yazmamissiniz sizde son durumlar nasil acaba?

Benimde Demir fazla çıktı Nasıl bir tedavi uygulanıyor bilen varmı acaba

Merhaba,
Umarim demir sorunuz hallolmustur. Ama ben yine de bu konu daki bilgimi sizinle paylasmakistedim,esimin bu sene teshisedilen genetik bir hastaligi cikti ortaya. Anne ve baba da olan bir gen hastaligi hemokromatoz.30lu yaslardan sonra tespit edilen bir rahatsizlik. Hastaligin tek bir tedavisi var o da ömür boyu bir kac haftada bir kan vermek, esimin kan verme periyodu simdilik 2 haftada bir yarim litre.
Bu konuyu bence cok iyi arastirin, cünkü ihmale gelmeyecek kadar ciddi bir rahatsizlik. Internette konu ile ilgili bilgi bulabilirsiniz.Sevgiler.
merhaba bende hemogramatoz hastasıyım sizinle bu konuda 2 yıldır yaşadığım tecrübelerimi anlatabilirim şuan sizde durum nasıl demir normal seviyelerdemi ne kadar zamanda flebotomi yaptırıyorsunuz paylaşabilirmisiniz

Merhaba,
Merhaba esiniz ne durumda merak ettim bende biraz Demir yüksekliği çıktı

merhaba bende hemogramatoz hastasıyım sizinle bu konuda 2 yıldır yaşadığım tecrübelerimi anlatabilirim şuan sizde durum nasıl demir normal seviyelerdemi ne kadar zamanda flebotomi yaptırıyorsunuz paylaşabilirmisiniz
Merhaba hastalığın kesin tanısının konulabilmedi için neler gerekiyor ve Demir kac çıkmıştı sizde

Hamile kalmama sorunlarda oluyor

Back