Demir eksikliğine bağlı yaşadıklarım

Sanssizkedikiz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2019
53
22
3
29
Arkadaşlar onemsememistim daha önce demir eksiliklgimi ama yaşam kalitemiz çok etkilemeye başladı
Saç dökülmesi ve halsizlik ile doktora gittiğimde demir seviyen eksik güneşle gece dediler. Doktor bu şekilde gecistirince ciddi değil diye düşündüm.
Bir süre sonra istifra ediyordum sürekli yemek yiyemez olmuştum doktora gittiğimde demir depolarına boşalmış istersen takviye ilaç al ve ciğer ye bol.bol demişti. İlaç kullanmam dart mi dediğimde ise yok beslenmeni düzelt ilaç almasan da olur demişti.
Neyse ben çok üzerinde durmadım ciğer vs bir süre yedim ama daha sonra okul yurt hayatı derken besleemnmem bozuldu
Su an
Aşırı sinir,
Halsizlik,
Çok çok fazla saç dökülmem varn
Doktorlar böyle olunca benim doktora da gidesim gelmiyor açıkçası.
Su an bir de regl dönemindeyim iyice yorgunluk var. Başımı kaldıramıyorum
Ne önerirsiniz ne yapmaliyim

Cok gecmis olsun öncelikle.O bende de vardi,belirtileri ayni zaten.Benim de ferritin yani demir depom bosalmisti.En az üç kutu demir ilaci icmeden yükselmiyor maalesef.sadece beslenme düzeni yetmez.Sikayetleriniz artar sonra.Mutlaka bir ic hast dr gidin ve tedavinizi olun.her 3 ayda bir de ölçtuŕun degerlerinizi.

Merhaba, benim de demir seviyem çok düşmüştü, mutlaka başka bir doktora görünün ve vereceği takviyeleri kullanın, benim ilaçla bile yükselmemişti o yüzden serumla demir verilmişti 1 seferlik. Bir de benim adetlerim çok yoğun kanamalı geçiyordu, kadın doğuma da görünün sizin de öyle ise.

Benim çok kanamalı değil aksine çok normal geliyor fakat köyü renkte
Ama ben yine de görünebilirim teşekkür ederim

Demir depoların boşsa ciğer ye pekmez ye diyen ve takviye al diyen doktorlara inanma aynı şeyler bende de var babada öyle diyen doktor oldu geçmişte kesinlikle ilaç kullanmalısın ilacın yanında hızlı tedavi için ek takviye alabilirsin ister vitamin ister pekmez vs değerlerin yükseldikten sonra ilaç yerine takviye ile devam etmelisin ilaçta 100 mg Demir varsa değerlerin yükseldikten sonra bunu içemezsin ferritinin çok yükselir buda iyi değil o yüzden daha az Demir içeren takviyeler kullanmalısın ama yükseldikten sonra yükselene kadar da ilaçların yanında kullanabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…