• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

demir eksikliğime doğal çözüm arıyorum

aytenkizilcik

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2015
13
10
3
57
merhaba
demir eksikligi problemim var. sınırın yüzde 20 altındayım. önerileri dinlemek adına konu açmak istedim :)

Ben Şu şekilde geçirdim. Düzenli olarak her sabah 1 yemek kaşığı pekmezi 1 br ılık suya hatta azcık sıcak olsun içine yarım limon sık çünkü demir emilimi c vitaminiyle olur. Kahvaltını da 1-2 saat sonra yap.
Pekmezi i.saraçoğlu keçiboynuzı soğuk press alırsan daha etkili olur. Ozaman 1 tatlı kaşığı atarsın

merhaba
demir eksikligi problemim var. sınırın yüzde 20 altındayım. önerileri dinlemek adına konu açmak istedim :)

Demir icin ilac vermistir sanirim. Ben su sekilde hallettim demir problemimi...

Demir ilacimi iciyordum ama hala demir 20 demir depom 4 lerdeydi... anladimki olmayacak arastirmalara başladim. Sabah kalkar kalkmaz ac karnina demir ilacimi aliyorum yumurta haslamis oluyorum yumurtami yiyip uzerine portakal suyu iciyordum.

Baska oneri limon suyu ve keciboybuzu pekmezi 1 kasik gece yatmadan iciyordum. Yada bunu ilacla da icebilirsin...

Diger oneri kirmizi et yemeye ve yaninda mutlaka bol limonlu salata yemeye yaninda ayran icmemeye ozen goster...

Kesinlikle bunlari yaptiktan sonra peynir ayran süt çay kahve icmiceksin 1 saat... sonrasinda ozgursun :)

Kesinlikle ve tartışmasız olarak pekmez diyorum. Birde siyah, çekirdekli kuru üzüm. Aç karnına içemiyorsan hafif birşeyler yedikten sonra iç pekmezi sonra 1 saat filan bişey yeme, süt- yoğurt vb. şeyleride tüketme pekmezden 1-2 saat önce ve sonra. Ben çok faydasını gördüm hamilelik dönemimde.

hala kan iğnelerim devam ediyor ilaçlarla başa çıkamadım çok iştah artırıyorlar pekmez olayını deniyeceğim çok teşekkür ederim.

Back