• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi demir damlası

• Konu Sahibi Konu Sahibi nbuz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

nbuz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2011
257
3
118
Sakarya
selam bayanlar =) bizim ufaklık yarın 5 ayına gırıyor.bugun saglık ocagına goturdum kontrol ıcın kılosu 6600 cıktı.birde demır damlasına baslama gerekırdı dedı.fakat bızım kendı cocuk doktorumuz bıze vermemıstı damla falan.doktor randevumuzda haftaya.sızce doktora gıdene kadar beklıyımmı yoksa baslıyımmı.

benim ikizlerden biri kansız hep demir veriyoruz. Diğeri için doktorumuz 4 aylık olunca demire başlıyacağız dedi. 4 damla veriyorum kızıma oğlumada 4 damla vericem 1 yaşına kadar.

her bebeğe veriliyo genelde.1 yaşına kadar kullandırıyo drlar.ama bazı drlar test yapıp ona göre veriyolar.dr kont.den sonra başkamanız gerekiyos abaşlarsınzı bence...

Demir damlasını ve D vitaminini bende oğluma kullanıyorum. Sağlık ocağından vermişlerdi. D vitamini bıngıldağı içinmiş sanırım. Ayrıca demir damlasını bebeğin kilosuna göre vermem gerektiğini söylediler. Yani 6 kiloysa 6 damla, bu 1 Yaşına kadar bu şekilde devam edecek. Kilosu arttıkça damla sayısıda artıyor.

Bizim doktor 6. ayda başlatacak,ilk bebeğimin takibini de aynı doktor yapıyordu,yine 6.ayda demire bsşlattı.
Maşallah kilosu ve gelişimi güzel diyor doktor bebeğim için.
:nazar::nazar::nazar::nazar:

Bize 4. ayda başlamamızı söyledi doktorumuz kilosu kadar damlatılmasını belirtti.Ben de açıkcası kan sayımından sonra verilir diye düşünüyordum öyle değilmiş kan sayımı 9. ayında yapılıyormuş.

Bizim Dr gereksiz buluyor gerekli görülürse test yapılır ve gerekirse damla verilir diyor kızım 2 yaşında hiç kullanmadık çok şükür gerekte olmadı her Dr görüşü farklı gerçi, bizim Dr kan damlası gibi dışarıdan ekstra vîtamin damları vs.. Karşı

Back