Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Demir Damlası Veriyor musunuz?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
arkadaslar selam benim1,5 yasinda oglum var ve ilk bir yil kesinlikle verilmeli dedi doktorumuz de-vi bebegin kafasindaki bingildagin kapanmasini kolaylastiriyo ve kemiklerinin güclenmesini bunu günesten dogal yollada alabilir ama hergün günes görmüyolar ki bu yüzden önemli hem vitamin zarari yok ki ama yinede siz bilirsiniz
 
Son düzenleme:
ABD Pediatri Akademisi, çocuklarda raşitizmin önlenmesi amacıyla günlük D vitamini dozunun iki katına çıkarılmasını tavsiye etti.

CHICAGO - Amerikan Pediatri Akademisi’nden doktor Frank Greer yaptığı açıklamada, “çocukların her gün ihtiyaç duyduğu D vitamini dozunun iki katına çıkarılmasını tavsiye ettiklerini, çünkü kanıtların çocukların ömürleri boyunca bunun faydasını göreceğini gösterdiğini” ifade etti.

Frank Greer, vitamin takviyesinin önemli olduğunu çünkü birçok çocuğun yalnızca beslenmeyle yeterli D vitamini alamadığını belirtti. Akademinin doktorlarından Carol Wagner de, emzirmenin bebekler için en iyi beslenme kaynağı olmasına rağmen emzirilen bebeklere de D vitamini takviyesi yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Akademi bu tavsiyesi kapsamında çocuklara, doğdukları günden itibaren günde 400 birim D vitamini verilmesini istiyor.

Uzmanlar çocukluk döneminde yapılan D vitamini takviyesinin ileri yaşlardaki kemik erimesi riskini azaltabileceğini de belirtiyor.



yani arkadaslar bunun kandaki demir eksikligiyle alakasi yok kemiklerle ilgili
 
Raşitizm, çoğunlukla D vitamini eksikliğine bağlı olan, genellikle 6 aylık-18 aylık çocuklarda görülen kemik hastalığıdır. Kemik oluşumunun tam olmaması nedeniyle tedavisi geciktirilmiş, ihmal edilmiş vakalarda uzun kemiklerde şekil bozukluğu meydana getirir.

Günümüzde ender rastlanan bir hastalık olan, oysa 20. yüzyıl başlarında Kuzey Avrupa ülkelerinde doğan çocukların yaklaşık %90'ının 4 yaşına gelmeden ölmelerine yol açan raşitizm, omurga, kol ve bacak kemiklerinde biçim bozukluklarına yol açar. Başlıca nedeni güneş yetersizliğine bağlı D vitamini eksikliğidir. Çok ender rastlanan bir nedeni de, bazı böbrek borucukları hastalıklarıdır. D vitamini eksikliğinden kaynaklanan raşitizm, biçim bozuklukları bırakarak kendiliğinden iyileşme gösterir. D vitamini iyileşmeyi sağlarsa da, doğuştan başlanarak 18. aya ya da 2 yaşına kadar D vitamini vermek yoluyla ortaya çıkmasını önlemek daha doğru bir yöntem olur.


Raşitizmli bir aile. Paris, 1900. Hastalık ile ilgili bu madde bir taslaktır. Maddenin içeriğini geliştirerek Vikipedi'ye katkıda bulunabilirsiniz.

"http://tr.wikipedia.org/wiki/Ra%C5%9Fitizm" adresinden alındı.
 
Ben demiri mamasına karıştırıyorum.. D vitaminini de öyle. Ama ayrı zamanlarda.
 
Selamlar,

Ben doktorumuzun tavsiyesiyle 4. aydan itibaren (4. ayda anne sütünün yanında mamaya başladık) Ferrum damla veriyorum, günde 4 damla ile başladık, şuan günde 6 damla veriyorum. Demir damlası verilirken dikkat edilmesi gereken nokta süt, süt ürünleri ve formül mama ile birlikte verilmemesi, emilimini engellediği için. C vitamini demir emilimini arttırıyor, bu sebeple meyvasına yoğurt katmıyorsanız; en efektif veriş şekli meyva öğününde vermek...

D vitaminine ise doğduğunun 10.gününde Devit 3 ile günde 3 damla olarak başladık, güne 3 damla olarak devam ettik. Geçen ay dişimiz çıkınca D-flor ile değişti damlamız. D-flor yerine Devit 3 ile birlikte Zymafluor da kullanabilirsiniz dedi doktorumuz...
 
ya bu konuda benimde sinirlerim çok bozuk kızımın bu ilacı aldımı karnı ağrıyo ve zorlayarak veriyorum ortalık kan içinde gibi çıkmıyoda ne yapcam bilmiyorum vermiyorum gerçi ama kararsızımda.
 
Ben de kararsız kaldım verip vermeme konusunda, ihtiyaç olmadığı halde demir verildiğinde birçok ciddi rahatsızlığa neden olduğu kanıtlanmış, Allah muhafaza.
 
sağlık bakanlıgı ülkemizde demir ilacini 4.aydan itibaren zorunlu tutuyor...ayrica vermekte bende başlarda zorlandim...ilk onceleri 4 damla ile başlayip yavaş yavaş bulundugu kilo kadar damla verebilirsiniz...kesinlikle süt ve süt ürünleri ile birlikte vermeyiniz...damlanın öncesinde ve sonrasında ortalama 1-2 saat olmalı...damla sonrasinda meyve suyu verebilirsiniz..o zaman bebeklerde çok etkilenmez tadından..ama süt ürünlerine kariştirarak ilacin bütün etkisini kaybettirip birde boşu boşuna vermiş olursunuz
 
4aydan itibaren veriliyormuş biz temmuzda başlayacaz ama kararsızım verip vermemekte
 
dogdugu günden itibaren veriyorum iki kızımıda aynı şekilde büyüttüm yaşına hatta yaşını geçene kadar verdiriyorlar ama ben devit degil multi taps kullanıyorum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…