• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

demir damlası lekesini çıkarabilen var mı?

TLAYSI

Nirvana
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2008
283
0
621
İstanbul
Bir haftadır kızıma demir damlası veriyorum, tadını sevmedi ağzından çıkarıyor, kıyafetlerimiz leke oldu nasıl çıkar lekesi bilen varsa lütfen paylaşsın. bir de hala kakasının rengi sarı, bildiğim kadarıyla demir kullanan bebeklerin kakası koyu renk olur. Endişelenmeye başladım acaba bağırsakları emilim yapmıyor mu? zaten kilo alımı da çok az. Demir damlası kullanan anneler tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

cnm makinaya atmadan önce kosla döküyorum ben çıkarıyo geçen gün acelem vardı tıkıştırdım makinaya unuttum ama asarken baktım çıkmış leke fln yoktu ariel kullanıyorum ben o etki yaptı heralde çıkmış leke bnm oğlanında kakası sarıydı bende merak ediyordum iki gündür öğlenleri havuç elma püresi verdim dün akşamdan beri kakası siyaha döndü bence sadece anne sütüyle beslendiği için sarıydı ek besin verince döndü merak etme alıyordur o mutlaka sevgiler yerimseniben

gorumcemde benım koltuguma dokmustu hala cıkartamadım.koslayla sıldım fakat cıkmıyor.ben nasıl onu cıkartabılırım???

Bana nedense bu demir ilacının bikaç sene sonra yasaklanacagı ya da bebeklere zararlı oldugu konusunda bir haber çıkacak gibi gelio..

Kehanette bulunmuş gibi oldum sanırım

fisfisfis

benim kızımda hiç sevmiyo tükürüyo verdiğimde bencede bunu kaldırıp yerine daha tatlı bişey verseler çok iyi olur zaten leke bırakmada cabası..

ben dalin bebek deterjanıyla yumuşatıcısını kullanıyorum ama o demir ilacının lekesini yada yemek lekesini çıkartmıyor bende koslaya basıyorum yada beyazsa 1 damla domestos koyuyorum çıkıyor ama bir zarar verir mi korkuyorumda siz nedersiniz ama yemek lekeleri özellikle çıkmıyor...

Bir haftadır kızıma demir damlası veriyorum, tadını sevmedi ağzından çıkarıyor, kıyafetlerimiz leke oldu nasıl çıkar lekesi bilen varsa lütfen paylaşsın. bir de hala kakasının rengi sarı, bildiğim kadarıyla demir kullanan bebeklerin kakası koyu renk olur. Endişelenmeye başladım acaba bağırsakları emilim yapmıyor mu? zaten kilo alımı da çok az. Demir damlası kullanan anneler tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Biz de demir damlası kullanıyoruz,her zaman koyu olmuyor kakası,bazen sarı,bazen koyu yeşil,bence endişelenme

evet bizimde kakamız koyu yeşil oldu ve biraz cıvıklaştı demir kullanmaya başlayınca..ebemiz normal dedi fakat bazı bebeklerde kabızlığada sebep olabiliyormuş..ben roxy sabun tozu kullanıyorum ama hiç demir ilacı lekesi bırakmıyor bi şeftali lekesi sorunumuz var o kadar....acaba markasına göre değişiklik yapıyor olmasın bu demir ilacı?biz ferum kullanıyoruz.bizim kızda sevmiyor ama haklı kokusu bile çok kötü verirken içim gidiyo ama sağlığı için..ayrıca afedersiniz ama dışkısının bile kokusunu değiştirdi :bbo:

Bende sinir oluyorum o damlaya önlükler hep sapsarı kal geldi artık uğraşmıyorum atıp yenisini alıorum napim :)

ala ala bende kullnıom ama ne renkli nede tadı kötü..beyaz hatta pardon seffaf bişey..tadıda cok gusel denedım:))))devit benmkınn markası..CADIARZU

evet bizimde kakamız koyu yeşil oldu ve biraz cıvıklaştı demir kullanmaya başlayınca..ebemiz normal dedi fakat bazı bebeklerde kabızlığada sebep olabiliyormuş..ben roxy sabun tozu kullanıyorum ama hiç demir ilacı lekesi bırakmıyor bi şeftali lekesi sorunumuz var o kadar....acaba markasına göre değişiklik yapıyor olmasın bu demir ilacı?biz ferum kullanıyoruz.bizim kızda sevmiyor ama haklı kokusu bile çok kötü verirken içim gidiyo ama sağlığı için..ayrıca afedersiniz ama dışkısının bile kokusunu değiştirdi :bbo:

evet canım benımkı devit markası tadı cok gusel..seffaf su gıbı bişe..ama kabız olduuu acaba dedgın gıbı bu vıtamın mı yaptıııı.hımmmm olabılırrrrrrrrrr..hıc yoktu prblemımız ya yenı basladı..sert degıl kakası ama kıvranıooo cokkkk yaa bı anda su gıbı cıkıo sonra..hıc yoktu ya..:sm_confused:

ben hacı şakirin granül sabununu kullanıyorum sıcak suda onunla biraz bekletiyorum sonra yıkıyorum çamaşırları genelde çıkıyor damla lekeside çıkmazsa az bir kosla koyun kesin çıkar ama bol,bol durulayınn

arkadaşlar devit demir damlasının markası değil d vitamini demir damlası ferrum ya da ferro sanol olarak veriliyor ve leke bırakıyor genelde :))

Arkadaşlar ilginize teşekkür ederim. Demir damlası lekesi için kosla kullandım bazı kıyafetlerden leke çıktı fakat bir tanesinde lekenin rengi beyaza döndü o beyaz yerler de yırtılıyor. Sanırım lekeye hemen müdahele etmek gerekiyor ama leke de ancak kuruyunca belli oluyor. Kaka rengine gelince, doktora sordum, demirin tamamını bağırsaklar emdiği için rengi koyulaşmıyormuş...

evet canım benımkı devit markası tadı cok gusel..seffaf su gıbı bişe..ama kabız olduuu acaba dedgın gıbı bu vıtamın mı yaptıııı.hımmmm olabılırrrrrrrrrr..hıc yoktu prblemımız ya yenı basladı..sert degıl kakası ama kıvranıooo cokkkk yaa bı anda su gıbı cıkıo sonra..hıc yoktu ya..:sm_confused:

Canım bu devit D vitamini mi yoksa demir mi anlamadım bir açıklama yaparsan sevinirim. Tadı çok güzel olan bir demir damlası varsa hemen alırım.

Canım bu devit D vitamini mi yoksa demir mi anlamadım bir açıklama yaparsan sevinirim. Tadı çok güzel olan bir demir damlası varsa hemen alırım.

devit d vitamini demir damlası ferro sanol tadı iyi değil ferrum var bi de o daha iyi ama ferro sanol daha kuvvetli

ala ala bende kullnıom ama ne renkli nede tadı kötü..beyaz hatta pardon seffaf bişey..tadıda cok gusel denedım:))))devit benmkınn markası..CADIARZU

canım o senin dediğin sanırım d vitamini..bizimkisi demir yani kan şurubuda deniyor.koyu kırmızı ve kokusuda berbat..yengem ne zaman kullandıysa hep kusmuş oğlu hiç verememiş o oğluna..ama maşaallah çok gelişatlı bir oğlu var.sınırın üzerindeymiş kilosu ve boyu..yemeğine katmış yine anlamış yine kusmuş kereta...bide arkadaşlar bu demir anne sütüne 4. aydan sonra ilave olunuyormuş devam sütlerinin hepsinde de varmış biz neden ayrıyeten kullanıyoruz anlamadım?

Arkadaşlar demir damlasını mutlaka kullanın, ben oğlumda kullanmamıştım şu anda 7 yaşında hep tahlillerinde demir eksikliği çıkıyor onun için kızımda aksatmadan kullanıyorum.

gorumcemde benım koltuguma dokmustu hala cıkartamadım.koslayla sıldım fakat cıkmıyor.ben nasıl onu cıkartabılırım???
Benim de beyaz halıma dökülmüştü. Şu alkollü ıslak mendiller var ya onunla sildim geçti. Bu arada o mendiller her türlü lekeyi hemen çıkarıyo. Benim elimin altındadır sürekli. Yere bir şey döküldüğü zaman bezi yıkayıp sileceğime hemen ıslak mendille silip atıyorum.

Ya da domestos rengarenkle de silebilirsin. Koltuğumun üzerine kokkoca kupa bardakla kahve dökülmüştü. Islak mendille sildim çıktı ama kenarını iyi silememişim leke kaldı. Temizlikçi geldi sildi ama çıkaramadı lekeyi. Domestos rengarenk döküp sildim hemen çıktı koltuğun rengi de atmadı. Ama yine de dikkatli olma lazım görünmeyen bir yere döküp denemek lazım önce.

Back