demir damlası ishal yaparmi

semasumeyye

Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2013
49
0
16
Kastamonu
Yaklasik iki haftadir demir damlasi kullaniyorum kullanmaya baslayali bebegim ishal gibi ama atesi agrisi yok yan etkilerinede baktim yuzde bes ishal oluyomus .bu damlayi kullanan yada kullanmadan cocugunu buyuten varmi ne kadar gerekli bu ilaclar bilgisi olanlar cevaplarinizi bekliyorum

Bebeğiniz kaç aylık? Kullanmadan da çocuğunu büyüten var mı diye sormuşsunuz, var, annelerimiz :)) Bize de sanırım 3 ay önce falan vermişlerdi (şu an yedi ayı bitirmek üzereyiz inşallah) ve ben daha kapağını bile açmadım ne D vitamininin ne de Demir vitamininin. Doktorlar/hemşireler gerekli diyorlar tabiki ama ben şöyle düşünüyorum; hangimiz onlarla büyüdük ki? Şahsen ben çoook çok da gerekli olmadığını düşünüyorum, karar sizin tabiki...

Merhaba .. benim 9 aylık oğluma da demir takviyesini iki kere denedik.. sırf ishal değil yoğun kusma ve huysuzlukta yaptı. Doktorumuz ilaç olarak verildiğinde konstantre olan demirin alerjik reaksiyona sebep olabileceğini, bu sebeple damla ya da vitamin olarak bir süre vermememizi söyledi.. demir takviyesini yedirdiğimiz meyve ve sebzelerden alıyor Devrim şu anda.. ayrıca formul mamaların içindeki demir de işe yarıyor.. eğer ishalin yanında kusma ve bunlara bağlı ykusuzluk da varsa doktorunuza daışıp alerjik reaksiyon olup olmadığını sorun bence.. geçmiş olsun ..

Bebeğiniz kaç aylık? Kullanmadan da çocuğunu büyüten var mı diye sormuşsunuz, var, annelerimiz :)) Bize de sanırım 3 ay önce falan vermişlerdi (şu an yedi ayı bitirmek üzereyiz inşallah) ve ben daha kapağını bile açmadım ne D vitamininin ne de Demir vitamininin. Doktorlar/hemşireler gerekli diyorlar tabiki ama ben şöyle düşünüyorum; hangimiz onlarla büyüdük ki? Şahsen ben çoook çok da gerekli olmadığını düşünüyorum, karar sizin tabiki...

Ben o noktada biraz kararsızım.. yani geleneksel yemeklerle çocuğumu büyüttüm .. ilk 6 ay "aman" dediler bana su bile verme.. ama Devrim ilk sütünü yudumladıktan ve karnını doyurduktan sonra bir lokma suyunu da içti mesela.. yine de vitaminler konusunda o kadar rahat değilim.. tabii ki annelerimizin biri büyüttükleri gibi büyütmek istiyorum ama günümüzdeki mikroplar ve besinlerin değerleri o zamanki ile aynı değil maalesef.. mesela annemler kış ortası domates rüyada bile görmezlermiş :) ama şimdi kış yaz her türlü meyve var.. sebebi de organik olmayan ya da doğal olmayan büyütme şekilleri.. Organik maddelerden alıyoruz tezini kabul etmiyorum.. ne kadar organik çalışılırsa çalışılsın yazın tarlada büyüyen sebze ile kışın serada büyüyen ayı deüğildir sonuçta.. ya da tereyağ mesela.. kaç kişi bir köy mandırasından alabiliyor ki? aldığını varsayıyorum.. o mandıradaki hayvanlar 30 sene evvelki gibi mi besleniyolar? vücutlarında bakanlığın zorunlu kıldığı bir sürü ilaç var.. onu da geç etrafra dolaşan mikroplar bile farklılaştı.. bu sebeple beslenme konusunda mümkün olduğunca gelenekselci olsam da vitamin takviyelerinin faydası olacağını düşünüyorum .. :)

Back