• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları demir damlası haberi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

guldem26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2011
67
3
96
Konya
Bakanlık emri 'demir'i kesti
Sağlık Bakanlığı'nın bebeklerde ve emziren annelere ücretsiz dağıttığı demir damlası geri çekildi.
2004 yılında başlatılan 'Demir gibi Türkiye' projesi kapsamında 24 aya kadar olan bebeklere verilen Ferro Sanol isimli demir damlasının analizler sonucu kullanıma uygun bulunmayan bazı serileri eczane, depo ve hastanelerden toplatıldı. Bakanlığın Eczacılık ve Tıbbi Ürün ve Şube Müdürlüğü'nce İl Sağlık Müdürlüklerine gönderilen yazıda şöyle denildi: Bu yıl dağıtılmakta olan Ekim 2016 son kullanma tarihli ürülerin bazı serilerinin analizler sonucu kullanılması uygun bulunmamıştır. Söz konusu serilere eczane, depo ve hastanelerden geri çekme işlemi uygulanmıştır. Ayrıca aile hekimlerinin ellerinde kalan serilerin de dağıtımı durdurulmuştur...
Doruk ÇAKAR/ ANKARA
ben 1 aydır kullanıyorum ve şuan çok sinir oldum kullanan varmı başka..

geri toplamışlar da elimizde kullandıklarımız ne olacak, ya onlarda uygun değilse. Açıklama bu kadar mı :(

bize de sağlık ocağı 4. ay aşısında vermişti,ben 2-3 günde bir veriyodum 6. ayda başlayan bebekler var bu damlaya ağır gelmesin daha 5 aylını bitirmedi diye,ne şimdi bu ya,bebeklerimiz kobay mı,madem sakıncası var,önceden tespit edilemiyo mu bu,hayret bişey!İyi ki her gün vermemişim

Belki de bedava vermekten vazgeçtiler, o yüzden toplatıyorlar :ssz:

bu kampanya 10 yıllık bir kampanya
nedenide anemisi olan cocukların alşgılamada anlamada daha zayıf kaldıkları için
anemiyi oratadan kaldırmak amaçlı bir kampanyaydı
önce ferrum ile baslandı
sonra ferrosanole devam edildi
bi dönem içirdiğiniz
dolvenlerde toplatıldı pedituslarda
o sanırım üretilen seri ile alakalı
gecenlerde minoset te toplatıldı
bir serisinde sorun görüldüğü için
cocuklarınız kobay olarak kullanılmıyorr..
ama isterseniz dr nuza bu ilacın baska türevini danısıp kullanabilrsiniz..
ama kesinlikle kullanılması gerek deniyor
özellikle d vitaminide...

off bende 2 buçuk ay kullandım ekim 2016 son kullanma tarihli demir ilacını,nasıl bişey bu ya,nolcak peki şimdi zararlı neler

birde bana doktor günde 2 defa 14 damla ver dedi ne olacak birde öyle bir boyuyorki her şeyi lekeli inşallah zarar vermemiştir gelişme olursa lütfen yazın.saygılar.

neden 14 damla ? Normalde kaç aylıksa o kadar damla veriliyor, ben günde bir kez 7 damla veriyorum.

Doktorumuza sordum, toplatılan ilaçların sadece emiliminin zor olduğu için piyasadan çekildiğini, mikrobik ya da farklı bir şekilde enfeksiyona sebep olacak tehlikede bir şey olmadığını söyledi.

Son kullanma tarihi 2016 olanların dışındakilerini kullanmaya devam edebilirsiniz dedi.

Kızlar bizim doktorumuz her bebeğin 8.ayındayken kan sayımı yapılmasını mutlaka tavsiye etmişti ve o güne kadarda demir kullanmamamızı önerdi tabi kararı bize bıraktı neden dedik demir eksikliği varmı yokmu kan sayımında ortaya cıkar eger yoksa ne diye vucuda yük yükleyelimki dedi ? mantıklı geldi vermedik nun yerine pekmez vs gibi demir olan seyler yedirdik ve cok sükür demiride demir baglama kapasiteside normal cıktı .Ben bu ilac verme muhabbetlerine güvenemiyorum nedenmi cunki firmaların yeterince dürüst olmadıklarını düşünüyorum vucudu alıstırmamak lazım ha sayımda eksik cıksaydı mutlaka verirdik o ayrı ama eksikmi normalmi bilmeden nie miniklerimize gereksiz seyler verelim ki sonucda eger vucunda demir yeterliyse verdiğimiz demir vucuduna yarar sağlamıyorki haksızmıyım ?

Kızlar bizim doktorumuz her bebeğin 8.ayındayken kan sayımı yapılmasını mutlaka tavsiye etmişti ve o güne kadarda demir kullanmamamızı önerdi tabi kararı bize bıraktı neden dedik demir eksikliği varmı yokmu kan sayımında ortaya cıkar eger yoksa ne diye vucuda yük yükleyelimki dedi ? mantıklı geldi vermedik nun yerine pekmez vs gibi demir olan seyler yedirdik ve cok sükür demiride demir baglama kapasiteside normal cıktı .Ben bu ilac verme muhabbetlerine güvenemiyorum nedenmi cunki firmaların yeterince dürüst olmadıklarını düşünüyorum vucudu alıstırmamak lazım ha sayımda eksik cıksaydı mutlaka verirdik o ayrı ama eksikmi normalmi bilmeden nie miniklerimize gereksiz seyler verelim ki sonucda eger vucunda demir yeterliyse verdiğimiz demir vucuduna yarar sağlamıyorki haksızmıyım ?

sonunda kendi doktorumuz ve bizim gibi düşünene birini buldum,bizim doktorumuzda aynı şeyleri söyle,eğer çocukta demir eksikliği yoksa neden verilsinki dedi,sağlık ocağındakilerin ne dediğine kulak asmayın dedi,bende kullanmadım,iyikide kullanmmamışım,haa dediğin gibi eğer çocugumda demir eksikliği çıkarsa tabiki kullanırım ama gereksiz yere hiç bi ilacı hiç bi vitamini kullanmam,çocugunu vitamin delisi yapan annelere var onlarada çok kızıyorum,bi arkadaşım var beraber doğum yaptık doğdugundan beri çocuga kullanmadığı vitamin kalmadı,her konuştuğumuzda bir sayardı şu a vitamini şu b vitamini şu demir vitamini şu bilmem ne vitamini,allah akıl fikir versin avuç kadar bebeğe bu kadar yüklenen annelere.......

bakın daha bugunlerde basımıza gelen şeyi anlatayım, bebeğim 11 aylık 2 gun önce atesi yukselme eyilimindeydi 37,9- 38,5 arası gidip gelor aldım doktora doktorlar basit viral enfeksiyon dediler ates durusucu filan ver dediler cok azda olsa vermek zorunda kaldım cunkü ateşi düşmüyordu. Aksam 11 gibi atesi 40 a dayandı apar topar hastaneye gittik ki hastane ismini vermiyim ankaranın en gözde hastanelerinden acildeki cocuk doktoru o kadar bebaht bşieydiki Allah diyorum abska bişey demiyorum bizim cocuk girer girmez acilden muslukdan bosaltırcasına kustu oysa oturmus sohbet ediyor neyse dayanamadım bagırdım cagırdım geldi baktı ne kan tahlili ne idrar hemen teşhisi koydu orta kulak iltihabı antibiyotiğe baslicaz tabiki baslamadım eve geldik sabah 2 doktora daha gösterdim ki biri kbb uzmanı kesinlikle orta kulak iltihabı yok dediler.EE sonuc yok yere bebegime antiiyotik vericektim .Ben bu tip doktorlara insaf diyorum ve annelere mutlaka arastırın her ilacı her vitamini her damlayı sanki mucize iksirmiş gibi cocugunuza hemen vermeyin diyorum ne olur...

Back