Bebek Beslenmesi demir damlası ferrosanal ı nasıl veriyorsunuz.. kızım kesinlikle istemiyor...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

fato09

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2011
79
0
0
Isparta
arkadaşlar demir damlalarını bebeklerinize nasıl veriyorsunuz? ben meyve pürelerine karıştırarak vermeye çalışıyorum fakat kızım pürenin içine damla koyduğum zaman kesinlikle yemiyor.. sadece anne sütü aldığı için süte de karıştıramıyorum, kızım 6,5 aylık sadece yumuşak gıda ve anne sütü alıyor şuan.. önerilerinizi bekliyorum.

çay kaşığına nekadar verilecekse damlatıyordum, yatırıp kızımı tek seferde ağzına tıkıveriyordum. yoksa içiremiyordum. ama şimdi 9,5 aylık kızım yaklaşık iki aydır kendi açıyor ağzını ama yine tek seferde veriyorum. yoksa benimki de içmez

çocuk doktoru arkadaşım portakal suyuna karıştırılmasını tavsiye ediyordu içmeyen çocuklar için.....

bizde çay kaşığına damlatıyoruz 5 damla tıkıveriyoruz azına arkasından hemen emzik çünki elini azına sokup her tarafı batırıyor sonra.

birşeyin içine karıştırmadan vermeyi de denedim çıkardı hepsini.. bizde demir damlası olmadan demir yönünden daha zengin gıdalar yemekle idare ederiz napalım..

lütfen ihmal etmeyin eltimlerin gelini ihmal etmiş önemsememiş çocukda kansızlık var şimdi bi şekilde içirmeye çalışın mutlaka.

kaç damla veriyorsunuz peki???
Bize ebemiz 8 damla ver dedi, her ay 1 damla arttırarak devam edecekmişiz.

benim kızımda ferrosanolu kesinlikle reddediyordu. daha sonra doktora danıştım o da ferrosanol yerine ferrum şurup önerdi, 1 çay kaşığı. tadı ferrosanole göre daha güzel bir deneyin, derim. bir de şurupları kaşık yerine enjektörle(iğnesini takmadan) verirseniz hem dökülmüyor, hem de daha kolay veriliyor. örneğin 1 çay kaşığı şurup enjektörde 1ml ye denk geliyor.

bende çay kaşığına damlatıp veriyorum.vermeden önce güldürüp ağzını açmasını sağlıyorumsonra kaşığı tıkıyıveriyorum ağzına.damla nın lekesi kesinlikle çıkmıyor.bir sürü kıyafet atmak zorunda kaldım

Benim kızım da zorla içiyordu . Neredeyse tüm badileri leke olmuştu. Ben de çözümü enjektör kullanmakta buldum. Eczanelerde satışan en küçük enjektörlerden aldım. Iğnesini attım. Damlayı ne kadar vereceksen kaşığa damlatıp oradan enjektörle çektim. Kızım ağzına sıktım. Uzun zaman bu şekilde verdim. Başka çare bulamadım. şükür artık kestik demir vermeyi . Kansızlığıda yok. Sevgiler..

bende uzun sure küçük ilaç biberonuna çok az bişi suyla karıştırıp verdim dr a sormuştum etkisi azalır mı die neyle karıştırırsan karıştır bitek sütle karıştırma demişti..şükür şimdi çay kaşığıyla veriyorum içiyor..bu arada bizimki de ferrosanolu reddetmişti dr ferrum yazdı onun kötü kokusu yok ayrıca lekeyi hemen yıkarsan çıkıyo..

Ben eczaneden şırınga satın aldım. Küçük bir kaşığa damlatıyorum şırıngayla çekiyorum. Meyve öğününden sonra güldürüp ağzına bir defada sıkıyorum Bu arada benim demir ilacım ferrum

sonunds bende çözümü ferrum da buldum... ferrosanalı alınca hemen midesinde ne varsa hepsini boşaltan kızım ferrum da sorun yapmadan alıyor. ferosanala göre etkisi demir içeriği daha az ama hiç almamasından iyidir.

ben direkt agzına da damlattım bazen eli çarpıyo diye çay kaşıgıyla da veriyodum..zaten benim kız midesizmiydi neydi bilmiyorum da dersinki bal yiyo şapırdata şapırtada yiyodu o iğrenç damlayı :) ilacın şişesini görünce sevinçten çığlık atıyodu

bizde damlayı yeni kullanmaya başladık sağlık ocağındaki ebe bana 9 damla dedi bakıyorum burda 5 damla falan veren var kaç damla vercez anlamadım zaten hiç beğenmedi olduğu gibi çıkardı beyaz badisini bozdu şimcik çıkmazda buu :18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…