• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler demir damlası bebeğimi kusturuyor yardım.

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

yumy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2008
1.944
6
158
Ankara
32 haftalık doğan bebeğim artık büyüdü ve demir damlası verdi doktor ancak bu onu kusturuyor. sizler nasıl veriyosunuz ve hangi marka damla yarım ederseniz sevinirim sevgiler.

Hiç üzülme. Benimkide kusuyordu. Dr. mamasına karıştırabileceğimi söyledi. Mamayla birlikte içiyor. Mama vermiyorsan belki sütüne karıştırıp verebilirsin. Bir dr.una sor.

selam canım, bnim bebişlerimde 33 haftalaık doğdular bizde yeni geçtik demir damlasına daha dün başladım.. şimdilik kusturuyor felan diyemem ama bugün ağız bezine hafif yeşilimsi kusmuş bebişim demirden olabilirmi diye düşündüm şimdi..ilk defa böyle oldu .. ferro sanol bizimkisi..
doktorumuz mamadan ve sütden bir saat sonra ver dei ister 6 damla birden ister sabah 3 akşam üç ver dedi.. mama ve anne sütüyle demirin etkileşimi azalıyormuş.. ama arkadaşın dediği gibi içindeki kağıdında da mamaya karıştırılır diyor ..ben mamadan 1 saat sonra veriyorum şimdilik..

benim oğlumda kusuyordu kokusu ve tadı kötü tabi ama ben santafer 'e geçtim onun tadını daha çok sevdi birde yemeklerden en az bir saat sonra verilmeli

Demirin sütle karıştırılmaması gerektiği doğru,ancak bir saat yetişkinler için geçerliymiş.Ben de uyguluyordum bir saat içinde bebeğim acıktığı için çok zorlanıyordum.Doktoruma sordum bebeklerde bu süre 15 dakikaymış.15 dakikada süt sindiriliyormuş yani.Bir de tok karnına verme demiri.Uykudan uyandığında midesi boşken ver,15 dakika sonra sütünü içsin.

bende santafer kullanıyorum gerçi herşeyi batıyo elleri hep ağzında damladan sonra elini ağzına götürürüp üstüne sürünce üstü başı batıyo ama sorun yaşamıyorum şimdi yeni yazdırdık bitti diye eczacı ferrum vermiş ama daha bikaç günlük santafer var diye açmadım bakalım onu sevecekmi bu arada biz kilosu başına 1 damla olarak kullanıyoruz kilo artınca damla sayısıda artıyo

canım elma şekeri edirnede çom günlerim geçti çocukken çok severim ilgine teşekkürler bebişe öpücükler.

canım elma şekeri edirnede çom günlerim geçti çocukken çok severim ilgine teşekkürler bebişe öpücükler.

edirnelimisin ki? sende evlenip gidenlerdenmisin yoksa:))) edirne şimdi daha güzel bence gelip yeni halini görmelisin? bende ankarada kısa bir süre ama çok güzel günler geçirdim ..:teselli:

merhabalar benim kızım yeni yaşına girdi.uzun zamandır demir damlası kullanıyorum.ne zamana kadar kullanmam gerekiyor acaba bilen varmı?

Back