• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Demir damlası acill yardım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

mdunal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
47
2
36
Ankara
Arkadaşlar, bebeğim 4 aylıkken demir damlası verdiler ama ben internetten (maalesef ) çok araştırma yaptığım için ( hiç tavsiye etmem) demirin fazlasınında bebeğe zararı olduğunu , 6 aylıkken kan tahlili sonucune göre demir eksikliği varmı diye bakılıp ona göre başlanması gerektiğini okumuştum. Şuan bebeğim 6,5 aylık vermedim. Kan tahlilindede demir eksikliği çıkmadı. Doktor almamızın gereksiz olduğunu söyledi. Neden gerek yokken bebeğe fazla demir yükleyeceksin dedi. Ama benim kafam karışık acaba hatamı yaptım. Yorumlarınızı bekliyorum.

Arkadaşlar, bebeğim 4 aylıkken demir damlası verdiler ama ben internetten (maalesef ) çok araştırma yaptığım için ( hiç tavsiye etmem) demirin fazlasınında bebeğe zararı olduğunu , 6 aylıkken kan tahlili sonucune göre demir eksikliği varmı diye bakılıp ona göre başlanması gerektiğini okumuştum. Şuan bebeğim 6,5 aylık vermedim. Kan tahlilindede demir eksikliği çıkmadı. Doktor almamızın gereksiz olduğunu söyledi. Neden gerek yokken bebeğe fazla demir yükleyeceksin dedi. Ama benim kafam karışık acaba hatamı yaptım. Yorumlarınızı bekliyorum.

Doktorun verme dedi ve sen vermedin, doğru mu?
Neden hata olsun ki...

ben kızımda hiç kullanamadım demir damlası. bütün doktorlar ısrarla vermemi söylediler. ama ne zaman demir versem iştahı kesildi ishal oldu vs. zaten sindirim sistemi çok hassas. ben de veremedim diye içim hiç rahat değildi. kızım şimdi 11 aylık. kan sayımı yaptırdık.
kansızlık fln çıkmadı. hatta hemoglobin fazlası var. kafama taktığıma değmedi.

ben kızıma hiç demir damlası vermedim.. biara kanı cok düştü 1 yasındayken. o zamanda her gün kırmızı et verdim.ve kanımız baya yükseldi.bende 10 un altına düşmediği sürece gereksiz

canım merhaba,
doktorun vermene gerek yok demiş, ve yapılan tahlilde de kansızlık çıkmamış neden hata olsun ki?
bu kadar pimpirik olmana gerek yok:26:

Back