Delphin'den Seçmeler

Kuzey

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2007
2.027
13
Polisin böylesi

Trafik polisi arabayı durdurmuş ve eğilip sormuş:

-Ehliyet ruhsat lütfen

-Tabi buyrun demiş şöför ve vermiş.

Polis bakmış bir problem yok.
-Pekii demiş polis, çevre vergisi pulu?

-Burada, buyrun demiş adam.

-İlk yardım çantanız var mı? demiş polis.

-Tabii deyip bagajı açmış adam.

Polis bakmış içinde eksik yok.
-Yangın söndürücü?

-Burada buyrun.

-Zincir?

-Derhal çıkarayım buyrun
.

Polis daha sonra tekrar sormuş:
-Mezdeke kaseti var mı?

Şöför çok şaşırmış.
-Evet var buyrun demiş
.

Polis : Tamam siz onu takin teybe
ve sesini açın demiş ve başlamış polis oynamaya.

Şöförün şaşkınlığı daha da artmış ve dayanamamış
sormus.
-Hayrola memur bey?

Polis cevap vermiş:
-Ee eşek değilsin artık takarsın bi 20 milyon

OĞULDAN BABASINA...

Babo nasısan, eyimisen?
Gene Fatihayı gaptın, keyfin yerinde.
Oraları bilmem amma...
Buraları bura olmaktan çıkmış.

Mezarıydan galksan, gafayı yersen.
Öldürüye sevinirsen...

Sıra geceleri bitti artık.
Şindi Bitliste beş minare de yok.
Hasangalasında caketim de galmamış.
Hem Urfa dağlarında ceylanlar da gezmiy.
Herkes: şak-şuka, şaka da - şuka söylüy...

Ne mırranın, ne de gayfenin dadı galdı,
Gayfenin nestlisi çıkmış, südü de içinde.
Gaçak çay da hepden gaçak olmuş,
Sallama içiyler...

Ahhh.. şu gavur icadı televizyon yokmu?
Tam üç tene eve aldım,gene de acans dinliyemiyem.
Gumasının yüzünden gocasından ayrılan böyük gız,
Yaseminin penceresinden bakmazsa göremiymiş.
Öbür oğlan Gurtlar Vadisi.
Hele o güççüğü yokmu ? Sen görmedin.
Saçını hep Amerikan kesdiren,
Acun Firarda diy, başka bişey demiy
Turizm dersine eyi geliymiş.
Valla yalan.

Torunun şehmuzla iftihar etmelisen,
Aletirik Mehendisi çıktı.
İş bulamadı, galdırım mehendisiyem diy.
Galdırım da yok ya, çamırlarda debeleniy, duruy...

Babo bi de telefon çıkmış, minnacık.
Şalvarın cebine on tene siğar.
Tele-fon amma teli, meli yok.
Eyi bişey de çok yalan söylüy.
Ben Siloyu tarlada görüyem,
Aradığın gişiye ulaşılmıy diy.
Ancaaa foturaf çekiy...

Bu cümma rühuya hatim indirecektik;
Mevlüt Hoca nazlanıy, boğazı ağrıymış.
Yoh gendini üçaylara hazırlıymış...
Eve iki tene CD göndermiş,
Bunuyla hatim iner demiş.
Eh.. Sen de bunuyla idare edersiy.
Dünya işleri bitmiy.
Şindi bana müsade;
Aşağı kepir tarlaya gidiyim.
Golf oynuyacağım da...

:Roflol::Roflol::Roflol::Roflol:koptum yaa çok komik
Ahhh.. şu gavur icadı televizyon yokmu?
Tam üç tene eve aldım,gene de acans dinliyemiyem.
Gumasının yüzünden gocasından ayrılan böyük gız,
Yaseminin penceresinden bakmazsa göremiymiş.
Öbür oğlan Gurtlar Vadisi.
Hele o güççüğü yokmu ? Sen görmedin.
Saçını hep Amerikan kesdiren,
Acun Firarda diy, başka bişey demiy
Turizm dersine eyi geliymiş.
Valla yalan.

SARIŞIN DEDEKTİFLER

Üç sarışın detektif olmak üzere polis teşkilatına müracaat etmişler.
Yapılması icap eden bir sürü imtihandan birini idare etmek de Komiser Kâzım'a düsmüs. Komiser Kâzim birinci kiza beş saniye müddetle bir dosyadan çıkarttığı bir resmi göstermiş ve "Söyle kızım" demiş "Bu bir suçlunun resmi, bu adamın bariz ne özelliği var? Bunu ileride nasıl tanırsın?"
Kız şöyle bir durmuş ve "Çok kolay" demiş "Adam tek gözlü" Komiser Kâzım resime bakmış ve "Kızım bu resim profilden, yani yandan çekilmiş. Tabi tek göz göreceksin..." demiş ve aynı resimi ikinci kıza gösterip aynı suali sormuş ve "Bana bak" diye ilave etmis "Doğru dürüst
bir cevap ver"
Ikinci kız "Bu adamı tanımak çok kolay" demiş "Çünkü adamın tek kulağı var" Komiser Kâzım "Kızım" diye bağırmış "Bu resim profilden dedik yaa!...Adamın suratının öbür yanını göremiyoruz. Onun için kaç gözü, kaç kulağı olduğunu bilemeyiz..."
Kâzım üçüncü kıza "Kızım lütfen akıllı bir cevap vermeye çalis. Beni çildirtma. Bu adamin bariz özelliği nedir, bu adamı ileride nasıl tanırsın?" diye sormuş Kız "Bu adam lens takıyor" diye cevap vermiş.
Komiser Kâzım saskin, şaşkın resime bakmış ama adamın lens takıp takmadığıni bir türlü anlayamamış. Merak etmiş adamin dosyasını açıp okumuş, dosyadaki bilgiye göre hakikaten adam lens takıyormuş.
Komiser Kâzım üçüncü kıza hayranlık içinde "Aferin be kızım" demiş "Doğru bilmişsin. Şimdi söyle bakalım bu adamın lens taktığını resimden nasıl anlayabildin?" Kız "Çok kolay" diye cevap vermiş:
"Tek gözlü, tekkulaklı bir adamın gözlük takacak hali yok ya !!"

Saklama parayı geçer zamanı

Fadime nine, 40 yıl boyunca ineklerinin sütünü satıp, küçük bir servet yaptı. Tam 11 traktör parası biriktirdi ama...

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde Aşağıkoçaklar Mahallesi'nde yaşayan Fadime Akkoyun evinde beslediği ineklerin sütünden elde ettiği paraları 40 yıl süreyle odasının kilimlerinin altında sakladı. Yıllarca iki kızının da odasına girmesini yasakladı.

Ancak yaşlı kadın önceki gün hastalanınca, evli olan iki kızı, eve gelerek odaların temizliğini yaptı. Bu sırada Fadime Akkoyun'un odasından çok sayıda banknot ve madeni para gün yüzüne çıktı. Bir kısmını farelerin yediği görülen paraları bankaya götüren Fadime Akkoyun'un damadı, bu paraların tedavülden kalktığını, sadece 400 YTL'lik kısmının çevrilebileceğini öğrendiler.

Yıllardır para biriktirdiğini belirten Fadime Akkoyun, şunları kaydetti:

''Evimde üç tane inek besliyordum. Bunların sütünden elde ettiğim kazancı da yine evimde saklıyordum. İhtiyacım kadarını harcıyordum. Eşim Mustafa 16 yıl önce öldü. Yatak odamın içerisinde kilimlerin altına koyuyordum ve içeriye kızlarım dahil olmak üzere hiç kimseyi sokmuyordum. Geçenlerde hastalandım. Kızlarım Nefise ve Fadime evime geldiler ve "gelen giden olur" diyerek evimin her tarafını temizlediler. Bu arada yıllardır kimselere sokmadığım odamı, ben uyurken temizlemeye başlayınca, kilim altındaki paraları bulmuşlar.''

Sakla samanı gelir zamanı olmadı

''Ölümü için sakladığı parayı'' damadı Adem Arıkan'ın bankaya götürüp hesap açtırmak istediğini, ancak hiçbir bankanın bunu kabul etmediğini belirten Akkoyun, ''Çünkü paraların geçerliliği kalmamış. Sadece 400 YTL karşılığı parayı değiştirmişler'' dedi.

Fadime Akkoyun, bundan sonra kesinlikle evde para tutmayacağını ifade ederek, şunları söyledi:

''Bu paraları zamanında değerlendirmiş olsam 11 traktör alırmışım, ancak cahillik işte, evde saklamayı uygun gördüm. Bunca birikimim boşa gitti. Sakla samanı, gelir zamanı demiştim ama olmadı.''

Internethaber

benim babaannemde yastık arasına 13 tane 100 tl gazeteye sarıp koymuş 30 yıl sonra annem yastığı atacaktı ama yün olduğu için yünü yıkayıp kullanmaya karar verince içindeki parayı buldu. halbuki ölmeden önce hasta yatmış ama aklı ve bilinci yerinde olmasına rağmen paraların yerini kimseye söylememiş.

X