• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Deloday ve aferin şurup bebek icin yardim

Sefes01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2020
862
360
53
Kizlar bebegimin hafif öksürüğü vardi ve sanki sancisi var gibi gece boyu hep agladi. Saglik ocagina gittik. Bu ara da bebegim 3 bucuk aylik. Deloday surup ve aferin surup yazmis. Icerigini okudugumda deloday 6 aydan önce kullanilmamali aferin ise 2 yasindan önce kullanilmamali yazıyor. 2 gundur ilaçları kullaniyorum bebegim huzursuz olunca ilaçların icerigine baktim. Ilaclari kullanan kardeslerim bilgisi olanlar beni bilgilendirebilirse sevinirim

Kizlar bebegimin hafif öksürüğü vardi ve sanki sancisi var gibi gece boyu hep agladi. Saglik ocagina gittik. Bu ara da bebegim 3 bucuk aylik. Deloday surup ve aferin surup yazmis. Icerigini okudugumda deloday 6 aydan önce kullanilmamali aferin ise 2 yasindan önce kullanilmamali yazıyor. 2 gundur ilaçları kullaniyorum bebegim huzursuz olunca ilaçların icerigine baktim. Ilaclari kullanan kardeslerim bilgisi olanlar beni bilgilendirebilirse sevinirim
Deloday bilemiyorum ama aferin kullanmıyorum 2.5 yaşında ikizlerim bir kez başka bir şehir de doktora götürmek zorunda kaldık gece acile o da bize aferin yazmıştı kendi doktorumuzla da iletişim halindeydik kesinlikle kullanmamızı istemedi uyutuyor çünkü içeriğini beğenmiyorum demişti o günden beri kullanmadım sağlık ocağı değil de uzman çocuk doktoru baksın derim geçmiş olsun.

Diğerini bilmem de aferin asla verilmez o küçük çocuğa ben şok 🤯

Öksürük şurubu da 3 yaşa bile verilmiyor bizim doktorumuz oğlum influenza olduğunda da covid olduğunda da öksürük şurubu vermedi yaşı dolayısı ile

Aferin pediatrik prospektüse göre 2 yaş üzeridir. Ama doktor gerekli görürse verebilir.
Ama bebek 3 aylık yani aşırı küçük o yüzden çocuk doktoru asla vermiyor . Ama acile gidilmişse maalesef orada veriyorlar bir arkadaşıma öyle oldu gece . Sabah çocuk doktoru asla izin vermemiş

Ama bebek 3 aylık yani aşırı küçük o yüzden çocuk doktoru asla vermiyor . Ama acile gidilmişse maalesef orada veriyorlar bir arkadaşıma öyle oldu gece . Sabah çocuk doktoru asla izin vermemiş

Evet küçük o yüzden aile hekimiyle olmaz bu iş çocuk doktoru görmeli. Belki İlaçsız da iyileşebilir. Belki de gerçekten aferin gerekiyordur. 🤷🏻‍♀️

Evet küçük o yüzden aile hekimiyle olmaz bu iş çocuk doktoru görmeli. Belki İlaçsız da iyileşebilir. Belki de gerçekten aferin gerekiyordur. 🤷🏻‍♀️
Aile hekimleri çocuklarla ilgili pek bilgi sahibi değiller sanırım çünkü bir kere oğlumun kulağı kızarmış babamların aile hekimi anlamadı 🫣 bir kere de bizim aile hekimine kontrol etsin diye götürdüm yine oda anlamamıştı . Ben mümkünse kesinlikle kendi çocuk doktorumuza götürmeye çalışıyorum artık .

Delonay ne acaba öksürük şurubu mu 🤯

Deloday alerji ilacı ben mevsim geçişlerinde kullanıyorum ya o ne alaka ki? Siz çocuk doktoruna götürün bebeği

Deloday alerji ilacı ben mevsim geçişlerinde kullanıyorum ya o ne alaka ki? Siz çocuk doktoruna götürün bebeği
Alerji şuruplarını geniz akıntılarını kesmesi için veriyorlar o sebeple verilmiş olabilir bende oğluma başka bi alerji damlası kullanmıştım geniz akıntısı geçsin diye vermişti ama tabi o kadar küçük bebeğe verilir mi bilmiyorum yine de

Doktorunuz reçete etmiş ve siz gelip üyelere mi soruyorsunuz.Asiri bilgili üyeler de vermeyin,ben şok,bebeğe verilmez bilmem ne.Alahim nasıl cahil bir toplum yahu.Tip okumuş adamın reçete ettiğine bile laf söylüyorlar.Bu toplumun işi zor.Bizim doktorumuz da + 3 yaş iki ilaç ve bir vitamin reçete etti.Kullandik iyilestik.Baska da bişey demiyorum.

Alerji şuruplarını geniz akıntılarını kesmesi için veriyorlar o sebeple verilmiş olabilir bende oğluma başka bi alerji damlası kullanmıştım geniz akıntısı geçsin diye vermişti ama tabi o kadar küçük bebeğe verilir mi bilmiyorum yine de
3 aylık olmasına şaşırdım ben de aynen kesiyor geniz akıntısını

Calpol dışında kullanmamıştık biz başka ilaç doktorumuz önermemişti diğerlerini

Doktorunuz reçete etmiş ve siz gelip üyelere mi soruyorsunuz.Asiri bilgili üyeler de vermeyin,ben şok,bebeğe verilmez bilmem ne.Alahim nasıl cahil bir toplum yahu.Tip okumuş adamın reçete ettiğine bile laf söylüyorlar.Bu toplumun işi zor.Bizim doktorumuz da + 3 yaş iki ilaç ve bir vitamin reçete etti.Kullandik iyilestik.Baska da bişey demiyorum.
İnsanlara cahil vs diyerek hakaret edemezsiniz bi kendinize gelin. üye aile hekimine gitmiş böyle küçük bebek ile hekimi ilgilenmez çünkü bu grup için yeterli bilgiye sahip olmuyorlar çocuk olayı çok hassas ben 3 yaşında oğlumu aile hekimine götürdüm ve öksürük için ilaç verdi ardından kendi doktoru ile iletişime geçtim ( çünkü şehir dışındaydık ) doktor kesinlikle verdiği ilaçları çocuğa içirme yaş grubuna uygun değil dedi . Burada doktorun yazdığı ilaçta sorun yok . Sorun yazılan ilaçların bebeğin yaş grubuna uygun olmayışı ve çocuk doktorunun görmesi gerektiği . Bilip bilmeden boş yorum yapmayın