• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

delirmek üzereyim bebeğim çok huysuz.YARDIIIIM.........!

maviszeynep

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2011
48
0
36
Niğde
arkadaşlar bebeğim gece hiiiç uyumuyor.gaz mı acaba dedık ama sanırım diil çünki yataktan kaldırınca oturtunca duruyor ama yatırınca ağlıyor..artık bittim,mahvoldum her gece böyle.oturma odasında sabahlıyoruz. gündüz 2 saat filan uyuyor.gece olunca bısey oluyor aşırı sinirli ve şiddetli aglıyor.uyumak istemiy.doktora götürüyoruz bı rahatsızlığı yok gaz olabilir diyolar bu nasıl gaz neden kalkınca susuyor.bebegım daha 5 aylık.tecrubelerınızı lutfen paylasın .sizin basınıza da geldımı bunlar.ben oğlumu anlayamıyorum.huy mu acaba?

Merhaba
Benim oğlum da 4ayını bitirdi.Beşinci ayının içindeyiz.Gaz sorunu devam ediyor.
Bizimki de akşamları başlıyor.Oturmamızın imkanı yok.Sürekli dolaşmamız gerekiyor.Oturdugumuz zaman onu yatırdıgımız zaman çığlık çığlığa ağlıyor.Bu gaz sorunu değil.Kucağımızda dolaşmak istiyor ama sorun kucakta olmak istemesi değil kucakta dolaşmak istemesi.Bir odada çok durursan da ağlıyor.Dolaştırırken sağa doğru çok bakarsa ağlıyor sola çeviriyorsun olmadımı yatırıyorsun.
Yani bitmiyor istekleri.Birde bizimki kucağımda yatıyor kendini iyice bırakıyor kollarını iki yana açıp tavanı seyrediyor.O vaziyette evde tur atıyoruz.Bu oyunada ben isim koydum"uçak oluyoruz":))
Bunları geçen hafta doktoruna gittiğimizde anlattım.Sürekli kucakta dolaşmak istiyor ağlıyor diye.Akşam 8de başlıyor 11.30a kadar ağlıyor sonrada pıt diye uyuyor(allahtan)
Doktor normal dedi.Dolaşmak istiyor görmek istiyor dolaştıracaksınız dedi.Bazen aynı odada çok durmak da onu bunaltır başka odaya gideceksiniz dedi.

Dediğin gibi bu gaz sorunu değil.Yoksa sürekli kıvranır ağlardı.Bunlar bencede net görmeye başladılar.Çevreyi anlamaya öğrenmeye çalışıyorlar ya o yüzden sürekli isteme halindeler.İstediklerini anlayamaz da yapamazsak böyle ağlayarak anlatmaya çalışıyorlar.
Gaz sorunu da var onu da görüyorum kıvranıyor çocuk ama...

Şimdi ben onu biraz yormaya çalışıyorum.Belki denemelisin.Tabi ağlamıyorsa.Ben ağladıgı zamanda uyguluyorum bir anda susuyor.
Ayakları üzerinde durmak hoşlarına gidermiş bu aylarda.Doktor öyle dedi.
Ben tabiki kollarından tutarak ayakları üzerinde durduruyorum hafifçe agırlıgını hissetmesini sağlıyorum o da pıt pıt küçük adımlar atmaya çalışıyor parmak uçlarında.Yüzündeki ifade birden değişiyor.Hatta dün akşam gülmeye eğlenmeye başlamıştı.Yürüdü yürüdü yürüdü deyip kucağıma alıp aferin diye öpünce bunu çok sevdi.Ağlaması falan durdu.
Bir dene bakalım belki onunda hoşuna gider böyle oyunlar.

benim de 7.5 aylık bir oğlum var.bebeğim yeni doğduğunda bir arkadaşım bana aklında bulunsun bebeğin geceleri çok ağlarsa gazını çıkardığın halde ağlamaya devam ederse midesinde bir sorun olabilir demişti.senin yazını okuyunca hemen arkadaşımın bu lafı aklıma geldi.Onun oğluda geceleri çok ağlarmış ve daha sonradan bebekde reflü olduğu anlaşılmış.doktor bebeğin yatağının altına yastık koyun yatağı eğimli olsun demiş.sanırım birde şurup vermiş.ama eğer reflüde olsa korkulacak bişi yok bence, küçük bebeklerde sık karşılaşılan bir hastalık.ve belli bir aydan sonra kendiliğinden geçiyor diye biliyorum.istersen birde bunu araştır.şimdiden çok geçmiş olsun canım.

Eğer bebeğinizin bir fiziksel rahatsızlığı yoksa algıları açıldığı için keşfetme ihtiyacını gidermek istiyordur. Benim oğlum da o aylarda sabit durmaktan nefret ederdi. Ben bir kap yemeği üç seferde pişirirdim. Benim tavsiyem, ana kucağında filan yani rahat ettiği güvenli bir yerde dikkatini çekecek başka oyunlar oynayım. Yani gezmeden de eğlenilebildiğini görsün. Ellerini, ayaklarını, burnunu kullanın oyuncak gibi. Gıdıklayın, bol bol şarkı söyleyin komik yüz ifadeleri ile. Arada da gezdirin tabi ki. Merakını giderin. Ama sürekli o ağladıkça siz gezdirirseniz kucak bağımlısı olur. Bebekler ilk aylarda kucağa alışmaz, istediğiniz kadar kucaklayabilirsiniz ama sizin bebeğiniz artık alışkanlık geliştirme çağına gelmiş.

tesekkür ederim kızlar.galiba dediğiniz gibi kesfetmek ıstıyo herseyı. uyumak ıstemıyor.uykusuzluktan ölüyordu az önce ben salladıkca bağırıyor.kaç defa denedim ama cok aglıyor dırenıyor resmen ama bellı uykusu geldıgı elını yuzunu ovusturuyor huzursuz.en sonunda uyttum.bebekleri anlamak cok zor.binbir işkenceyle uyutuyorum allah sabır versin bütün annelere.

ağzının içine bakın,4.aydan itibaren bebeklerin diş problemi başlar.kabarıklık varsa belki de ondan ağlıyordur...erkek bebeklerde kolit hem çok sancılı hem de uzun sürer.hepsi demiyelim tabe,genelde böyle olur.ama ben dişe yordum olayı...uykusuzluk nedir çok iyi biliyorum...allah sabır versin,iki kere atlattım ben o dönemi...

benim oglumda 4.5 aylık gündüz uykusu azaldı artık oyun oynamak istiyo iyice oynuyorum gündüz uyutmaya zorlamak cocukta psikolojik baskı yapar demişti doktorumuz gündüz az ama gece uykusu güzel maşallah karnını doyurmaya kalkıp uyuyo ama sabahta 5te kalkıo

eger gazı var gaz ilacı fayda etmesse bir dilim ayva ve ayvanın cekirdeklerini kaynatıp içrebilirsin cok cok cok iyi geliyo sende ayva kompostosu yapıp iç sütünden gecer birde bebekler huzursuzlugu hissediyo sende iyi olmaya calış
:4::4::4::4::4:

arkadaşın dediği gibi algıları açılmıştır bir ,yani artık sosyalleşiyordur,ikinciside belli dönemlerde gelişimleri atak yapıyor...aynı haftalarda aynı şikeyetleri annelerden duyabilirsiniz...

canım benim seni çok iyi anlıyorum benim oğluş 2 ay önce başladı senin bu dediklerin ve şu an 6 ayımız bitti ve hala aynı yatakta gözler kapalı bağırıyor uykudan birrden çığlık atıyor bir o yana bi bu yana dönüyor bide benimki ikiz o bağırınca diğeride o sese korkup ağlıyor kafayı yicem sabahlara kadar uykusuz mahvoluyorum o şekilde bide işe geliyorum anlıyacağınız ne zaman düzelir bilmiyorum ilk doğdukların da çok akıllıydı büyüdükçe sanki dahada beter oluyor hiç bir gaz ilaçı fayda vermedi hertürlü söylenen otları yaptım yine aynı:5::5::5:

merhabalar benım kızım da aynı..bu dönemde bebekler oyuncaklarından ayrılıp da uyumak istemzlermıs akılları oyunlarda kalırmıs napsın sıpalar her seyi yeni keşfediyorlar meraklılar küçükken koyardık anakucağına dururlardı şimdi kendını ite ite çıkarıyor ordan :D:55:

canım benim seni çok iyi anlıyorum benim oğluş 2 ay önce başladı senin bu dediklerin ve şu an 6 ayımız bitti ve hala aynı yatakta gözler kapalı bağırıyor uykudan birrden çığlık atıyor bir o yana bi bu yana dönüyor bide benimki ikiz o bağırınca diğeride o sese korkup ağlıyor kafayı yicem sabahlara kadar uykusuz mahvoluyorum o şekilde bide işe geliyorum anlıyacağınız ne zaman düzelir bilmiyorum ilk doğdukların da çok akıllıydı büyüdükçe sanki dahada beter oluyor hiç bir gaz ilaçı fayda vermedi hertürlü söylenen otları yaptım yine aynı:5::5::5:[/QU
hakikaten aynı şeylerden bahsetmissin canım.o gece gözü kapalı ağlaması yok mu ne yapcamı sasırıyorum.kaldırsam uyanmıyo kaldırmasan çooook ağlıyor susmuyor.bu gece yine aynı sabaha kadar ağladı.uyandırdık artık çocuk ağlamaktan uykusuzluktan yoruldu spazm çözücü agrı kesici fitil verdim.sonra kakasını da yaptı bi de gece çayı içirdim uyudu biraz.ama gece yıne uymuycak.:( allah sana da sabır versin canım bi de seninki ikiz.en kısa zamanda düzelir inşallah gercekten yıprandım.

cnm ek gıda veriyomusun uyumadan önce muhallebi veriyosan bazen böyle gaz yapabiliyor, bide meyve suyu aşırı veriyosan oluyor, yoksa gündüzleri çok uyuyor diyeceğim, gündüz uykularını azaltabilirsin

arkadaşlar bebeğim gece hiiiç uyumuyor.gaz mı acaba dedık ama sanırım diil çünki yataktan kaldırınca oturtunca duruyor ama yatırınca ağlıyor..artık bittim,mahvoldum her gece böyle.oturma odasında sabahlıyoruz. gündüz 2 saat filan uyuyor.gece olunca bısey oluyor aşırı sinirli ve şiddetli aglıyor.uyumak istemiy.doktora götürüyoruz bı rahatsızlığı yok gaz olabilir diyolar bu nasıl gaz neden kalkınca susuyor.bebegım daha 5 aylık.tecrubelerınızı lutfen paylasın .sizin basınıza da geldımı bunlar.ben oğlumu anlayamıyorum.huy mu acaba?

Benim bebeğimde omuza koyunca ve gezince susuyordu . yatırınca ağlıyodu omuzdayken biz koltuga oturunca da ağlıyordu . Tamamen gazmış. Sonradan gçetii

Canım benimki de öyle 5 aylık oldu hala çok huysuz işe de başlayacagım ne yapacağımı bilmiyorum. Uykusu geldiği halde uyumaya direniyor bir de ben ayağımda sallamaya alıştırdım. Ayagımda sallarken bile kalkmaya çalışıyor zor uyutuyorm. Sürekli ağlıyor. Bu yüzden doktora götüreceğim.

Back