- Konu Sahibi EcinniliBarones
-
gerçekten kargalar çok zeki ve inatçı oluyolar kafalarına bişeyi taktılarmı takıyolar yani :) sizinde kargalarınız hayırlı olsun e torunların isimlerini düşündünüzmü peki :)
:roflol: :roflol: baronesim torun torba sahibi olmuş....
bu durumda ben kargaların nesi oluyorum :uhm:
neyse aman baronesim, evinde büyüt gözünü seveyim, sokak kargası olmasınlar....
2 tane 2 tanedir, hiç olmazsa onlar kalabalıklar içinde kaybolmasın :roflol:
çok afedersin ama ecinnili kendimi tutamayıp gülücem :roflol:
merkez değil canım ya derince. orda da var mı :uhm:gül şekerim bende gülüyorum:1closedeyes:
sen buraya gelin geliyodun demii :jeyyar:
bi hoşgeldin derler sanada-tatlicadiarzu-
yok güvercinmiş çenebazım yumurtanın üstünde oturuyu yeni gördüm :))
sen bu durumda teyzesi oluyon bebek görmeye gelirken reşat getirmeyi unutma :1closedeyes:
gül şekerim bende gülüyorum:1closedeyes:
sen buraya gelin geliyodun demii :jeyyar:
bi hoşgeldin derler sanada-tatlicadiarzu-
merkez değil canım ya derince. orda da var mı :uhm:
he gel kuzum bak orlarda yokmuş yakın oluruk hem cigara içeriz beraberorda yok, bu ecinnili bacısına da gel biraz bu tarafa diyoruz, ama sakalımız yok :sm_confused:
IQ ÖLÇÜMLERİNDE KARGA EN ZEKİ, ÇOBANALDATAN EN GERZEK ÇIKTI
Bilim adamları,kuş davranışlarını analiz edip bir zeka sıralaması yaptılar. Kuşların IQ listesinde kargalar, şahinler, kartallar, ağaçkakanlar ve balıkçıllar, ilk sıraları alıyorlar.
23 Şubat 2005 Çarşamba 02:11
Bilim adamları,kuş davranışlarını analiz edip bir zeka sıralaması yaptılar. Kuşların IQ listesinde kargalar, şahinler, kartallar, ağaçkakanlar ve balıkçıllar, ilk sıraları alıyorlar.
Bıldırcınlar, emular (Okyanusya’da yaşayan ve uçamayan bir kuş türü), devekuşları ve çobanaldatanlar ise zeka sıralamasının sonunda bulunuyor. Kanada’daki McGill Üniversitesi’nden hayvan davranışbilimcisi Prof. Louis Lefebvre, bulgularının kuşların beyin boyutu ve zekaları arasındaki bağıntıyı doğruladığını açıkladı. Prof. Lefebvre ‘Küçük bir beyinle de gayet iyi yaşayabilirsiniz’ diyerek listenin sonundaki kuşları da savundu. Prof. Lefebvre, ‘Yenilikçi değilsinizdir, metabolik değeriniz düşüktür ve hızlı gelişirsiniz’ dedi.
Kuşların beyinlerinin boyutu ile zekaları arasındaki ilişkiyi 1994 yılında araştırmaya başlayan Prof. Lefebvre, ‘British Birds’ ve ‘The Wilson Bulletin’ gibi ünlü kuşbilim dergilerinden bugüne kadar 500 kuş türünün sıradışı davranışları hakkında 2000 kadar rapor topladı. Prof. Lefebvre, kargaların beyin boyutlarının güvercinlerinkinden 5 kat daha büyük olduğunu söyledi. Lefebvre ve ekibinin raporunda, Japonya’da bir üniversite kampusundaki leş kargalarının yol kavşaklarına tüneyip trafik ışıklarının kırmızı yanmasını bekledikleri belirtildi. Rapora göre kargalar, araçlar durunca, hemen havalanıp topladıkları cevizleri kırılmaları için araç lastiklerinin altına yerleştiriyorlar.
En zekiler
Kargalar
Şahinler
Kartallar
Ağaçkakanlar
Balıkçıllar
AZ ZEKiLER
Bıldırcınlar
Emular
Devekuşları
Çobanaldatanlar
alıntı
:1shok: :1shok: :1shok: hayvanlara bakar mısın.... biz de cd ile falan kovmaya çalışıyoruz....
kimle dans ettiğimizi bilmiyomuşuz biz :roflol:
aralarında konuşuyodur bunlar kesin, geçen bi cücük beyinli de cd takmış ağaca falan diye :roflol:
:1shok: :1shok: :1shok: hayvanlara bakar mısın.... biz de cd ile falan kovmaya çalışıyoruz....
kimle dans ettiğimizi bilmiyomuşuz biz :roflol:
aralarında konuşuyodur bunlar kesin, geçen bi cücük beyinli de cd takmış ağaca falan diye :roflol:
Ben de cd ye rağmen niye kargalar balkona hala geliyor diyordum..kaydirigubbakcemile3
Baya alay konusu olmuşumdur onlara -tatlicadiarzu-kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
:roflol::roflol::roflol:
ayyy allahim kargalarida hic sevmem korkarimda allah yardimcin olsun...
hicmi halledemiyorlar bu sorunu ne berbat durum ya...yakinda karganin nufusu daha fazla olucak desene :)
he gel kuzum bak orlarda yokmuş yakın oluruk hem cigara içeriz beraber
kız enciklerim oldu beslicem artık napim. balkona çıkamıyoruz kaçıyo anne. yumurta soğursa ölürlermiş. annem çıkma yasağı koydu balkona.. ömrümü yediler yahuu du bi ekmek felan verim ben kadın lohusa :CüvCüv::roflol:ayyy ne korkunç beee
bide evde karga kovala dur
ay ecinnili seni gözümde canlandırdımda ayy süper yaa :roflol:
alla kolaylık versin delikafadulden
yavrular nasıl baronesim? sen şimdi duygusala da bağlarsın, ne de çabuk büyüyorlar falan diye :ecrin_bebek:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?