Delireceğim az kaldı :((

• Konu Sahibi Konu Sahibi EcinniliBarones
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
AA - ıZMıT - Dünyanın en zeki hayvanları arasında gösterilen kargalar belediyenini ısrarlı mücadelesine rağmen, zapt edilemedi. Teknolojik hileleri yutmayan kargalar, ancak gözleri ışıktan rahatsız olunca, pek benimsedikleri yürüyüş yolunu terk etti.
Saraybahçe Belediye Başkanı Metin Alan, kent merkezindeki çınar ağaçlarına tüneyen ve 'görsel kirlilik yaratan' kargaların engellenmesi için Kocaeli Üniversitesi ile işbirliğine gitti. Önemli harcamalar yapılan projeye rağmen başarılı olamadıklarını söyleyen Belediye Başkanı Alan, tesadüfen kazandıkları mücadeleyi şöyle anlattı: "Çınar ağaçlarına konan kargalar, kent merkezinde önemsediğimiz projelerden biri olan yürüyüş yolunda kirlilik yaratıyordu. Bunu önlemek için üniversiteden Prof. Dr. Doğan Dibekçioğlu ile görüştük ve yaptığı araştırmalar sonucunda tavsiye ettiği 'Kargasavar Sonic Sistemi' denedik. Bu sistem, kargaları kaçırmak için çaylak, atmaca ve yakalanmış karganın bağırış sesini çıkarıyordu. Kargalar, bu sesle birlikte bir süre kaçıştı. Ancak, çok akıllı olan kargalar, Sonic sistemin blöfünü yutmadı ve tekrar kente geldi. Geliştirdiğimiz projeyle istenilen başarıyı elde edemedik. Ama, Yürüyüş Yolu Projesi'nin tamamlanmaya başlamasıyla birlikte kargalar şehri terketti. Bunun tek nedeni yürüyüş yolundaki ışıklandırma...
Yere baktıklarında ıslak ve nemli beton zeminden yukarı yansıyan
ışıklardan çok rahatsız olan kargalar, sırf bu yüzden şehri terk etti." Zeki ve ısrarcı kargaların 'güneş gözlük'leriyle sökün etme tehlikesiyse sürüyor...

:smiley-cool:
:smiley-cool:
Kargalar geldi hanııııeeeem :roflol:

allah yardımcın olsun kuş fobisi olan biri olaraktan bütün vucudum uyuştu bence hemen taşının ben olsam cam kapı açmazdımm sanırımmm ayy allah yardımcın olsun

Belediye, 8 yıldır süren kargaları kovma mücadelesini kaybetti

ızmit'in asırlık çınar ağaçları ile kaplı ünlü yürüyüş yolunda gelip geçenlerin üzerine pisliklerini bırakan karga sürüleri, denenen birçok kovma metodunu alt ederek savaştan galip çıktı. Belediyenin temizlik elemanları, şimdi sadece yerdeki karga pisliklerini ortadan kaldırmakla yetiniyor.

ızmit Belediyesi, yürüyüş yolunda vatandaşların ve araçların üzerini pisleten kargaları kovmak için yıllardır verdiği mücadelede başarılı olamadı. ızmit'in en güzel yerlerinden biri tarihî çınar ağaçları ile kaplı yürüyüş yolu. ışten, evden çıkıp gelenler burada gezerek dinleniyor. 8 yıl önce belediye, bir yarışma düzenledi. Kargaları bölgeden uzaklaştıran proje geliştirene ödül verilecekti. Birçok proje yarışmaya hazırlandı. Yerel seçimler devreye girince bu yarışma başlamadan bitti.

Eski adı "Saraybahçe" olan ızmit'in belediye başkanı seçilen Halil Vehbi Yenice, göreve başladığı günden itibaren kargalara karşı büyük mücadele verdi. Kargaları yürüyüş yolundaki çınar ağaçlarının üzerinden uzaklaştırmak için "Kargakovar" adlı bir cihaz getirtti. Cihaz karganın yakalanış ânında çıkarttığı sesi yayıyordu. ılk denemeler başarılı olunca ızmit'in belli noktalarına 9 cihaz yerleştirildi. Bir süre başarılı olan bu yöntem, kargaları kandıramadı. Sese rağmen kargalar eski mekânlarına tekrar gelmeye başladı. Kargaların halkı rahatsız etmesi üzerine belediye yeniden araştırmaya başladı. Bu sefer CD projesi devreye sokuldu. Her iki tarafı parlak olan CD'ler ağaçların dallarına tek tek asıldı. Dallara misina ipi ile asılan CD'ler çınar ağaçlarını adeta Noel ağaçlarına dönüştürdü. CD'li proje sadece bir hafta başarılı oldu. Bir hafta ağaçlara tünemeyen kargalar, daha sonra bu projeyi de alt ederek eski mekânlarına geri döndü. Proje başarısız olunca CD'ler toplatıldı. Türkiye'yi aşıp dünyanın çeşitli ülkelerinde araştırma yapan belediye, lazer ışığı ile kargaları kovma projesini geliştirdi. Yürüyüş yoluna konulan ışık, akşamları ağaçlara yansıtılarak kargaları kovması beklendi. Daha önce CD ışıklarını yenen kargalar, lazer ışığından hiç etkilenmeden hayatlarını sürdürmeye başladı. Yıllarca kargaları kovmak için birçok yöntem deneyen ızmit Belediyesi, uygulamaya koyduğu yöntemlerin hiçbirinde başarılı olamayınca en sonunda pes etti.

Özellikle bugünlerde yürüyüş yoluna gelen kargalar, vatandaşları canından bezdirmeye devam ediyor. Sayıları giderek çoğalırken, çevreye verilen rahatsızlık da o kadar arttı. Belediye elemanları artık yola dökülen pislikleri temizlemekle yetiniyor.

Meğer ne büyük dertmiş bu ecinnilim, şimdi daha iyi anladım valla :1closedeyes:

anladın demi tuçem senağlama
bak bide derdimi sürdüler tee hiçbirbaşlığa uymayan fuzuli dert topiğine -tatlicadiarzu-

anladın demi tuçem senağlama
bak bide derdimi sürdüler tee hiçbirbaşlığa uymayan fuzuli dert topiğine -tatlicadiarzu-

şu haberleri derdinin ta tepesine kaysaydın, anlaşılırdı bunun bireysel değil de kitlesel bir dert olduğu :1closedeyes:

tekrar.

Son düzenleyen: Moderatör:
şimdi ecinnilim
bir fikirde benden. söyle oranın belediyesine,şöyle hallice olanlarından ,atmaca,şahin kartal gibi yırtıcı kuşları getirtsin şehrinize .
salsın çınar ağaçlarına. bak karga kalıyormudelikafadulden

şimdi ecinnilim
bir fikirde benden. söyle oranın belediyesine,şöyle hallice olanlarından ,atmaca,şahin kartal gibi yırtıcı kuşları getirtsin şehrinize . salsın çınar ağaçlarına. bak karga kalıyormu

tam biyolojik mücadele olur süprizzzzz ama onlar haysiyetli kuşlardır ya öyle karga gibi her buldukları yere tünemezler ki :1no2:

netten baktım bırı de demış ki ; butun çınar ağaçlarını keselim kaçarlar :) ınsanlar cıldırmış artık yazık.

bende dun duşundum buldum ızmıt beledıyesıne yazıcam, hayvanat bahçesınde kı gıbı bır karga barınagı yapsınlar, agaçlar koysunlar o tellerle çevrılı barınaga, once yemekler koyarak onları oraya çeksınler ve sonra hapsetsınler yakaladıklarını oraya atsınlar. böylece onlar mutlu yaşar ınsanlar mutlu yaşar.

ne bu böyle efeler gıbı kafa tutuyorlar ınsan ırkına, bızden akıllı degıller ya... :kızgın:

netten baktım bırı de demış ki ; butun çınar ağaçlarını keselim kaçarlar :) ınsanlar cıldırmış artık yazık.

bende dun duşundum buldum ızmıt beledıyesıne yazıcam, hayvanat bahçesınde kı gıbı bır karga barınagı yapsınlar, agaçlar koysunlar o tellerle çevrılı barınaga, once yemekler koyarak onları oraya çeksınler ve sonra hapsetsınler yakaladıklarını oraya atsınlar. böylece onlar mutlu yaşar ınsanlar mutlu yaşar.

ne bu böyle efeler gıbı kafa tutuyorlar ınsan ırkına, bızden akıllı degıller ya... :kızgın:

gerçekten en mantıklı fikir bu bence de :lepi:
ne hayvanlar zarar görsün, ne biz hayattan bezelim sositososito
canım yürüyüş yolu bu hayvanlar tarafından istila edildi... :kızgın:
ama başedilebilir mi ki :sm_confused:

şimdi ecinnilim
bir fikirde benden. söyle oranın belediyesine,şöyle hallice olanlarından ,atmaca,şahin kartal gibi yırtıcı kuşları getirtsin şehrinize .
salsın çınar ağaçlarına. bak karga kalıyormudelikafadulden

yaw onların yerine onların sesinin olduğu alet edevatlar astılar ağaçlara cdler astılar ya neler neler bu kargalar çok kurnaz okyim yaw yetti gayrı -tatlicadiarzu-
kargalar mıçıyo bide atmacalar atlar üstümüze maazallah :1ninca:

tam biyolojik mücadele olur süprizzzzz ama onlar haysiyetli kuşlardır ya öyle karga gibi her buldukları yere tünemezler ki :1no2:

efet onlarında bi rajonu var dimi ama afilli kuşlar onlar karga gibi zıçırıklıda değildir onlar etçil olduklarından kargaları yerlerdi oda olmaz ama valla çok var bu kargaları zehirlesinler isteyen.. bende asla kıyamam buna karşıyım ama valla kabus gibiler yahu:delphin:

Allah kolaylık versin cinli bacı, lanet hayvanlar en az 200 sene yaşıyorlarmış, zeki oldukları kadar kinciler bi de -tatlicadiarzu-
aklıma avrupa yakasında volkanın kadın kılığına girip falcı lerzan olup
kargalaaaaaarrr diye bağırışı geldi :roflol: :roflol:

benim anlamadığım kuşları oraya bağlayan nedirki.karınlarını doyurcak nevala orda olduğu müddetce ordan ayrılmaz bunlar.
onların yediği her neyse onu öncelikle ortadan kaldırmak gerekir.

ayyy ecinli kızz aklıma benimde yıllar önce kuşlar diye korku filmi izlemiştim o geldi aklıma. :jeyyar: :jeyyar:
kız şaka biyanada gercekten çok can sıkıcı yaa.balkona sahte adam yani korkuluk felan yapsanız belki işe yarar. :uhm:
allah kurtarsın canım yaaa.

benim anlamadığım kuşları oraya bağlayan nedirki.karınlarını doyurcak nevala orda olduğu müddetce ordan ayrılmaz bunlar.
onların yediği her neyse onu öncelikle ortadan kaldırmak gerekir.

ayyy ecinli kızz aklıma benimde yıllar önce kuşlar diye korku filmi izlemiştim o geldi aklıma. :jeyyar: :jeyyar:
kız şaka biyanada gercekten çok can sıkıcı yaa.balkona sahte adam yani korkuluk felan yapsanız belki işe yarar. :uhm:
allah kurtarsın canım yaaa.

kız hayvanatlar teknolojiye bile direniyor baksana, lazer falan bana mısın demiyorlar, korkuluğu da tünek olarak kullanırlar en fazla.

vallahi izmit karga yazın google'a bi bakın izmit'in büyük derdine ..
yapılmadık şey kalmadı kargalar resmen bizimle dalga geçiyor yaww derde bak sen kargalar :))

bizim burdada giriomus evlere kargalar.anam cokta iriler.kuş azmanı olmuslar artık Çok üzgünüm çoook bakalım biz daha yeni tasındık henüz tesrif etmediler Çok üzgünüm çoook ama murgizinde dediği gibi hep aklıma o "kuslar" filmi gelio :1ninca: cok korkarım yaaa kafamçokkarıştı bide o cd lere bi süe sonra alıskanlık kazanıolarmıs takmıolarmıs hiç.bende arastırdım.hatta file asalım komple kapatalım balkonu dedim lojmanda olduumuz için yasakmıs.off karga neysede geceleri balkona baykus konuo yaaaa senağlama onu napcaaazzz :çok üzgünüm:

Selam arkadaşlar. bizimde izmirde otururken hep balkona baykuş konuyodu balkon kapısından resmen içeriyi dikizliyodu utanmaz. Oturma odasını bi kaç hafta iyice inceledikten sonra tv izlerken içeriye teşrif etti bay KUŞ. Neye uğradığımızı şaşırmıştık. Eşime ilk dediğim ben sana demiştim bu bi gün içeriyede girer diye al girdi işte çıkar bakalım şimdi sanki adam buyur etti. Ay birde iğrenç tüyler ürperten bi ses çıkarıyolar ayhhh derlerya uğursuz baykuş diye allahın gücüne gitmesin ama harbiden uğursuzlar yaw... Yani biz baykuşlardan çektik sen kargalardan çekiyorsun. Bizimkide 8 katlı apartmandı ama bey KUŞ nedense hep bize misafir oluyordu... Hani buyursun gelsinde öle ortalıkta kanat çırpmak uçmak kakayı ortaya olmazki canım. Arkadan toplayan var nasıl olsa ohhh. bunlar bizim yaşantımıza gözmü diktiler neee?:1shok: delikafadulden

Google izmit karga diye girdım bu yazıyı okudum hoşuma gitti kopyaladım:

bazen o eski tren yolunun ordan geçerken üst sınıf eğitimlerle yetiştirdikleri bir mangalık bir karga timi üzerinize son teknoloji ürünü bombardıman malzemelerini bir seferde bırakır. bombalar yüksek teknolojiyle üretildiğinden öldürmez ve görünmezdirler. çok yüksek teknoloji ürünü olan bu bombalarla vurulduğunuzu ancak sokakta yürürken milletin size bakıp tip tip güldüğünü görünce anlarsınız.kaydirigubbakcemile3

Google izmit karga diye girdım bu yazıyı okudum hoşuma gitti kopyaladım:

bazen o eski tren yolunun ordan geçerken üst sınıf eğitimlerle yetiştirdikleri bir mangalık bir karga timi üzerinize son teknoloji ürünü bombardıman malzemelerini bir seferde bırakır. bombalar yüksek teknolojiyle üretildiğinden öldürmez ve görünmezdirler. çok yüksek teknoloji ürünü olan bu bombalarla vurulduğunuzu ancak sokakta yürürken milletin size bakıp tip tip güldüğünü görünce anlarsınız.kaydirigubbakcemile3

:roflol: arkadaş çok güzel tasvir etmiş, aynen öyle oluyo :roflol:

Back