Bebek Beslenmesi deli olcam yaa bebeğim çorba, sebze gibi şeyler yemiyor :((

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ozlem28

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
983
81
643
İstanbul
bugün hepten cinlerim tepeme geldi. hergün uğraşıp bugün belki yer diye yapmadığım çorba türü kalmadı. çok nadir tarhana yiyor ama diğerlerini,kendimize yaptığımız sebzeleri de dahil yemiyor.tükürüyor ağzına alır almaz. 9 aylık şimdi 1 ay öncesine kadar yerdi herşeyi.tavuk, kıyma, sebze, baklagil hepsini çorbasına katıp yapıyordum şimdi yediremiyorum. halbuki en çok yemesi gereken şeyler. bu vitaminleri almazsa başka nerden alacakki.bugün balık çorbası yaptım bir kaşık bile yemedi.sabah 10daki kahvaltıdan sonra saat 16:30 oldu hiçbişey yemedi. geçici bir durumdur inş. sabah kahvaltıyı, pekmezli yada meyveli yoğurdu ve muhallebiyi seviyor. iştahsızda değil çorba yerine tatlı bişeyler versem yiyor.mesela kayısı,elma,irmik,ceviz kaynattım rondodan geçirdim yedi. ama herzamanda tatlı verememya. nasıl besleyecem bu çocuğu ben deli olacam sinirden yemiyor diye hiç çorba yapmasam rahat edemiyorum hergün yapıyorum yemeyincede sinirden ölüyorum çocuğa bile bağırıyorum sinirden.

Alah yardımcın olsun zor valla ama benim yiğenimde öyle 3 yaşında ama tacvuk,et yemez yani .düşün.bence zorlama yedirmek için.dktora gitsen vitamin felan vermedi mi

sizden ricam ne olur benim yaptığım hatayı yapmayın ( ben çok bağırırdım ( şimdi aklıma geldikçe vicdan azabı duyuyorum.
biz büyük halimizle bile zaman zaman iştahsız oluyoruz. 9 aylık demişsin belki de diş çıkarıyordur, belki de kulağında iltihap vardır (bu durumda yutkunma güçlüğü olduğu için) ne bileyim belki de gerçekten yemek istemiyordur .... elbette anne olarak onun aç olduğunu düşünmek bizi üzüyor hatta sinirlendiriyor ( ama hem kendimizi hem de kuzumuzu üzmeyelim...
biraz zaman ver bakalım ne olacak....

seni çok iyi anlıyorum.. benim bebeğim de 6 aylık ve açlıktan ağlama sınırına gelmeden hiç bişi yemiyor.. mama sandalyesine oturduğu gibi zırlamaya başlıyor bazen ağlaya ağlaya yiyor.. zorlamıyorum aslında yemek istiyor ama neden ağladığını hala çözemedim.. her yemeğe oturmadan önce hiç sinirlenmicem diyorum ama ağzını kitledimi sinirlerim tepeme geliyor.. çok zor anne olmak..
sana yardımcı olabilecek bir kitap önerebilirim.. ben de kkda birinden duydum bu kitabı. "çocuğum yemek yemiyor" carlos gonzales. bu kitaba göre bebeklerin sebze yememelerinin sebebi sınırlı mide kapasitelerini sebze gibi kalorisi düşük bir yiyecekle doldurmak istememeleri.. yani kalori ihtiyacı çok yüksek olduğu için sebze yemek istemiyorlar ve onun yerine muhallebi ve ya tatlı şeyleri tercih ediyorlar..
allah hepimize sabır onlara sağlık mutluluk versin inşallah..

merhabalar, kolay gelsin zor meslek annelik.
benim sana tavsiyem ; hergun farkli bir corba yapmak yerine bir corba belirlesen ona alistiktan sonra ikinci bir corbaya gecsen? benim kizimda 9 aylik. ben sunu kesfettim. acken yedirdigim zaman yiyor. bunun icin emzirme isini hep yemekten sonraya birakiyorum. kahvaltida birsey yemez cunku uyanir uyanmaz sut istiyor emziriyorum. Herseyi yemiyor benimkide. ben hic stres yapmiyorum cunku agiz tadi gec olusuyor. patates bile yemedi benimki ama zaman zaman tattiriyorum peynir zeytin yemiyor ben hergun bir kes tattirmaya devam ediyorum.universteye kadar bende bir cok sebzeye burun kivirirdim sonradan alistim hepsine.

cnm hiç üzülme benim oğlumda ilk başlarda yemiyodu şimdi yiyor 10 aylık oldu birde yemeklerin yapılış şekline göre değişiyor yiyip yememeleri mesela benim oğlmda köfteyi ızgara yemiyor fırıda yiyo hazırlanış şekillerini değiştirsen birde rondodan geçirince yemekler çamur gibi oluyo ben bile sevmiyorum çocuk nasıl yesin o yüzden süzgeçten geçiriyorum ben:) çok zahmetli ama en azından yiyor bize kolay gelsin...

cnm hiç üzülme benim oğlumda ilk başlarda yemiyodu şimdi yiyor 10 aylık oldu birde yemeklerin yapılış şekline göre değişiyor yiyip yememeleri mesela benim oğlmda köfteyi ızgara yemiyor fırıda yiyo hazırlanış şekillerini değiştirsen birde rondodan geçirince yemekler çamur gibi oluyo ben bile sevmiyorum çocuk nasıl yesin o yüzden süzgeçten geçiriyorum ben:) çok zahmetli ama en azından yiyor bize kolay gelsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…