• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dekan Karalı: İyi bir ev hanımı olmak bakan, başkan, başarılı bir iş kadını olmaktan elzemdir, seçim

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.838
898
1036223189.jpg

Dekan Karalı: İyi bir ev hanımı olmak bakan, başkan, başarılı bir iş kadını olmaktan elzemdir, seçimde kadınlara oy vermeyeceğim
© Fotoğraf: Twitter
TÜRKİYE
18:07 19.11.2018(Güncellendi 20:35 19.11.2018)URL'yi kısaltın
0 621
Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karalı, "İyi bir ev hanımı olmak bakan, başkan, başarılı bir iş kadını olmaktan elzemdir" diyerek 31 Mart 2019 yapılcak olan yerel seçimlerde hiçbir kadın adaya oy vermeyceğini söyledi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karalı, 31 Mart'taki yerel seçimlerde ‘hiçbir kadın adaya oy vermeyeceğini' açıkladı.

Karalı, iyi bir çocuk yetiştirmenin ve iyi bir ‘ev hanımı' olmanın ‘bakan, başkan ya da başarılı bir iş kadını' olmaktan daha ‘elzem' olduğunu savundu.

Kişisel Twitter hesabından 'İLAN EDİYORUM' notuyla bir paylaşımda bulunan Karalı, "Aile hayatına yönelik bazı politikaları YANLIŞ buluyorum. İyi bir çocuk yetiştirmek, iyi bir ev hanımı olmak Bakan yada Başkan olmaktan veya Başarılı! bir iş kadını olmaktan çok daha elzemdir. Yerel seçimde hiç bir Kadın Belediye Başkanı Adayına OY VERMEYECEĞİM"açıklamasında bulundu.

'KONU BAŞKA YERLERE ÇEKİLDİĞİ İÇİN TWİTİMİ ÇEKİYORUM'

Öte yandan açıklamalarının başka yöne çekildiğini öne süre Karalı, Twitter üzerinden bir paylaşım daha yaptı.

Karalı yaptığı açıklamda, "Kadınlarımıza verilen değerin, aile bağlamından uzaklaştırılıp iş hayatındaki katkılarıyla ölçülmesinden ve böylece ailenin zarar görmesinden rahatsızlık duyduğum için bir twit attım. Ancak konunun başka yerlere çekilmesinden rahatsız olduğum için söz konusu twit'imi çekiyorum"dedi.

https://tr.sputniknews.com/turkiye/...tesi-mehmet-karali-kadinlara-oy-vermeyecegim/

Dekanın göremediği, anlayamadığı bir. Şey var: kadınlar hem çalışıp hem çok iyi bir. Evhanımlığı yapıp aynı anda ikisini de götürebiliyorlar. Aslında kadın bu şekilde iki işte çalışmış oluyor. Bunu takdir edeceklerine yargılıyorlar. Kaldı ki bu hayat şartlarında dar geçimli ailelerde kadının çalışması bir tercih değil, bir mecburiyet.. Tuzu kuru olan konuşuyor..

Halen orta çağ zihniyetinde geçmişine bakmak lazım bu adamın
Nerede beynini yıkkatığını, ve konuma nasıl geldiğini kimlerin getirdiğini, neyse artık toplum bunları dinlemiyor çoğu genç kızımız okuyup çalışmayı tercih ediyor bu pahalı hayat şartlarında

Dekanın göremediği, anlayamadığı bir. Şey var: kadınlar hem çalışıp hem çok iyi bir. Evhanımlığı yapıp aynı anda ikisini de götürebiliyorlar. Aslında kadın bu şekilde iki işte çalışmış oluyor. Bunu takdir edeceklerine yargılıyorlar. Kaldı ki bu hayat şartlarında dar geçimli ailelerde kadının çalışması bir tercih değil, bir mecburiyet.. Tuzu kuru olan konuşuyor..

çok iyi olmak zorunda da değil ki, sonra kadınlar süper kadın olcaz diye akıl sağlığını kaybediyor, olduğu kadar olsun, sanki erkekler mükemmelmiş gibi süper kadın istiyor, hem para kazansın, hem çocuk yetiştirsin, hem iyi yemek yapsın, hem kayın ailesini eğlesin hem kendi ailesini eğlesin, hem seksi olsun, hem bakımlı olsun, olsun da olsun... genelde erkeklerin tek yaptığı ise işe gidip gelmek... şu son yüzyılda kadınlar sürekli gelişip kendini zorlarken erkeklerde pek bi değişiklik yok yani:KK53:

çok iyi olmak zorunda da değil ki, sonra kadınlar süper kadın olcaz diye akıl sağlığını kaybediyor, olduğu kadar olsun, sanki erkekler mükemmelmiş gibi süper kadın istiyor, hem para kazansın, hem çocuk yetiştirsin, hem iyi yemek yapsın, hem kayın ailesini eğlesin hem kendi ailesini eğlesin, hem seksi olsun, hem bakımlı olsun, olsun da olsun... genelde erkeklerin tek yaptığı ise işe gidip gelmek... şu son yüzyılda kadınlar sürekli gelişip kendini zorlarken erkeklerde pek bi değişiklik yok yani:KK53:
Evet çok haklısın, bunu atlamışım.. Bir de erkeklere sorsan bütün sorumluluk onların üzerinde, bütün gün işte canları çıkıyor yazık..
Dekan ve onun gibiler yüzünden maalesef ülkemizde kadının değerinde bir yükselme olmadı, olmayacak da.. Olsa da bu gözler görmeyecek.. Çok umutsuz bir dilek olsa da inşallah kızlarımız görür..

Gerici fikirli şahsın istifa ettiğine sevindim :halay:umarım yerine onun gibi aynı zihniyette olmaz kadınları kabul eder ileri düşünceli olur

Bu sapık zihniyetin tek derdi kadın....
Erkeklerle ilgili tek laflaeı yok.
Kadının saçı, kadının makyajı, kaşı gözü, doğurması, çocuk sayısı, gezmesi, çalışması, insan ilişkileri, tecavüzün de bile kadını suçlaması...........
Yok olup gitseniz keşke dünya kadınlara hayvanlara kalsa( adam gibi adamlarıda alalım kocama kıyamadım)

ya erkekler kadinlar hakkinda konusmaktn artik vaz gecsinler,
sanane ya sanane, bir kadin nasil olursa olur, neyi secerse escer, seni niye geriyor.

sen adam olmaktan bahset, hatta bahsetme ornek ol...

Back