Dejenere miyom..

findikk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2009
463
115
40
Merhaba, benim bir miyom problemim var.
2 doktora gittim.İlk gittiğim doktor,gebelik öncesi miyomu aldırmam gerektiğini düşüğe yada bebeğin gelişimine engel olabileceğini söyledi.
Diğer gittiğim doktor ise,gebelik öncesi aldırmamın gerekli olmadığını bir soruna yol açmayacağını,aldırırsam problem yaşayabilceğimi ameliyatı hemen düşünmemem gerektiğini söyledi.
24 yaşındayım,çocuğum yok.Eşimin sperm sayısı ve hareketliliği az.
1 tüp bebek denemem oldu.
İkiz gebelik oluştu fakat 7.haftada kalp atışı ve gelişim durdu kürtaj oldum.
1 yıl sonra normal yolla hamile kaldım.Yine 8 haftalıkken kalbi ve gelişimi durdu.
Düşükle ilgili bütün testleri yaptırdık.Bir problem çıkmadı.
Kürtajdan 2 3 ay sonra bu miyom çıktı ortaya.
Son çektirdiğim ultrason sonucum;
Uterus boyutları 62x41x50 mm dır.
Uterus antevert konumunda olup konturları muntazam,myometrium heterojen görünümündedir.
Endometrial line çift kat 6mm dır.
Myometriumda 31 mm çaplı heterojen,dejenere iç yapıda intramural myom mevcuttur.
Sağ over 30x16 mm,sol over 40x30 mm boyutlarındadır.Sol overde 36x16 mm boyutlu kalın duvarlı semi kollabe kistik lezyon mevcuttur.
Alt batında ve rektouterin poşta serbest veya lokule sıvıya rastlanmadı.
Bu sonuca göre miyomu gebelik oluşmadan aldırmalımıyım? Bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

Merhaba, benim bir miyom problemim var.
2 doktora gittim.İlk gittiğim doktor,gebelik öncesi miyomu aldırmam gerektiğini düşüğe yada bebeğin gelişimine engel olabileceğini söyledi.
Diğer gittiğim doktor ise,gebelik öncesi aldırmamın gerekli olmadığını bir soruna yol açmayacağını,aldırırsam problem yaşayabilceğimi ameliyatı hemen düşünmemem gerektiğini söyledi.
24 yaşındayım,çocuğum yok.Eşimin sperm sayısı ve hareketliliği az.
1 tüp bebek denemem oldu.
İkiz gebelik oluştu fakat 7.haftada kalp atışı ve gelişim durdu kürtaj oldum.
1 yıl sonra normal yolla hamile kaldım.Yine 8 haftalıkken kalbi ve gelişimi durdu.
Düşükle ilgili bütün testleri yaptırdık.Bir problem çıkmadı.
Kürtajdan 2 3 ay sonra bu miyom çıktı ortaya.
Son çektirdiğim ultrason sonucum;
Uterus boyutları 62x41x50 mm dır.
Uterus antevert konumunda olup konturları muntazam,myometrium heterojen görünümündedir.
Endometrial line çift kat 6mm dır.
Myometriumda 31 mm çaplı heterojen,dejenere iç yapıda intramural myom mevcuttur.
Sağ over 30x16 mm,sol over 40x30 mm boyutlarındadır.Sol overde 36x16 mm boyutlu kalın duvarlı semi kollabe kistik lezyon mevcuttur.
Alt batında ve rektouterin poşta serbest veya lokule sıvıya rastlanmadı.
Bu sonuca göre miyomu gebelik oluşmadan aldırmalımıyım? Bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

Merhaba
Bu gibi durumlarda muayene etmeden karar vermek istemem.İlk doktorunuz problem olabileceğini söylemiş.İntramural myomlar gebeliği olumsuz etkileyebilir.2 kez gebelik kaybınız olduğu için myomun alınması düşünülebilir.

İyi günler diliyorum

22 mm miyomum var. kontrollrimi yaptırıyorum.doktorum miyomun sağ tarafta ve dışarı doğru olduğunu ve hamileliği etkilemeyeceğini söyledi. adet dönemimde bazen sancı oluyor. 32 yaşındayım. geçen ay korunmayı bıraktık. herhangi bir hap falan kullanmadım. daha önce spermetografi yaptırdık. %10 ileri hareketli %20 normal hareketli çıktı. acaba bu myom hamileliğimi etkiler mi? hiçbir şekilde sigara alkol kullanmıorum ve folikasit kullanımına başladım? bi de daha evvel beni bicornüs olabileceğim söylenmişti.ndir bu bicornüs?hamileliği etkiler mi? aydınlatırsanız sevinirim..

22 mm miyomum var. kontrollrimi yaptırıyorum.doktorum miyomun sağ tarafta ve dışarı doğru olduğunu ve hamileliği etkilemeyeceğini söyledi. adet dönemimde bazen sancı oluyor. 32 yaşındayım. geçen ay korunmayı bıraktık. herhangi bir hap falan kullanmadım. daha önce spermetografi yaptırdık. %10 ileri hareketli %20 normal hareketli çıktı. acaba bu myom hamileliğimi etkiler mi? hiçbir şekilde sigara alkol kullanmıorum ve folikasit kullanımına başladım? bi de daha evvel beni bicornüs olabileceğim söylenmişti.ndir bu bicornüs?hamileliği etkiler mi? aydınlatırsanız sevinirim..

Merhaba ,
Myomunuzun hamileliği etkileyeceğini düşünmüyorum.Uterusun bikornus rahmin doğuştan gelen yapısal bozukluğudur.Ancak gebeliği etkilermi karar verebbilmek için rahim filmi çektirmeniz gerekir.Eşinize sperm hareketliliği normalin altında gözüküyor.Bence 1 kez daha sperm tahlili tekrar etmesinde fayda var.çünlü bu durum gebelik şansınızı düşürebilir.

Saygılarımla

X