- 31 Aralık 2015
- 41.435
- 132.554
Merhaba. 5 yaşını bitirmek üzere olan bir kızım var. Her zaman aşırı hareketli bir bebekti, hâlada öyle bir çocuk. 27 aylikken konuşmaya başladı, 2 yaşından sonra psikologa götürüp onun yonlendirmeleriyle konuşmaya başladı. Daha sonra kardeşi olduğu içinde devam ettik psikologa fakat pandemi girince ara vermek zorunda kaldik. Pandemi ve kardeşinin olmasiyla konuşmasinda gerileme oldu. Ve bir anne olarak davranişlarinda farkliliklar sezdigim için psikiyatriye götürdüm. Ordan ergoterapiye ve konuşma terapisine yonlendirildik. Ergoterapi yaklasik 5 6 seans aldik ve çoğu şey düzelmiş gibiydi. Denver testi istendi ama yaptıramadik (cocuk hastalaninca erteledik vs). Eylül ayında kreşe başladi. Konuşma ve davranislarda belirgin fark olmuştu.
Soruma gelirsek, bu aralar yine bazi davranişlarinda degisiklik hissetmeye basladim. Ve yaşına uygun mu değil mi karar veremiyordum. Tesadufen instagramda bir cocuk gelişim uzmaninin dehb ile ilgili bir paylaşımına denk geldim. Ve baktigimda resmen bütün belirtiler vardi. Sadece açlığa susuzluğa dayanamaz yaziyordu o tutmuyordu. Geri kalan bütün belirtiler vardı.
Genelde bu teşhisin okul çağında netleştigini gördüm. Şuan psikiyatriye gitsem erken mi olur bilemiyorum. Okul çağını ya da en azindan seneye anasinifina basladiktan sonra duruma göre mi goturmeliyim.
Daha sonra genetik olabileceğini gorunce yetişkin dehb ye baktim, o da bana uyuyor gibi geldi. Önce kendim psikiyatriye gidecegim zaten başka sorunlarimda vardi ama ozellikle bunu soracagim
Soruma gelirsek, bu aralar yine bazi davranişlarinda degisiklik hissetmeye basladim. Ve yaşına uygun mu değil mi karar veremiyordum. Tesadufen instagramda bir cocuk gelişim uzmaninin dehb ile ilgili bir paylaşımına denk geldim. Ve baktigimda resmen bütün belirtiler vardi. Sadece açlığa susuzluğa dayanamaz yaziyordu o tutmuyordu. Geri kalan bütün belirtiler vardı.
Genelde bu teşhisin okul çağında netleştigini gördüm. Şuan psikiyatriye gitsem erken mi olur bilemiyorum. Okul çağını ya da en azindan seneye anasinifina basladiktan sonra duruma göre mi goturmeliyim.
Daha sonra genetik olabileceğini gorunce yetişkin dehb ye baktim, o da bana uyuyor gibi geldi. Önce kendim psikiyatriye gidecegim zaten başka sorunlarimda vardi ama ozellikle bunu soracagim