degismeyen bir klasik : kv sorunsali

Kayra19

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2012
1.984
1.000
Kizlar merhaba,

Daha onceki konumda kv ile ilgili sorunumu belirtmistim. Gebelik esnasinda araya mesafe koyup arayip sormamaya baslamisti ve ben kendisini cok iyi tanidigim icin dogumdan sonra hicbirsey olmamis gibi bizde kalmasindan bebegime bakmak istemesinden korktugumu belirtmistim. Doguma 3-4 ay kala hic arayip sormadi beni. Esimi aradi surekli , esimden haber aldi benimle ilgili konulardan bende detay vermesini istemedim iyi de gec dedim. Bu tepkilerime hep kizdi esim. Neyse dogum oldu cok sukur. Dedigim gibide oldu bizde kalmaya calisti ama ben kendim bakarim dedim. Kendi annem calisan bi insan. Bana haftasonlarını gelip yemegime temizligime yardim ediyor hatta bebegim cok huysuz oldugundan annem yapiyor herseyimi nerdeys.. Kv ise haftasonlari ya ailecek yada misafirleri ile gelip dolabimdan yemekleri cikarip yiyip yiyip gidiyor. Deli oluyorum. Madem uc kurus katkin yok bari evimdeki hazir yemegi bitirip gitme. Yani yedikleri ictiklerinde degilim. Yani yapacagina bide hazir yemegi yiyip gidiyor.

Gecen gunde kp tek basina geldi bebegime hediye almis, kapidan verir 5 dk durur gider diyordum. Kanepeye uzandi aldi kumandayi tv izlemeye basladi deli oldum. 2 saat sonra gitti. Esimle tartistim bend3. Hincimi ondan aldim. Sikildim artik emrivaki yapip gelmelerinden. Hic sornuyorlar musaitmisiniz diye cikip cikip geliyorlar. Aylarca arayip sormayip hicbirsey yokmus gibi dogumdan sonra kac kere geldiler. Torunlarini gorecekler diyeceksiniz ama kv 1 kere bile daha kucagina almadi. Kadin geldiginde mutfaktan cikmiyor. Tek derdi yemek yemek. Kapidan iceri girer girmez aksama ekmek yetermi muhabbeti yapiyorlar. Cok daraldim artik. Annem bile onlarin hareketlerine sasti kaldi ki daha 1 aylik bile olmadik.

Canim bebisin hayirli olsun Allah hayirli evlat olarak sana ve topluma bagislasin insallah
Cok zor bir durum acik acik yuzsuzluk yapiyorlar sen de kvne dogrudan soyle guzellikle hic utanma bence bakin ben eve barka cocuga yetisemiyorum annem yardim ediyor lutfen beraberinizde insan toplayip benim evime getirmeyin gelecekseniz tek siz gelin yemek yetistiremiyorum sorun oluyor benim icin de
Hic cekinme utanma cunku onlarin yaptiklari bizzat utanmalarini gerektirecek seyler
Insan torununu elbette gormeye gelir ama. Pesine insan takmaz gelinini dusunur biraz ne o oyle gelip postu serip yan gelip yatmalar?ayiptir ya

Ben boyle bir konusma yapsam ki yaparim hic cekinmem ama esimle sorumuz olur sanirim. Konusamadigim icin bu kadar dert oluyor bana hele ki lohusa halimle hic cekemiyorum. Esim toz kobdurmuyor cunku ailesine.

Valla ben dayanamazdim, acikca soylerdim, yediklerinin yerine yenisini yap, gormuyor musun daha 40im cikmamis insaf derdim hatta direk kavga ederdim, siz iyi sabretmişsiniz. Eşim de umrumda olmazdi.

cok sabirlisin
ben olsam bas basayken icimde olan herseyi soylerdim
biraz utanma duygusu varsa kendini degistirir biraz ama yoksa cemkirir farketmez her durumda sen haklisin

Yemekler bitince'anne yarına yemeğimdi o,afiyet olsun,şurada şu malzeme vardı pişiriverirsin iki dakika gitmeden,ben yetiştiremem' diyin. Annenizde yemek yapmasın artık,hem çalışıp hemde size gelip yapıyor kayınvalidenize yarıyor annenize de yazık değilmi? Kayınvalideniz söylemenize rağmen yapmıyorsa sizde yapmayın yemek,eşinize söylersiniz dışardan söyler yersiniz. Bir olur iki olur. Kayınvalideniz yiyecek yemek bulamayınca oğluda eve aç gelip yemek bulamayınca anlarlar sizi. Ha bunları sakin sakin yapın,tepkili olmayın. Bilerek yapıyor diyemesinler. Anneniz gelemesin bir süre,hastalansın,işi yoğun olsun bir bahane bulun annenizle önden konuşup. Geldiklerinde mutfakta ne varsa pişirip yesinler terbiyesizler bir zahmet,sizde çocuğunuzla ilgilenin hiç oralı olmayın

Sağlıkla büyütün bebeginizi.

annenız yemek yapmasın artık valaa delı oldum burda yuzsuz kadınn lousa kadına resmen ezıyet bırakın oglu ac kalsın annen geldı hepsini yedi dersinn.. oh bee

öncelikle bebeğinizi güle güle büyütün Allah sağlıklı ömür versin...davanızda çok haklısınız,bende yakın zamanda aynı süreçten geçtim ve insan etrafında yardım edebilecek birilerini bekliyor,yardıma muhtaçken böyle köstek olanlar gerçekten çok sinir bozucu ,ama her ne tepki verirseniz sakince yapın eşinizle aranız bu yüzden bozulmasın,bakmak zorunda olduğunuz bir bebeğiniz var hiç bir şey ondan önemli değil ,çat kapı çıkıp gelebilecek cesaresi gösteriyorlarsa sizde odanıza kapanın çıkmayın yanlarına ya da açık açık söyleyin yemek yapması gerektiğini kendi kendinizi yiyip durmayın bebeğiniz en ufak stresten etkileniyor ,eşinizede annen böyle yaptı etti demeyin, kesinlikle ailesine toz kondurmayacaktır haksızda olsalar bunu kabul edebilen erkek çok yok etrafımızda

Ben boyle bir konusma yapsam ki yaparim hic cekinmem ama esimle sorumuz olur sanirim. Konusamadigim icin bu kadar dert oluyor bana hele ki lohusa halimle hic cekemiyorum. Esim toz kobdurmuyor cunku ailesine.
1aylık lohusaya misafir niye geliyo en ax 40gün misafir almicam sahsen ben kimseye 2 ayı dolmadan gitmedim
Yemek olayına gelince yeme denmez ama bari yemek isteyin yapsın getirsin yetişemiyrm deyin

yaptığın hazır yemekleri sakla başka bir yere. yiyeceklerini de ekmeğini de kocana ve kendine göre yap. gir odana evine işine bak gitsin. kaynanan bakıcak yiyeceği yemeği kendisi pişirmesi lazım, o zaman zora girer bir daha düşünerek gelir. ne rahat insanlar var yaa.

buz torbaları falan var ya al birkaç tane dondurulmuş gıdan falan varsa alüminyum artı buz torbalarına sarıp sakla mutfak dolaplarının en üstlerine görünmeyen yerlerine çatlasın patlasın. dolapta da bir şey bırakma peynir zeytin domates yesinler

sana acımayana sen de acımıycan. kocan gelmeden biriki tavuk kızart pilav salata yap yeter... ağrım var de sızlan... bebeğini bahane et...

annnecciiiiiiimmm sizin oraların şusu meşhur sen yapsanaaa canım annemmm de çattlasınnn...

eşine oyna kendilerini uyanık sanıyorlar galiba.

Hafta sonları sen annene git. Onlar ailece takılsınlar kendi kendilerine

Ben de hamileyim ve nedense doğumdan daha çok sonrasının korkusunu yaşıyorum Allah size sabır, o düşüncesiz ve insanlık yoksunu kv nize de azıcık vicdan versin

ayyy allah kolaylık versin size, ona da vicdan versin. açıkça söyleyin yapsın getirsin yemek.
eşinizde çok biliyosa kendi yapsın yemekleri o zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…