• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

değişmek

ve bana tavsiye edebileceğiniz bloglar varsa onlara da açığım:)

A man cannot hide! İnsan saklanamaz! Her düşünce, her duygu ya da hareket varoluşunun kayıtlarında kalıcı bir bilgi gibidir; herkes kendisinin gardiyanı ve celladıdır, ondan kaçmak imkansızdır. Kişinin kaderini belirleyen de budur.

İnsan, dış koşullarını değiştirdiği takdirde kurtulacağını ve yaşamını değiştireceğini umut eder. Ne var ki, onun varlığının değerlerinde görünür bir farklılık oluşmasaydı, kendi sorumluluk, bütünlük ve sevgi derecesinin onu yerleştirdiği 'merdivenin' daima aynı noktasına yerleşecektir. Bunlar, Dreamer'la ilk karşılaşmamızın unutulmaz sözleriydi. O zamandan beri bunları defalarca, kimbilir kaçkez okumuştum; ama bu kehanetin uyarısı, eski olayların yeniden başıma gelmesini veya bir başka ifadeyle, yaşantımda aynı hatalarla acıların tekrarlanmasını engellememişti. Buna bağlı olarak, Dreamer'la yaptığım ve çıraklık dönemimin köşe taşlarından biri saydığım konuşmayı hatırlıyorum.

O konuşmada bana, "İnsanın en büyük yanılgısı, bir geleceğinin olduğuna inanmasıdır," demişti. "Oysa sıradan bir insanın aslında bir geleceği yoktur. Görünenlerin ötesinde, o daima ve sadece geçmişiyle karşılaşır." Olaylar, karşılaşmalar ve durumlar onun yaşamında daima aynı şekilde tekrar ederler, sadece görünümleri öncekinden belli belirsiz farklıdır. O'nun açıklamalarını işittiğimde, hissettiğim endişeleri gizlemek için inanmayan biri gibi, ben de "Bu 'insanlar kullanılmış bir yaşamı yaşıyorlar' demeye benziyor, sanki ikinci el bir yaşam," demiştim. Dreamer, "Yine de herkes başına gelenlerin, yalnızca onun için özel olarak yaratılmış, daha önce hiç olmamış, yepyeni olaylar olduğunu varsayarak kendini kandırır," diye açıklamalarını sürdürmüştü.

"O halde, insanın gerçeklik diye nitelediği şey..." demiş ve sorumu tamamlayamadan düşüncemin bir saçmalık olduğu duygusuna kapılmıştım.

Dreamer, hiçbir şey söylemeden yüzüme baktı, tüm korkunç olasılıkların içinden bu cüretkar tahminle benim en imkansızı, en beklenmedik ve en uç sonucu söylememi destekler gibi başıyla yavaşça onayladı. O'nun beni yönlendirdiği bu doğrultuda çekinerek bir adım daha atmıştım. Garip bir şekilde, sözlerini yanlış anladığımı ve onun bir şekilde beni durdurarak konuşmamızı yine mantığın güvenli sınırlarına çekeceğini umut ediyordum.

"Gerçeklik dediğimiz şey yani gördüğümüz ve dokunduğumuz şey bir tür sanal gerçeklik midir?" dedim, onun beni sürekli başıyla onaylamasından güç alarak ağır ağır konuşuyordum. Bekledim. Dreamer, gösterdiğim direncin kırılabileceği zayıf noktayı arar gibi özenli sözcüklerini bir süre düşünerek seçti.

Oluşan derin sessizliği bozan, yine sertçe verdiği yanıt oldu. "İnsanın çevresinde gördüğü yani dışındaki gerçeklik, geçmiştir." dedi. " Senin 'şimdi' olarak nitelediğin şey, aslında gecikmeli bir yayındır." Bu sözleri duyduktan sonra artık dünya asla eskisi gibi olmayacaktı. Olağandışı bir biçimde, bu sözlerin yalnız benim için değil, tüm insanlık için dünyayı ebediyyen değiştirdiğine kesinlikle emindim.

Büyük bir doğallıkla, " Elinle tuttuğun, gözünle gördüğün ve tam şu anda olduğuna dair yemin edebileceğin olaylar, bir zaman önce kaydedildi. Gerçekleşebilmek için bir başka boyutta, oluş dünyanda, benliğinin farklı durumlarında senin iznini aldılar," dedi. Olguların nasıl önceden meydana getirildiğini açıkladı -- böyle olurlar, çünkü onlar zaten olmuşlardır. "Yaşamdaki olaylar, zamanın görünür hale getirdiği katılaşmış ruhsal durumlardır. Sen onların içindeyken, olaylar olduğu sırada, onların hemen gözlerinin önünde gerçekleştiklerine inanır, yepyeni ve ilk kez başına gelen şeyler oldukları yanılgısına düşersin. Oysaki onlar, sadece çok küçük farklılıklarla kendini tekrarlayan geçmişinin yansımalarıdır."

Dreamer'ın bu sözlerinden sonra zihnimde, sıradan bir kişinin başına gelen olayları, acımasızca şaka yapan soytarılar gibi maskeli kişilerin sahneye çıkışlarını canlandırdığımı anımsıyorum. İnkar edilemez biçimde birbirine benzeyen bu soytarıların, sürekli birbirlerinin arkasından koşarak kendilerini tekrarladıklarını ve bu arada takma burunlarıyla onları tanıyamamasıyla eğlendiklerini görmüştüm.

Dreamer, beni hayallerimden çekip çıkartarak, "İnsanın gelecek olarak nitelediği, aslında geçmişinin arkadan görüntüsüdür." demişti. "Kişinin yaşamını yönetmesinin tek yolu 'an ve burada' olmaktır... Bir insan, ancak hiç ve sonsuz zaman arasında asılı duran anı yöneterek 'yapabilir', gerçek bir yazgıyı hak ederek onu biçimlendirir ve yüksek düzeydeki olayları yaratabilir."

İleride bir gün bunu kendi başıma uygulayıp, bu vizyonun ne denli doğru olduğunu, tekrarlanan bir yazgının, yani yanlış bir yaşamın hipnoz içindeki döngüsüne gerisingeri düşmesinin ve unutmasının ne denli kolay olduğunu görecektim.

O sıralarda Dreamer'ın mesajına nasıl kulak vermem gerektiğini ve bugün bana artık son derece doğal, basit ve olmazsa olmaz gelen vizyonuna nasıl açabileceğimi bir bilseydim, kendimi nice üzüntüden sakınabilir ve nice yıllarımı boşu boşuna harcamayabilirdim.

Unuttum, 'düş'ü inkar ettim ve aylarca onu bir daha düşünmedim. Eski hapishanemin kapıları bana yeniden açıldı. Gretchen ve çocuklarımızla yaşantımın günleri önceden çizilmiş gibi aynı kulvarda ilerliyordu. İşim nedeniyle Orta Doğu'ya yaptığım seyahatlerle aile sorumluluklarım arasında kendimi yitirmeye ve sonsuza dek unutmaya doğru yönlendirdiğimi sanıyordum....

..............

BİR İNSANIN CENNETİ ARAMASI GEREKMEZ. ONU HAK ETMEK İÇİN HERHANGİ BİR ŞEY YAPMASI GEREKMEZ. SENDEN BEKLENEN TEK DİSİPLİN, CEHENNEMİNİ, YANİ CEHALETİNİ YOK ETMENDİR.

.........

Tanrılar Okulu

Altyapı gerektiren bir kitap olmakla beraber geliştikçe okunması tavsiye olunan mükemmel bir içe dönüş şaheseridir..

-ceğim, -cağım ekli yüklemleri kurmayı bırakarak başlayabilirsin. İnsanda morfin etkisi yapıyor geçici bir rahatlık veriyor. O yüzden cağım, ceğim degil, -tım, -tim eklerini kullan:) Forumdaki Diyet topicine takıl kesinlikle çok etkili faydasını gördüm. Kilo verdikten sonra kıyafetlerin tavırların değişeceği için ve de birşeyi başarmış olmanın olumlu etkiside olunca özgüvende kendiliğinden gelecektir.

Sana çok basit bir temel gerçeği hatırlatarak başlamak istiyorum.

Bugüne kadar yaptığın şeyleri yapmaya devam edersen, bugüne kadar sahip olduğun şeylere sahip olmaya devam edeceksin. Başka bir şey bekleme !

Eğer farklı şeylere sahip olmak istiyorsan, farklı şeyler yapmalısın. Tekrar tekrar aynı şeyi yapıp, farklı sonuçlar beklemek... İşte bu kişisel gelişimde deliliğin tanımı olarak bilinir!

Bazı insanlar rüyalarındaki hayatı hiçbir zaman yaşayamayacaklarını düşünürler.Bunlar genellikle çapsız ve sığ insanlardır.Çevrende bu tür insanlar var değil mi?

Ben yaşamı bu gibi zehirli ve temelsiz düşüncelerle sınırlandırarak mahvetmemek gerektiğine inaniyorum.Hey durun bir dakika YAŞAM BU KADAR ACIMASIZ OLMAMALI!!!

Bizler hareket kabiliyetlerimizi kısıtlayıp, bir alana sıkıştırmak zorunda değiliz. Ne de olsa yaşadığımız çağ tam anlamıyla bir “ALTERNETİFLER ÇAĞI”.Bu açıdan bakıldığında günümüz insanının ne kadar şanslı olduğunu bilmem söylemeye dahi gerek var mı?

Tarihin hiçbir noktasında insanlar şu anda olduğu kadar göz kamaştırıcı olanaklara sahip olmadı!

Şu sözü daima hatırla: “İlerlemenin Motoru, Risk Almaktır”.

Eli kolu bağlı, çaresizlik içinde oturmak risk almak değildir. Onun adı olsa olsa tembellik olabilir.Başka birşey değil!

Rüyanı yaşamak için risksever olmalısın ve gemileri ta en başından yakmalısın.

Hemen şimdi hayalim için:

HAKARETLER DUYMAYA hazırım de!

KÜFÜRLER İŞİTMEYE hazırım de!

DAYAK YEMEYE hazırım de!

AŞAĞILANMAYA, HOR GÖRÜLMEYE, DIŞLANMAYA, BASKIYA, REDDEDİLMEYE hazırım de!

BUNLARIN BİN KATINA hazırım de!

BUNLARIN ON BİN KATINA hazırım de!

BUNLARIN YÜZ BİN KATINA hazırım de!

HAYALİM İÇİN HERŞEYE AMA HERŞEYE hazırım de!

İşte o zaman gerçek manâda risk almaya da hazır olmuş olacaksın.

İşte o zaman evet işte o zaman HAYALİN DE SENİN İÇİN HAZIR OLACAK!!!

Risk almaktan korkmayan kişi gün gelir “Değirmen taşının altından diri çıkar”.Risk almaktan korkansa başkalarına göre var olmaya, başkalarına bağımlı olarak yaşamaya mahkûm olur.

RiSk AlaBilme BeceRin alet çantandaki en değerli araçlardan biri.

Onu kullanmayı ihmal etme emi

Hey bu dünyaya kara kara düşünmek için gelmedin!

HADİ, KALK BİRŞEYLER YAP!

Bugün Senin Günün.

Hayat Filminin Yönetmeni... S-E-N-S-İ-N!

Kaplumbağaya dikkat et!

Ancak kafasını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor.

James B.Conont

BAYRAM TAŞCI

NLP MASTER PRACTİTİONER

KİŞİSEL GELİŞİM UZMANI

YAZAR

info@bayramtasci.com

GERÇEK RİSK EYLEME GEÇEREK OLUR!

Bugüne kadar yaptığın şeyleri yapmaya devam edersen, bugüne kadar sahip olduğun şeylere sahip olmaya devam edeceksin. Başka bir şey bekleme !

Eğer farklı şeylere sahip olmak istiyorsan, farklı şeyler yapmalısın. Tekrar tekrar aynı şeyi yapıp, farklı sonuçlar beklemek... İşte bu kişisel gelişimde deliliğin tanımı olarak bilinir!

Bazı insanlar rüyalarındaki hayatı hiçbir zaman yaşayamayacaklarını düşünürler.Bunlar genellikle çapsız ve sığ insanlardır.Çevrende bu tür insanlar var değil mi?

Ben yaşamı bu gibi zehirli ve temelsiz düşüncelerle sınırlandırarak mahvetmemek gerektiğine inaniyorum.Hey durun bir dakika YAŞAM BU KADAR ACIMASIZ OLMAMALI!!!

Bizler hareket kabiliyetlerimizi kısıtlayıp, bir alana sıkıştırmak zorunda değiliz. Ne de olsa yaşadığımız çağ tam anlamıyla bir “ALTERNETİFLER ÇAĞI”.Bu açıdan bakıldığında günümüz insanının ne kadar şanslı olduğunu bilmem söylemeye dahi gerek var mı?

Tarihin hiçbir noktasında insanlar şu anda olduğu kadar göz kamaştırıcı olanaklara sahip olmadı!

Eli kolu bağlı, çaresizlik içinde oturmak risk almak değildir. Onun adı olsa olsa tembellik olabilir.Başka birşey değil!

DAYAK YEMEYE hazırım de!

Risk almaktan korkmayan kişi gün gelir “Değirmen taşının altından diri çıkar”.Risk almaktan korkansa başkalarına göre var olmaya, başkalarına bağımlı olarak yaşamaya mahkûm olur.

Bugün Senin Günün.

Kaplumbağaya dikkat et!

James B.Conont

BAYRAM TAŞCI

NLP MASTER PRACTİTİONER

KİŞİSEL GELİŞİM UZMANI

YAZAR

info@bayramtasci.com

GERÇEK RİSK EYLEME GEÇEREK OLUR!

DAYAK YEMEYE hazırım de!

Bugün Senin Günün.

Kaplumbağaya dikkat et!

James B.Conont

BAYRAM TAŞCI

NLP MASTER PRACTİTİONER

KİŞİSEL GELİŞİM UZMANI

YAZAR

info@bayramtasci.com

Degisim, hmmmm, degismek ne demek? kendi kisiliginden ayrilip baska bir kisiligemi yerlesmek? Veya, kendi aliskanliklarini birakip baska aliskanliklara mi odaklanmak istiyorsun?

Neden degismek? sikilioyrmusun? peki Sorun nerede? sende mi? etrafinda ki etkenlerde mi?

Nasil degismek?

Bence bir insan degismek istememeli cunku onu herkesten farkli kilan kendisine has bulunan kisiligidir. Senin ne demek istedigini anliyrm ama yanlis terim kullaniyorsun cunku degismek insan tabiatina aykiridir, degismek dgl de gelismek, farkli seyler tanimak, kulturunu acmakdesek buna? Hayatinda seni buna itikleyen sebepleri dusunerek kaynaklarina inip bir ozet cikarman lazim ve aklini kullanarak en mantikli olana gitmektir, bunu yaparken dikkatini cekmek isterim ki her akil mantiga dogru gider ama her mantik akila uyar anlamina gelmiyor. Ben sikiliyorum, peki neden? peki ne istiyorum diyerek yonlendir kendini. Ve tabi danisarak.. KK'de bir cok gzl bolumler var, arkadaslar bahsetmis ztn bence degerlendirebilecegin bir cok konu var..

merhabalar yazını okudum. ve gerçekten aslında şuan şaşkınlık içindeyim. adeta benim cümlelerim. son 1 yıldır sürekli kendime söylediğim şeyler. fakat sonrasında yazmamışsın sanırım. neler yaptın, başarabildin mi, zorlandın mı, özellikle şu internet önünde geçirdiğin vakti kısaltıp zamanını daha faydalı hale getirebildin mi çok merak ediyorum. yaptıysan nasıl yaptın bana da bi gaz ver=) yapamadıysan gel birlikte başlayalım değişmeye birbirimizi gaza getirelim=)

Back
X