Değişim korkusu ile yüzleşmek..

Fadike

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2010
427
5
96
Diğer
Bugün burda ki konuları okurken birden kendi sorunumla yüzleştim , değişmekten korkuyorum , yenilikler ürkütüyor beni.. Aslına çevrem de oldukça dışa dönük girişken birisi olarak bilinirim ama değil demek ki mesala yeni bir ilişki yeni bir iş yeni bir düzen inanılmaz korkunç geliyor bana bazen.. Hem şu an ki yaşamımdan sıkıldım yeni bir hayat kurmak istiyorum hem de korkuyorum ölesiye.. Başaramazsam ve şu an ki hayatımı arar hale gelirsem (

inanmiyorum aynenn bnmde öyle disarda n görenlerde bayilir ne kadar sicaksin slesin bölesin die ama yeni birisi girdimi veya tanistimmi aklima deisik seyler gelio güzelse ayy benden cok mu güzel cok mu zayif komplekse giriom hem bende bütüüüüüüüüüüüüüüngün yanlizim yanlizliktan sikliom birsürü insan istiom bazende sus boswer ya diom ama korktugum da basima gelio galiba

hahaha inanmıyorum bu konuda yalnız olduğumu sanıyordum.. Aynı benn.. Aşmaya başladım yavaş yavaş.. Ama hayatımda köklü değişiklik olduğu zaman iyi yönde bile olsa anksiyete panik atak yaşıyorum.. evliyim.. isteyerek severek evlendim düğün günüm balayım kabusa döndü.. Uzun süre çalışamadım.. Çocuk yapamıyorum evleneli 5 sene oldu.. Değişikliklerden çok korkuyorum.. Hem çok istiyorum hem çok korkuyorum..

Demek ki yalnız değilmişim , ama en önemli şeyi başardım bununla yüzleştim bir çok insan sorununu kalbullenemiyor bile bu da bir değişim :)) Bu arada diyete başladım bedensel bir değişim yaşayacağım inşallah çok komik ama yine korkuyorum.. Eski kiloma dönmek istiyorum ama o dönemde yaşadığım kötü şeylerle o anki kilomu kafam da eşleştirdim saçma sapan bir şey ama beyin bu kontrol edemiyorum ( Yine de devam edeceğim korkunun ecele faydası yok..

Bilinmezlik korkutuyor sanırım değişim diye nitelendirdiğimiz noktada.

Bildiğimiz yaşantıda bildiğimiz ritim ile olayı/ları kontrol edebiliyoruz, ilerisini öngörebilme yetisine sahibiz.

Bilinmezliğin/değişimin neyi getirip/götüreceğini bilememekten endişe hali olabilir bu.

Kimisini heyecanlandırır bu durum, sanırım ki geçmişte kaygılı endişeli hal ile yetişmiş bilinçaltı bunu hissediyor, hissettiriyor olabilir. Birşey olacak korkusu gibi..

Üstesinden gelmenin yolu yapabilmeyi kırmaya çalışmak. Korka çekine yapmakyapmak yine yapmak. Zihnin alışmasını sağlamak.

Bunu deneyimleyerek insan kendini değişime de alıştırabilir. Bilinmezlikten çekinmemeye alışmak davranışı geliştirilebilir belki.. Bilmiyorum.

Nihil; Konuya çok güzel yaklaşmıssınız kendi adıma doğruluk payı yüksek..

Gerçekten çok güzel ifade etmişsiniz... Aslında bilinmezlikten korktuğumun bende farkındayım ama elimden birşey gelmiyor.. Mesela çocuk sahibi olmak istiyorum.. Ama yapamıyorum.. Öyle büyük bir korku ve huzursuzluk oluyorki.. O şekilde hamileliğimi bile devam ettiremem heralde. Bende beynimde sürekli birşeyleri bağdaştırıyorum.. İnsanın beynine hükmedememesi çok kötü birşey gerçekten saçma olduğunu biliyorsunuz nedenlerini biliyorsunuz.. Ama korkularınıza engel olamıyorsnuz ben neredeyse 10 senedir yaşıyorum bunu.. Şimdi son çare olarak bir doktora daha gidicem hipnoz yöntemini denicem.. Hakkımızda hayırlısı olsun..

Benimde sorunum tam tersi bi durum. Fazla degiskenim. Arkadas cevremi, isimi kolayca degistirebiliyorum. Yeni insanlar tanimak, yeni seyler kesvetmek cok hosuma gider. Bi anda yasamimi degistirebilirim, hemde gelecek kaygisi duymadan. Hayat insanlara cok firsatlar sunuyor, yani yasamadigim seyler bana cok cazip geliyor. Bu tamamen tecrube ile alakali bi durum sanirim. Her is degistirdigimde, daha iyi maas ve daha iyi ortamlarda calistim ve yeni arkadasliklar edindim, sosyal cevrem genisledi ve nasil desem, bu korkunun ustune gitmenizde fayda var. Artik is gorusmesinde karsimdaki kisi ile o kadar rahat dialoglar yasiyorum ki, bunu seye benzetebiliriz. Universitede sunumlara cikarken korkmak gibi, ve zamanla alisip bu sorunu nasil atayorsak, buda buna benziyor sanirim. Korkunuzun ustune gidin, eminim duzelicektir.

ewet değişim beni daha çok hasta ediyor nişanlandım ve ertesi gün dünyam değişti en mutlu günüm zehir oldu.
bende diğerleri gibi normal düşünmek ve normal duygular yaşamak istiyorum artık.

bu psikolojik bir problem mi acaba bununla ilgili bilgisi olan var mı? bende hayatımdaki değişikliklerden, değişimden sonraki belirsizlikten çok huzursuz oluyorum

ben de degısıme kapalı bırıyım ve bu bıraz da karakter ozellıgı.degıstırılebılır ama bır yere kadar.hayatın degısımlerden ıbaret oldugunu kabullenmemız gerekıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…