Değişim için erken mi?

Evet mevcut çocuk odasını iptal edip, çizdiğiniz krokiye göre koridorun sağ tarafında yeniden oluşturabilirsiniz aslında ama tabi cephe durumu da önemli diye bu yüzden demiştim yani pencereniz var mı bilemiyorum. Ayrıca bu durumda wc ve mutfakta kaydırma yapılmalı. Krokiyi tamamen boş görerek duvarları yok sayararak yazdım ben deminki mesajımı :)) mekanları sıfırdan oluşturmaksa amacınız diye yani :)
yok direkt koridor içinde penceresiz bir oda düşünüyor sanırım tesisat kaydırmak çok zor olur dediğin gibi cephe de çok komik gözükür :KK14:

yok direkt koridor içinde penceresiz bir oda düşünüyor sanırım tesisat kaydırmak çok zor olur dediğin gibi cephe de çok komik gözükür :KK14:

Cephesi izin verse aslında wc ve mutfakla oynayıp, wc nin oturduğu köşeye oturan ve mevcut koridoru da kullanan bi çocuk odası oluşturup, mevcut girişin olduğu duvara bitişik bir wc oluşturup, salonu büyütüp ortaya da tüm mekanlara erişim sağlayan ama daha makul m2de dikdörtgenimsi bi holün olduğu bir plan canlandı gözümde ya :)) ben fazla inşaat çıkarıyorum sanırım :KK45: ama dediğim gibi köklü bir değişim içindi bu önerim :KK14: arka cephede belki penceresi varsa diye yani

Cephesi izin verse aslında wc ve mutfakla oynayıp, wc nin oturduğu köşeye oturan ve mevcut koridoru da kullanan bi çocuk odası oluşturup, mevcut girişin olduğu duvara bitişik bir wc oluşturup, salonu büyütüp ortaya da tüm mekanlara erişim sağlayan ama daha makul m2de dikdörtgenimsi bi holün olduğu bir plan canlandı gözümde ya :)) ben fazla inşaat çıkarıyorum sanırım :KK45: ama dediğim gibi köklü bir değişim içindi bu önerim :KK14:
hol şahane ya tam tadilatlık hangar gibi bırakmış adam benim de gözüm dönmedi değil :confused::KK70:ama maliyet ve tadilat çok çıkıyor o zaman :KK61:

hol şahane ya tam tadilatlık hangar gibi bırakmış adam benim de gözüm dönmedi değil :confused::KK70:ama maliyet ve tadilat çok çıkıyor o zaman :KK61:

Neyin kafasındaymış çizen çok merak ettim valla tam hangar :KK45: bence bunu çizen meslektaşımız olamaz olsa olsa müteahhittir :KK51: evet olmuşken malzeme de gönlüme göre olsun der insan haliyle e o zaman da hem kırım yapım hem malzeme ohooo :KK43: haklısın :KK51:

Bizim ev hepten yanlış,bir yerleri bir yerlere kaydırınca hem tesisatla uğraşılmaz hem elektrikle hem de kolon çok var. İnşaat yapılırken mahalledekiler çok şaşırmıştı böyle ufak arsada bu kadar kolon mu olur diye. Deprem zamanı yapıldığı için herşeyi abarttılar:KK43:

Evet mevcut çocuk odasını iptal edip, çizdiğiniz krokiye göre koridorun sağ tarafında yeniden oluşturabilirsiniz aslında ama tabi cephe durumu da önemli diye bu yüzden demiştim yani pencereniz var mı bilemiyorum. Ayrıca bu durumda wc ve mutfakta kaydırma yapılmalı. Krokiyi tamamen boş görerek duvarları yok sayararak yazdım ben deminki mesajımı :)) mekanları sıfırdan oluşturmaksa amacınız diye yani :)
Koridorun sağ tarafı kör cephe,yani çocuk odası olmaz o kısma ne yazık ki.Ama diğer 3 cephede de cam var. Ayy keşke gelip görseniz evimi beraberce küfür ederdik :KK53:

Bizim ev hepten yanlış,bir yerleri bir yerlere kaydırınca hem tesisatla uğraşılmaz hem elektrikle hem de kolon çok var. İnşaat yapılırken mahalledekiler çok şaşırmıştı böyle ufak arsada bu kadar kolon mu olur diye. Deprem zamanı yapıldığı için herşeyi abarttılar:KK43:

O halde mevcut duruma yönelik çözüm istiyorsunuz :) arkadaşın önerdiği gergi tavanlar en makul çözüm o halde :) koridorun havasını değiştirir, güzel bir mekana dönüştürür :) bir mimar ya da iç mimara danışırsanız da belki farklı çözümler de önerebilir :) şu an girişin karşısında yanları açık tek parça tavana kadar bir alçıpan ardına gizlenmiş geniiiişçe bi mekan canlandı mesela kafamda :)) oturma odası gibi olabilir, hem farklı renkler de katabilirsiniz duvarlarınıza :)

O halde mevcut duruma yönelik çözüm istiyorsunuz :) arkadaşın önerdiği gergi tavanlar en makul çözüm o halde :) koridorun havasını değiştirir, güzel bir mekana dönüştürür :) bir mimar ya da iç mimara danışırsanız da belki farklı çözümler de önerebilir :) şu an girişin karşısında yanları açık tek parça tavana kadar bir alçıpan ardına gizlenmiş geniiiişçe bi mekan canlandı mesela kafamda :)) oturma odası gibi olabilir, hem farklı renkler de katabilirsiniz duvarlarınıza :)
En mantıklısı böyle olacak sanırım. Ama yine mimar da gelip görsün. Mesela gergi tavan yapıldığında bütün koridoru kaplayamaz yemek masasının olduğu bölümle tuvaletin olduğu tarafın tavanlar ayrı ayrı.Daha doğrusu arada kolon geçtiği için 2 tavan var. Yemek masasının oraya 2 tane sarkıt lamba yaptı eşim,masanın üzerine doğru. Sizin önerdiğiniz tavanı sadece diğer tavana yapsak kötü durur mu?