• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi değişik çorba tarifleri lütfen.....

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
cnm ben yayla çorbası yapıyorum ve onu sebze çorbasına oranla daha bi bayılarak yiyor. et ve kemiği haşlıyorum onun suyunu ayrı bir tencereye alıp içine az pirinç ekliyorum. pirinç pişince ayrı bir kapta biraz yoğurdun içine bir yumurta sarısın bir kaşık un ekliyorum çırpıp sulandırdıktan sonra pirinçli suyun içerisine karıştırarak döküyorum. kaynayana kadar karıştırıyorum biraz kaynaktıktan sonra çorba hazır oluyor.
sonra yedirirken cicibebenin bebek ekmeğinden katıyorum içine çok severek yiyor. tavsiye ederim

cnm ben yayla çorbası yapıyorum ve onu sebze çorbasına oranla daha bi bayılarak yiyor. et ve kemiği haşlıyorum onun suyunu ayrı bir tencereye alıp içine az pirinç ekliyorum. pirinç pişince ayrı bir kapta biraz yoğurdun içine bir yumurta sarısın bir kaşık un ekliyorum çırpıp sulandırdıktan sonra pirinçli suyun içerisine karıştırarak döküyorum. kaynayana kadar karıştırıyorum biraz kaynaktıktan sonra çorba hazır oluyor.
sonra yedirirken cicibebenin bebek ekmeğinden katıyorum içine çok severek yiyor. tavsiye ederim

6 aylık olduğu için tam yumurta sarısı eklemek doğru olurmu acaba.sizinki kaç aylık??

dövme çorbası çok besleyici sadece suyunu verirsin
dövmeyi su ile düdüklüde pişir iyice ezik duruma geldiğinde içine 1/2 lt süt ekle 20 dakika süt ile kaynamalı içindeki su kalmalı tuz ,hafif karabiber doğal ve lezzetli

dövme yarım kilo olmalı 1 buçuk litre su ile pişir düdüklüde:emir_bebek:

canım bebişin daha küçük yuz karabiber falan koyma bence daha yumurta sırısınıta azar azar artırarak ver iyice pişmiş olsun..çorbalarada patates hevuç yeşil fasülye pirinç kabak haşla tel süzgeçten geçir yedir ve zamanla içine farklı sebzelerde kat zamanlar artır ben mesela domates bulgur mercimek pırasa ve sebzelerden koy haşla yedir..biraz büyüdükçe az bişi tavul tavuk suyu et suyuyla çorba yapıyosun..benim kızımda 7 aylık baya şeyler yediriyorum artık ben öyle başladım artık artırtım kıymaya ve didiklenmiş tavuk etine başladık..mercimek yoğur çorbası falan yiyoruz yavaş yavaş

canım doğum yapanlar bölümüne gir orada çorba tirfleri var değişik o yüzden ben buraya yazmadım çok uzun oraya bak yap bebişine

Back