Bebek Beslenmesi Değişik bir Beslenme Sorunumuz var. Tecrübesi ve tavsiyesi olan varsa memnun olurum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

YaprakCls

Guru
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2013
68
29
298
40
Bizim ilginç bir beslenme sorunumuz var.

2.5 yaşındaki oğlum son 1.5 senedir - belki biraz daha fazla - her Allah'ın günü aynı şeyleri yiyor.

Hayatında bir kaşık normal yemek yemiş değil. Ya da bir tane çubuk kraker, bir tek cips ya da bisküvi..Ne biçim çocuk bu diye düşünüyorum bazen..

Aynen şu şekilde besleniyor;sabah kalkınca milupa aptamil devam sütü, 1-2 saat sonra sabah kahvaltısı bulamaç, akşam üzeri ezilmiş rendelenmiş meyve ve akşam da içinde her türlü sebze bulunan bir çorba..Yalnız bulamaç dediğimde de büyük büyük yumurta ve peynir parçaları falan var tabi.. Çorba da öyle tam olarak su gibi değil..Yani pütürlü de değil bizim sorunumuz.

Yediklerinin besin değeri oldukça yüksek, dolayısıyla fiziksel gelişimi çok çok iyi maşallah lakin bir yere gittiğimizde hayat adeta bir işkence hem ona hem de bize.

Kreşe göndermeyi düşünüyorum yarım gün, bu beslenme sorunu yüzünden gönderemiyorum.

Kreşte alışır diyorlar ancak öyle bir inat ki inanamazsınız..nuh diyor peygamber demiyor..

Ben ek besine geçerken blender hatasını göz göre göre yaptım.Hep panikliğim yüzünden, nefes borusuna bir şey kaçar diye v.s.

Ancak yine de biraz geç de olsa belirli bir noktadan sonra alışır diye düşünüyordum ama şimdi inadını gördükçe dehşete kapılıyorum. Heralde bu çocuk bir daha hiç bir şey yemeyecek diyorum.

Bu arada yukarıdakilere ek olarak da bir tek arada izin verdiğimde hamburgeri ısıra ısıra yiyip pipetiyle ayran içiyor yanında.. Yani sorunumuz çiğnemek de değil..

Bildiğim her yolu denedim. Aç bıraktım 3 gün, halsiz düştü bayıldı adeta yine de başka bir şey yemedi.
Açken kendim oturdum gözünün içine baka baka yedim, asla teklif etmedim ki inatlaşmasın, kendi istesin diye. Yok! Yine yok!

Çekindiği bir insanın eline bir tabak patates yemeği tutuşturdum ki patatesler ezilmişti...En azından o 1 kaşık yedirmeyi başarırsa, gerisinin geleceğine inancım artacaktı.
Eline bir şey tutuşturduğum zaman ya yere atıyor ya da gelip ağzımdan burnumdan sokup bana yediriyor.

Hayatımda böyle şey ne gördüm ne duydum..

Tavsiye edebileceğiniz bir şey var mıdır?

2.5 yaşındaki bir çocuğa devam sütü niye veriyorsunuz ki? Normal kahvaltısını yapsın sabah kalkınca.Süt içecekse de normal sütünü içsin.Beslenmesinde yoğurt yok sanırım,öğlen veya akşam yemeğinin yanında verin,bu denli faydalı bir şeyden yesin.Muhtemelen yemeği reddediyordur,o yüzden vermiyorsunuzdur ama ayran olarak tüketsin bari.Eti de mi çorbalarına koyuyorsunuz?Et veya balık yese çok iyi olurdu.Yeme düzeni büyüdükçe değişecektir ama bu sürede siz tedirgin olursunuz malesef.

aynen söylediğiniz gibi.. yemeyi reddediyor hem de ne denediysem olmadı.. ben de eti de balığı da hepsini çorbasına katıp veriyorum. Yoğurdu da ayran olarak tüketiyor. Ayrıca normal inek sütünü de kesinlikle içmiyor. O yüzden Milupa Aptamil Junior veriyorum.

Back