Bebek Beslenmesi değişik bebek kahvaltı tariflerine ihtiyacım var

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Tropheus

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2009
247
1
116
Eskişehir
herkse merhaba. ebebğim 7. ayının içinde kahvaltılara başlamamız gerek. ancak oğlum kahvaltı yapmayı sevmiyor hatta sebze püresi ve yoğurt dışında bişey yemiyor.devam mamasının içine hazırladığım yumurta peynir bebek ekmek içi tereyağ karışımını yemiyor. devam maması sevmiyor galiba. bu besinleri nasıl yedirebilirim hep sebze yememeli. bebeği böyle olanlar varsa tariflerini paylaşabilirmi?kaşık mamalarını da yemiyor.

canım artık ayrı ayrı vermelısın karısımı senın dattığın zaman aslında cokta çekici deyıl tadı sımdıden baslamalısınki sonra zorluk çekmeyesın benım kızım 9 ayına gırıcek ve ben bıle 6 bucuk aylıkken bıraktım karısımı doktorumuz ıstemedı 3 yasına gelır ve sen bır bakmıssın hala püre yapıyosun dedı ve suan bakıyorumda herseyı yıyo kemırıyo korkma ver elıne bişyler çiğnesın artık yumurta sarısı peynır bunları kucuk kucuk ver ağzıne senınle bırlıkte otursun sofraya sofra kulturunu bılsın he baktın azmı yedı yıne karısımı yap biraz ama çatalla ez herseyı gecırme püre halınde yapma yanı secenek ıstemıssın ben hazıra karsıyım ama bişy yemeyınce sart oluyo mesela söylede yapabılırsın hero baybinin sabah kahvaltımı var 3 gun ev yapımı kahvaltı 4 uncu gunu hero baybi kahvaltım ıcıne yıne peynır yumurta tereyağı koyup kahvaltıyı zengınlestırebılırsın sevgıler cnm kolay gelsın

hazır kahvaltılarıda yemiyor bu.tek tekte veremiyorum. ağzını sıkı sıkı kapatıyor balını sağa sola sallıyor. eğer sevmediyse ağzını açmıyor. baştan kapatıyor zorla bir 2 tıkıyorum eğer beğendiyse açıp ağzını yiyor. ama beğenmezse basıyor yaygarayı.zamanla düzelir belki. sabah peynirini yumurtasını patates havuç bulgur kaşımına koyup yedirdim bunları yiyor. patates havuç kabak.durumumuz böyle.

bebegin sebze ve yogurt yiyormush ne guzel,sebze seven bebek oyle az ki.Kahvaltida yemesi gereken seyleri gun icinde severek yediklerine az az katarsan sorun cozulur diye dusunuyorum.En azindan peynirini.Saglicakla

gerçekten kolay gelsin.bende kızıma yeni başlattım kahvaltıya.ekmek içini ufaladım,1 tatlı kaşığı tuzsuz lor,çeyrek yumurta sarısı,1 tatlı kaşığına yakın pekmezi 1 çay bardağına yakın ıhlamurla mama haline getirdim çatalla.tereyağ koyma bence içi kaldırmayabilir bebeğinin.birde benim tarifi dene istersen..

tereyağını mercimek kadar koyuyorum çok az yani. bide ıhlamurla deneyim. belki sever.teşekkür ederim. yemezse kahvaltısını sebzelerine katıyorum.

biz de kahvaltıya 4 gün oldu başlayalı. doktor tarif vermişti, 1 kibrit kutusu tuzsuz beyaz peynir, 1çay kaşığı pekmez, çeyrek yumurta sarısı, 1 dilim ekmek içi ya da 4-5 adet bebe bisküvisi anne sütü mama ya da ıhlamurla hazırla dedi. ilk gün hepsini karıştırdım. yemedi. diğer gün ayrı ayrı yaptım ve sorunu buldum benimki pekmezi sevmiyor. daha doğrusu tatlımsı bir şey yemiyor. ben de ekmeği ıhlamurla ıslatıyorum, peynir ve yumurtayı karıştırıyorum bir ondan bir ondan veriyorum 3 gündür yiyor. daha başka tarif denemedim, biraz buna alışsın. ilerde pekmezi yine deneyeceğim bakalım.

arkadaşlar merhaba.bebeğinize sabah kalkar kalmaz anne sütü verirseniz yada gece boyu sürekli beslerseniz kahvaltı yapmıyorlar.ben sabah süt vermiyorum kalktıktan 1 saat sonra kahvaltı veriyorum,bu şekilde yapıyor.çok iştahlı değil ama bu şekilde biraz olsun yiyor.7 tahıllı ek gıdaya tereyağı,tahin,pekmez ve ceviz koyuyorum,bayılıyor.değişik şeyler deniyorum ben mesela kuymak yapıyorum çok seviyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…