• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Değişen konut kredileri hakkında yardım

Pimpirikli10

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2020
1.568
1.440
133
Merhaba kk üyeleri 🌸
Öncelikle konunun yeri burası mi çok emin değilim. Ama aramızda başına böyle birşey gelmiş olan yada bankada çalışan birileri varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim.

0 ev kredisi biliyorsunuz ki 0,64 tü. Cuma günü mesai saati sonrasi memurlar.netten bilddirim geldi değişti oranlar diye. Neyse kendi konuma gelecek olursam Perşembe günü kredi başvurusu yaptım. Cuma günü şu kadar para olsun hesabınızda dediler. Parayı ayarladık koyduk cuma günü. Mobil uygulamadan baktığımda da Perşembe günü başvuru yapıldı olarak gözüküyor. Neyse faiz oranları mesai saatleri dışında değişince nişanlım da dedi ki bı ara bakalım müşteri hizmetlerini bizi etkiler mi aradım sıkıntı yok sizin başvuru tarihiniz önemli gibi cümleler kurdu. Yine icim rahat etmedi pazartesi günü şubeyi aradım beyefendi bana %99 sıkıntı olmaz banka mağdur etmez kimseyi çok kişi var sizin gibi dedi. Bugün mobil uygulamadan baktım ki tekrar bir başvuru yapılmış gözüküyor değişen faiz oranı ile. Hemen şubeyi aradım. Siz sınırda kaldınız. Genel müdürlük ile görüşülüyor yardımcı olmaya çalışıyoruz diyor. Ya kardeşim ben o masaya 0.64 ile oturmusum. İmzayı o şekilde atmışım. Hesapta gözükmesini istediğiniz parayı oranlar değişmeden koymuşum. Cuma günü mesai saati sonrasi değişen faiz oranı nasıl Perşembe yapılan basvuruyu etkiler bu şekilde aklım almıyor. Başına böyle birsey gelen veya çözüm önerisi olan var mı ?

İmzayı attıktan sonra oranların değişmemesi lazım. Bankanıza birebir gidip görüşün. 0.64 ile 0.99 arasında korkunç bir fark var...
Bende aynı şeyi düşünüyorum. İlk önce iki üç kişi bunlar bankacı sıkıntı olmaz 0.87 size vurmaz. Başvuru tarihi önemli dedi. Şimdi tutturdu ayın 6 sından itibaren başvurulari kapsıyor. Genel müdürlük ile görüşüyoruz ama 0,87den olacak gibi demeye. Ki bizde ayın 6sinda basvurduk

Siz kredi başvuru evrakına imza attınız. Onaylanan kredi sözleşmesine değil. Reklamlarda bile bankalar değişiklik hakkını saklı tutar diye yazar dikkat ettiyseniz.
Banka siz başvuru yaptınız diye kullandırmak zorunda değil yani.
Başvuru bir hüküm içermez.
Ancak kullandırılan krediye ilişkin bir değişiklik olursa ki böyle birşey mümkün değil o zaman itiraz hakkınız doğar.
Maalesef banka prosedürleri bu şekildedir.

Siz kredi başvuru evrakına imza attınız. Onaylanan kredi sözleşmesine değil. Reklamlarda bile bankalar değişiklik hakkını saklı tutar diye yazar dikkat ettiyseniz.
Banka siz başvuru yaptınız diye kullandırmak zorunda değil yani.
Başvuru bir hüküm içermez.
Ancak kullandırılan krediye ilişkin bir değişiklik olursa ki böyle birşey mümkün değil o zaman itiraz hakkınız doğar.
Maalesef banka prosedürleri bu şekildedir.
Anladım çok teşekkür ederim

Back
X