değersiz hissetmek

sihiranime_1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2022
1
-1
19
arkadaşlar merhaba 17 yaşında kendi halimde bir insanım .2021 de ailem benimle doğru düzgün konuşmadan evime daha yakın olan bi anadolu lisesine kayıt yaptılar.önceki okulumda teşekkür ve taktir almıştım.bu okula geçince hocalara alışamadım ve sevemedim en ön sırada 2 dönem boyunca otursamda hocaların anlatamından hiçbir şey anlamadım ilk dönem genel ortalamam 47 di.şuan 2. dönemdeyim ilk sınavlar özellikle sayısal sınavlar umduğum gibi gitmedi.bana sürekli ailem okulu bırak yapamıyorsun madem gitme gibi cümleler kurdular zamanında.benim 2 kuzenim var benimle yaşıt neredeyse 5. sınıftan beri aralıksız dershaneye giderler.hep beni onlarla kıyasladılar.8.sınıfta dershaneye gitmiştim taktir alamadım ama 82 di genel ortalamam.çünkü hiç bilmiyorum o tempoya ayak uydurmak çok zor olduher hafta olduğumuz denemelerden hep düşük alırdım.şuan hatırlayınca çok üzüldüm.annem ve babam ilkokul mezunu ablam eşit ağırlık okumuş çevremde tanıdığım yok bana yardım edecek.ablam üniversitede okuyor.onun için çalışıyorlar babamlar sadece ben her zaman bu ailede geri plandayım.kimse beni sevmiyo diye düşünüyorum.istedikleri şeyi yaptırınca prenses gibi davranan ailem birşeyi yapmayınca veya unutunca, yanlış yapınca yerin dibine sokarlar.kuzenlerim dershaneye gidiyo ben gidemiyorum diyince herkes gitmiyo dershaneye oınlar nasıl yapabiliyor diye soruyorlar bana....hayatım şuan böyle iğrenç ölmek için dua etsemde olmadı.bana birisi teselli verirse çok sevinirim.kendimi değersiz hisediyorum hep.belki 10 ilaç hapı birden yutsam ölürmüyüm?

Ah kuzum benim. Evet illa ki stresin sıkıntın vardır ana bir kac sene sonra bunlar sana o kdar küçük ve onemsiz gelecek ki, neden dert edinmişim diye pisman olacaksin. Emin ol degerlisin ve emin ol ailen seni seviyor. Zaman zmaan hissedemesek de ailen için biriciksin. Dershane konusuna gelirsek,evet belki maddi sıkıntılar olabilir, normal. İnternet ulasimin varsa takviye icin pek cok kanal ve program var aslinda. Sen yeter ki basarmak iste. Tonla imkn var. Gercekten kendin icin, ogrenmek icin cabala. İyi eğitim daha yuksek hayat kalitesi demek. Daha yolun cok basindasin. Kendini egitmek icin cabala. Malesef hayat herkese altin tepsiler sunmuyor. Bazen cekip almak gerekir.

Ah anneler babalar. Bana da böyle yaptılar zorladılar naptılar halen daha sınavdan sınava konuşuyorum. Kardeşim beden eğitimi okudu benden daha çok kazanıyor ve mutlu.

Demem o ki herkes mühendis doktor olmak zorunda değil. Keşke aileler de bu bilinçte olsa. Şimdi düşünüyorum, yaşadığım bu hayat mücadelesini çocuğum yaşasın istemem. Spor dans resim müzik ya da yabancı dil neye yatkınlığı varsa onu destekleyeceğim. Mutlu olması her şeyden önemli.

Soru sahibi sen de ilginin ve yeteneğinin olduğu bir dal var mı, onu düşün ve üzerine eğilmeye çalış. Herkes matematik çözmek zorunda değil.

arkadaşlar merhaba 17 yaşında kendi halimde bir insanım .2021 de ailem benimle doğru düzgün konuşmadan evime daha yakın olan bi anadolu lisesine kayıt yaptılar.önceki okulumda teşekkür ve taktir almıştım.bu okula geçince hocalara alışamadım ve sevemedim en ön sırada 2 dönem boyunca otursamda hocaların anlatamından hiçbir şey anlamadım ilk dönem genel ortalamam 47 di.şuan 2. dönemdeyim ilk sınavlar özellikle sayısal sınavlar umduğum gibi gitmedi.bana sürekli ailem okulu bırak yapamıyorsun madem gitme gibi cümleler kurdular zamanında.benim 2 kuzenim var benimle yaşıt neredeyse 5. sınıftan beri aralıksız dershaneye giderler.hep beni onlarla kıyasladılar.8.sınıfta dershaneye gitmiştim taktir alamadım ama 82 di genel ortalamam.çünkü hiç bilmiyorum o tempoya ayak uydurmak çok zor olduher hafta olduğumuz denemelerden hep düşük alırdım.şuan hatırlayınca çok üzüldüm.annem ve babam ilkokul mezunu ablam eşit ağırlık okumuş çevremde tanıdığım yok bana yardım edecek.ablam üniversitede okuyor.onun için çalışıyorlar babamlar sadece ben her zaman bu ailede geri plandayım.kimse beni sevmiyo diye düşünüyorum.istedikleri şeyi yaptırınca prenses gibi davranan ailem birşeyi yapmayınca veya unutunca, yanlış yapınca yerin dibine sokarlar.kuzenlerim dershaneye gidiyo ben gidemiyorum diyince herkes gitmiyo dershaneye oınlar nasıl yapabiliyor diye soruyorlar bana....hayatım şuan böyle iğrenç ölmek için dua etsemde olmadı.bana birisi teselli verirse çok sevinirim.kendimi değersiz hisediyorum hep.belki 10 ilaç hapı birden yutsam ölürmüyüm?
Annen ve baban emin ol seni çok seviyordur. Hiç bir anne baba yavruları arasında ayrım yapmaz. Fakat şunu unutma kuzum anne babalara bazen çaresiz kalıyor .
Birinci dönemi unut. Her dönem kendini geçmeye çalış. Bu dönem gelecek seneden daha iyi ol inşallah.
Birde bir anne olarak bazen ben saçmalıyorum hayatta ama çocuklarımız sacmalamasin istiyoruz . İstiyoruz ki herşeyin en harikası onların olsun falan filan. Siz hayatı öğrenirken bizde anne baba olmayı öğreniyoruz.

Canim o kiyaslama bizdede vardi hep kiyaslandik hala kiyaslaniyorum senlik bi durum degil. Anneler kendi başarısız hayatlarini cocuga verirler çünkü kendi yapamadıklarını cocuguna yaptırmak isterler iyi bir kariyer gururlanma memnun etme. Hicbir zaman böyle aileler memnun olmaz sen cok yuksek mevkide olsan bile .ailemdir diyecen saygi duyacan bu yaşa kolay gelmiyorsunuz inan cocuk büyütmek cok zor sürekli hayatindan feragat etmen demek. Biraz dişini sık toparlicam de surekli kendine güven azicik emek vermek gerek kendin icin basarmalisin yoksa sen üzülürsün kimseyi düşünme ailenı bile ben gelecegim icin okumalıyım de heleki kiz cocugu hep okumalı

Sayısal yapamıyorsun, yazı tipine bakarak sözel becerinin de gelişmediğini düşünüyorum. Kitap da okumuyorsun. Sınavda başarılı olup iyi bir yer kazansaydın eminim oraya yollarlardı.

Biraz okumaya başlayarak kendini düzeltmeye başlayabilirsin. Bu zamanların çok kıymetli, nasıl alışırsan öyle gider

X