• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Degerlerm ckt doktor y ded ama cme snmed ne olur br bakn

mizdamiz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2006
6.750
19
0
39
Ankara
slm kızlar ben gene geldım sonuclarımı aldım doktor bıra kılo ver kendı kendıen duzene gırır dede on kılom varda :( neyse dıyete gırcem

degerlerıme doktor gayet ıyı dedı ama ole bastan savma der gıbı oldu ayak ustu dedı cııme sınmedı.

degerlerım sunlar bılıyorkı sız kk bayanları o kadar bılgılıkı ıcıme kesın su dokersınız ben bundan emınım .

FSH 5.44 U/L

LH 1.77 U/L

ESTRADİOL 25.94 pg/ml

PROLAKTİN 12.06 ng/ml

TSH 4.16 uIU/ml

normal degerlerını bılmıyorum nerden ogrencem

sıgara ıcıyormusun dedı yok dedım ıyı ıyı dedı guldu
aılede meme kanserı rahım kanserı avrmı yok dedım gene guldu sadece yasmın verdı dogum kontrol hapı bunu kullan ıkı ay dedı sızce ,yasmın ıyımı kılo fılan yapıyormu .kıllanma varmı dedı yok dedım bırden kılo aldınmı dedı ben hep kılolu oldugum ıcın anlamadım yok genede dedım zemuszemus tas gıbısın dedı sırtıma vurdu gonderdı

bu testler ne için yapılmış arkadaşım hiç bişi anlamadım şimdi.
hem dr güvenmelisin bişi yok dediyse yoktur.kötü olan bişeye oo çok iyimiş diyemez hiç bir doktor.

slm kızlar ben gene geldım sonuclarımı aldım doktor bıra kılo ver kendı kendıen duzene gırır dede on kılom varda :( neyse dıyete gırcem

degerlerıme doktor gayet ıyı dedı ama ole bastan savma der gıbı oldu ayak ustu dedı cııme sınmedı.

degerlerım sunlar bılıyorkı sız kk bayanları o kadar bılgılıkı ıcıme kesın su dokersınız ben bundan emınım .

FSH 5.44 U/L

LH 1.77 U/L

ESTRADİOL 25.94 pg/ml

PROLAKTİN 12.06 ng/ml

TSH 4.16 uIU/ml

normal degerlerını bılmıyorum nerden ogrencem

sıgara ıcıyormusun dedı yok dedım ıyı ıyı dedı guldu
aılede meme kanserı rahım kanserı avrmı yok dedım gene guldu sadece yasmın verdı dogum kontrol hapı bunu kullan ıkı ay dedı sızce ,yasmın ıyımı kılo fılan yapıyormu .kıllanma varmı dedı yok dedım bırden kılo aldınmı dedı ben hep kılolu oldugum ıcın anlamadım yok genede dedım zemuszemus tas gıbısın dedı sırtıma vurdu gonderdı

değerlerin hakkında yorum yapamıycam ama yasmin vermesi ilginç geldi. forumda biri de böyle yazmıştı. yumurtalıkları dinlensin diye vermişti ona. hap kullanmayı bıraktıktan sonra bi süre hamile kalamayan arkadaşlarımız varken, çocuk yapmak isteyip yasmin kullanması enteresan geliyor bana. inşallah forumda bi dr vardır da cevaplar.

canım değerlerin güzel de niçin yasmin
O bi kere gebeliği engeller doğum kontrol hapıdır.
Sen bebek istediğini söylemedin mi??

Sana anck adetlerini düzene koysun diye verebilir bunu
O da çocuk istiyorsan başka bir tedavi uygulamalıydı
Klomen gibi

Yine druna bir daha sor derim
Çocuk istiyorum bu doğum kontrol hapı değil mi diye??
Çünkü bunu kullandıkça gebelik oluşmaz.

bunun dışında sorduğu sorular da pko olup olmadığını anlamak için
adet düzensizliği, kilo, tüylenme, yumurtalıklarda inci dizilimi pkonun belirtileridir de ondan
Tabii öncelikle adet düzeni ve hormonlar
Ama senin hormonlar gayet iyi canım

Hadi geçmiiiş olsuuuun canım

bence tsh ın yüksek..tsh 1.5-2.5 arası olmalı..bu testleri birde endokrinolojiye göster hipotiroit olabilir ..bende cok kılo almıstım hıpotırotit varmıs ilaç kullnaınca zayıfladım..

bence sonuçları doktora göster ayrıca değerler referans ağırlığına göre normalse sorun yok canım bence

kızlar evet yasmının bır dogum kontrol hapı oldugunu bılıyorum doktorda duzene gırsın adetın dıye verdı ha bana ust ust uste cocuk ıstıyormusun dıye sordu evet dedım sızınd edıgınız dogru o kadar ıstıyorum dememe ragemen neden bana baska bırsey vermedı anlamadım bende a,o an su aklıma geldıgı ıcın onu sormayı akıl edemedım hanı hersey normal dedı unu kullan adetın duzene gırer sonrası hamıle kalabılırsın fılan dıye dusundum

benım onceden adetlerım hep ıyıyıd ıkı aydır cozuttu bende en azından ıkı ay ıcıyım hem ruhen bebek oalyı kafamdan gıder hemde adet duzene gırer dedım kendı kendıme zaten doktorun bır garıp halı vardı benım rahlılelrıme kapı onunce baktı sole bır goz attı o kadar kapı onunde bana sunu al ıc dedı hersey kapı onunde oldu o yuzden pek ıcıme sınmedı doktorun konsumaları sole bır baktı tamam ıyı dedı hıc bılgı vermedı ben ılk defa boyle bır yere gıdıyorum ne yapmam gerektıgını bılmıyordum

baksa bır doktora gostercem kızlar testlerı :(

Selam benimde adetlerim son iki ayda 20 gün gecikti doktora gittim adetin 3. günü hormon tahlilleri yapıldı ve benim FSH ve LH aynı değerde çıktı normalde LH FSH nin yarısı olmalıymış doktorum hemen son zamanlarda aşırı kilo aldınmı diye sordu 5 ayda 7 kg almıştım adetlerimi düzenlemek için 3 aylık yasmin tedavisi verdi neyseki bitiyor ama bebek isterken yasmin kullanmak bana çok ağır geldi tabi bebek düşüncesi bi süre aklına gelmiyor ama ilaç bitimine yakın tekrar başlıyor :) Kilo vermelisin dedi ama malesef onuda beceremedim bundan sonra ne olacak bakalım...

Mrb canım bence sakın kullanma senın olayına benzer bıŞey benım baŞımada geldı bana da dıana 35 vermıŞtı doktorun bırı bende gÜvenmedım baŞka bı doktora gıttım ÇoÇuk ısteyen bırıne doĞum kontrol hapı verılmesı Çok yanlıŞ dedı kesınlıkle kullanmamamı sÖyledı

kılzar yasmın aldım hatta ıctım bıle sımdı ne yapcam yaaaaaaa kafam cok karısık dınlenme zamanına aldım kendımı bır kac ay bebek olayıonı erteledım zaten baksanıza stresten duzenlıa detlerım bıle kafayı yedı hem rahmı dınlendırmek cok onemlıymıs doktor ole dedı

Mrb canım bence sakın kullanma senİn olayına benzer bİŞey benİm baŞımada geldİ bana da dİana 35 vermİŞtİ doktorun bİrİ bende gÜvenmedİm baŞka bİ doktora gİttİm ÇoÇuk İsteyen bİrİne doĞum kontrol hapı verİlmesİ Çok yanlıŞ dedİ kesİnlİkle kullanmamamı sÖyledİ

ay bende bıraktım yarıda zaten sekerım yan etkısı oldu sımdıde trıot cıktı ılac alıyorum bakalım:uhm:

arkadaşım değerlerin gayet yerinde.. Zaten doktorda bir sorun olmadığını söylemiş. Sorun olsa nedne saklasın. Aynı tahlilleri bende geçen şubat ayında reglimin 10 gün gecikmesiyle yaptırdım prolaktinim yüksek çıkmıştı ilaç kullandım düştü.. Yasmini de eğer regli düzensizliğin varsa ondan vermiştir. sen de sanırım regli gecikmesi var. Bazı arkadaşlar hamilelik düşünen bayana yasmin verilmez demiş ama zaten reglisi düzenli olmayan birinin yumurtlamasında sorun var demektir ve doktorlar düzene girmesi için de veriyor bu ilacı yani başka bir sorun olmasına gerek yok. Ayrıca gerçekten benimde reglimi düzene sokuyor zaten regli düzene girdiğinde bırakılıyor sürekli kullanılan birşey değil. Senin doktorunda 2 ay kullan demiş.. O kadar sabret artık bebek düşünüyorsan da..

Back