• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık defne dila nasıl isim çok mu yaygın

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

peluska06

ikizlerim melek oldu :(
Kayıtlı Üye
18 Mart 2010
2.481
117
688
kızlar bana da yardımcı olun babamız defne isimini beğeniyor aklına da ben koydum ama sonra kararsız kaldım
avrupada anlamı dapne yani her dilde karşılığı olan bir isim mitolojik bir hikayeside var apollaon ve dapne arasında geçiyor sonra çoban kzıı dapne yi toprak ana defne ağacına çeviriyor falan babamız mitolojiye yatkın
ama bazıları ne yaprak mı ağaç mı gibi burun kıvırdı hevesim kaçtı
birde çokmu yaygın bir isim sanki kreşler defne dolu ???

almine ayris mina hira tuana ... gibi isiimelrde çok özenti geliyor çok avrupai gibi
ne koysam acaba
hem çok yaygın olmyan hem de özenti olmayan anmalı isim biliyormusnuz türkçe dilene yatkın olan ???

Son düzenleme:
Ben mitolojik isimlerden yana degilim aslinda, mitolojik isimler sonuçta baska dinden gelen isimler.
Defne kulaga hos gelse de, bu nedenden dolayi ben sevmiyorum Defne ismini. Hem dediginiz gibi çok yaygin bu aralar.

Yade, Asude, Esra, Neva, Ilke gibi isimleri nasil buluyorsunuz?

Ben mitolojik isimlerden yana degilim aslinda, mitolojik isimler sonuçta baska dinden gelen isimler.
Defne kulaga hos gelse de, bu nedenden dolayi ben sevmiyorum Defne ismini. Hem dediginiz gibi çok yaygin bu aralar.

Yade, Asude, Esra, Neva, Ilke gibi isimleri nasil buluyorsunuz?

buraya yazılan isimelri yazıp babamıza göstereceğim :) oalabilir tabi bir değerlendirme yapmak lazım

Dila yı duymadım ama Defne peynir ekmek gibi,artık isimlerden ocukların doğum yılları tahmin edilebilir hale gelindi.

dila ve defne demode oldu biraz, yani en azından bence öyle. bu gün tv de duydum, isme bayıldım ama bu saatten sonra değiştiremem. ASİL, çok hoş çok anlamlı. birden ilgimi çekti bunuda bir düşün istersen..

Dila ismide nedense benim hoşuma gidiyor ayrıca pek yaygında değil en azından ben duymadım :)

Benim kizimin adidda yukarida ozenti dediklerinden ama ilginctir biz kimseden ozenmedik arastirdik kelimeyi tek tek dve netteki gibi anlami olmadigini kesinlletirdik ve koyduk bizden sonra begenerek koyan cok oldu cevremizdee.defne ismi cok fazla varve sanirim yunancya dayaniyor koku emin degilim ben dusunmezdim.dila hos ama yrim klmis hissi veriyor bana.

Back
X