Dayımın gizli kapaklı işleri..

mordkay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2014
201
63
Merhaba kızlar.
Dayım çok tuhaf biri eli aşırı açık. Gerekli gereksiz harcamalar yapıyor ve yengemin de haberi olmuyor.
Yengem sonradan öğrenince de çok üzülüyor.
Mesela gelen her misafiri abartı derecede ağırlar. Ya da daha önce borç verip ödemediğini bildiği halde yine o insanlara borç para yollar.

Neyse bugün beraber yemeğe gittik sonra dönerken fotoğraf makinesine ihtiyacı olduğunu söyledi yengem de ne için falan diye sordu o da lazım deyip geçiştirdi.
Bize geldik dönüşte dayım benim odama geçip beni çağırdı gizlice kredi kartını verdi şifresini söyledi sonra bana yarın şu şu fiyatlar arasında bir fotoğraf makinesi al dedi.
Dayı yengeme söyle bari dedim kaç kez ama hayır dedi hep.
Şimdi almalı mıyım yarın bilmiyorum sizce ne yapmalıyım?
Yengemi de seviyorum dayımı da ama dayımın bu yaptıkları çok ayıp.
İnsan eşinden bir şeyler saklar mı sürekli. Arada kaldım. Yengemin arkasından iş çeviriyormş gibi hissediyorum.
Ne yapmalıyım?

Dayınızın maddi durumu iyiyse pek bir sorun yok bence benim amcamda öyledir mesela belki de yengenizin kızması onu daha çok teşvik ediyordur adamcağızın hevesi vardır hobi edinmek istiyordur o yüzden gizli almak zorunda kalmıştır bence yengenize söyleyin tabi ki bu şekilde söylerseniz sorun olmaz belki

Yani belkide gerçekten yengeniz kızıyor diye saklıyordur.Siz sorun neden oldugunu neden oldugunu söylemezsen almam deyin

Maddi durumlarının iyi olduğu söylenemez aslında maaşı falan iyi ama işte her yere gereksiz harcamalar yaptıklarından borçları baya birikti.
Hobi falan olsa yengem anlayışla karşılar yengem anlayışlı biri ama dayım o kadar gereksiz harcamalar yapıyor ki söylesem dalga geçersiniz

Ben alırdım, kotu bisey degil ki foto mak. istiyor adamcagiz onun icin de karisindan izin mi alsin? Ben esime soylemem bile ihtiyaclarimi alirken...

Yani belkide gerçekten yengeniz kızıyor diye saklıyordur.Siz sorun neden oldugunu neden oldugunu söylemezsen almam deyin
Birine alıyormuş makineyi.
Yengemin kızması artık normal geliyor çünkü zaten yengem anlayışlı biri ama dayım sınırı o kadar aştı ki hep gizli kapaklı yapıyor

Ben olsam sizin kadar ince eleyip sık dokumaz alırdım açıkçası

Ben alırdım, kotu bisey degil ki foto mak. istiyor adamcagiz onun icin de karisindan izin mi alsin? Ben esime soylemem bile ihtiyaclarimi alirken...
Ama kendine almıyor başkasına alıyor.
Ve o evi birlikte idare ediyorlar. İnsanın eşinin sürekli ondan bir şeyler saklaması ve eşinin bunu bildiği halde bunu yapamsı borca girmeleri bence çok ayıp.

Kendini yengenin yerine koyup düşün. Evlensen kocan böyle davransa nasıl hissedersin? Kocanın yeğenine işbirliği yaptığı için kızar misin? Hayır diyorsan al. Evet kızların diyorsan ve yengenle aran bozulsun istemiyorsan dayın başkasına aldirsin

Ya kendimi yerine koyuyorum ve almak istemiyorum ama dayım öyle ısrarcı verdi ki kartı onu da geri çeviremedim arada kaldım.
Bu yüzden içim hiç rahat değil.

Almamalisin.
Kadin hakli.
Yengenle aran bozulmasin.
Hem kime aliyomus bu kamerayi?
Surda bdv de dolasa dolasa icimden su gecti birden: dunya haliya belkide bi bayana aliyor o kamerayi ve hersey aciga ciktiginda sende suc ortagi olucaksin.

Almamalisin.
Kadin hakli.
Yengenle aran bozulmasin.
Hem kime aliyomus bu kamerayi?
Surda bdv de dolasa dolasa icimden su gecti birden: dunya haliya belkide bi bayana aliyor o kamerayi ve hersey aciga ciktiginda sende suc ortagi olucaksin.
Çok şükür dayımın öyle şeyleri yok ve yengemi çok seviyor. Bu konuda çok sadık ama sürekli birilerine bir şeyler alıyor.
Zaten yengem öğrenirse kesinkes bana darılacak çünkü bu konuda bana dert yakınıyordu sürekli

Benim amcamda oyledir. Benden birsey istedigi zaman ben yapmam ama ben bilmem ben anlamam der gecistiririm cunku bana gore yengem hakli amcama kizip karismakla.
Ama amcamin yapacagi seyi de gidip yengeme anlatmam laf tasimis gibi olmak istemem.
Atalar bosuna dememis görmedim duymadim bilmiyorum cok kaza bela savar diye :)

Almamalisin.
Dayin senin kanindan.
Darilir geri barisirsiniz bi opucukle.
Yengenle papaz olma sogukluk girer araya.

Almamalisin.
Dayin senin kanindan.
Darilir geri barisirsiniz bi opucukle.
Yengenle papaz olma sogukluk girer araya.
Bugün dayıma alamayacağımı söyledim sonra bana bekle geliyorum dedi işten izin almış geldi.
Birlikte gidelim dedi gittik, yolda kaç kez söyledim bilmiyorum ama yengeme söyle daha o gün onca şey anlattı bana çok üzülüyor dedim her şeyi bilmesine gerek yok boş ver dedi.
Aramızda bu sana güveniyorum dedi tamam dayı dedim sonra birkaç kez öptü beni yemek yiyelim gel falan dedi ben de dayı sınavım geldi çattı son kez konulardan göz gezdireceğim falan deyip eve kaçtım resmen.
Çok üzüldüm açıkçası + bana neden aldığını söyledi ama inanmadım o nedenden dolayı aldığına hem yalan hem gizli iş.
Şaşıyorum doğrusu insan parayı bulunca mı böyle oluyor ya da yaş/zaman insanı hiç mi olgunlaştırmıyor bilemiyorum

Eee neden almış peki?
Bir yakınına yollayacağını söyledi ama düğüne gidecek orada gösteriş yapmak için aldığını anladım.
Hep böyle işte, gösteriş için ya da insanların ona "evet iyi biri bonkör biri"demesi için böyle şeyler yapıyor.
Anlamayamıyorum doğrusu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…