Yanlis anlasilmasin kiyaslama degil ama.nasil bakmazsin.gozunun icine bakan.yavruna insan zevk alir yani onu besleyip temizleyip guzel guzel giydirmekten sorunlari varsa dahi o bebek onun ilacidir rabbimin lutfudir umarim rabbim gozunu acar ve ona gore davranmaya baslar . Yanlis anlamayin nolue . O guzel duaniz icinde tsk ederim Rabbim duysun insaallah
düşündü, sonra da 'abla bu saatten sonra para yok pul yok beni kim napsın, ben bişey istemiyorum evinde otursun, adam gibi çocuğuna baksın dedi.' ..peki boşanmayı hiç düşündüler mi? keşke sorumluluk aşısı olsa da geline bu duyguyu aşılayabilsek
annem bizim baskılarımızdan bıktı :). arkadaşlar annemin vicdanı neden rahat olmasın. neredeyse herşeyini annem yapıyor zaten... gelin sorumsuz ama biz değiliz, hergün görmeye gidiyoruz, kontrol ediyoruz...Annenzde bıkmış galıba..Kestirip atmışda vıcdanı rahat olacak mı annenzn..Sonucta durum ortada..Sağlılkı düşnsn lütfen..
Bilerek yapıyır kesin. İlgilenmeyin bi aç kalsınlar gör bak nasıl düzene giriyorlar.bende ondan korkuyorum... okutmayacakmış, sadece kuran kursuna gönderecekmiş... ya daha bunun gibi birçok şey diyorum ya anlatamıyorum...
az önce söyledim bu yazdığınızı ve aldığım cevap 'annesi babası başında olan çocuğun yetiştirme yurdunda ne işi var, çocuk onun, ev onun, aklı başında işini yapsın, yapmasın bize ne ' dedi...
annem bizim baskılarımızdan bıktı :). arkadaşlar annemin vicdanı neden rahat olmasın. neredeyse herşeyini annem yapıyor zaten... gelin sorumsuz ama biz değiliz, hergün görmeye gidiyoruz, kontrol ediyoruz...
işte annemde tam olarak bunu söylüyor... bizi kullanıyor diyor... bababmdan para istiyormuş kıza şunu alcam bunu alcam diye... annem diyor ki o herşeyin farkında biz yapalım diye yapmıyor diyor...Kadın çook sinsi.
Anneanneye bilerek bakmamış, ilaçlarını vermemiş ki gelip götürün diye. Başta da kabul etmese ekabul etmedi olacaktı ama o işin kolayını bulmuş.
Çocuğa bakmam yetiştirme yurduna veririm diye korkutmuş eee siz de aman yurda verme diye hemen herşeyini düzmüşsünüz neyi var neyi yok. Zaten amacı da buymuş, masrafları siz yıkmak.
Şimdiden okula göndermeyeceğim diyor size resmen çocuğun masraflarını iteliyor.
Çok rahatına düşkün ve uyanık bir kadınla karşı karşıyasınız parmağında oynatıyor sizi ve dayınızı.
Dayınızın aklı fikri yok mu neden hiçbir şeye müdahil olmuyor her şeyde sizin aileniz var
çocuğa acıyorsunuz ama bu kadar müdahil olmanız hiç doğru değil, merhametten maraz doğar neden bu kadar karışıyorsunuz ki
Hiçbir şeye müdahil olmayın ne halleri varsa görsünler dayınız koskocaman bir adam gelininiz de her ne kadar aklı başında olmasa da yetişkşn biri karışmayın ne halleri varsa görsünler.
Kadın çook sinsi.
Anneanneye bilerek bakmamış, ilaçlarını vermemiş ki gelip götürün diye. Başta da kabul etmese ekabul etmedi olacaktı ama o işin kolayını bulmuş.
Çocuğa bakmam yetiştirme yurduna veririm diye korkutmuş eee siz de aman yurda verme diye hemen herşeyini düzmüşsünüz neyi var neyi yok. Zaten amacı da buymuş, masrafları siz yıkmak.
Şimdiden okula göndermeyeceğim diyor size resmen çocuğun masraflarını iteliyor.
Çok rahatına düşkün ve uyanık bir kadınla karşı karşıyasınız parmağında oynatıyor sizi ve dayınızı.
Dayınızın aklı fikri yok mu neden hiçbir şeye müdahil olmuyor her şeyde sizin aileniz var
çocuğa acıyorsunuz ama bu kadar müdahil olmanız hiç doğru değil, merhametten maraz doğar neden bu kadar karışıyorsunuz ki
Hiçbir şeye müdahil olmayın ne halleri varsa görsünler dayınız koskocaman bir adam gelininiz de her ne kadar aklı başında olmasa da yetişkşn biri karışmayın ne halleri varsa görsünler.
eee o zaman neden hala müdahale edip yardım ediyorsunuzişte annemde tam olarak bunu söylüyor... bizi kullanıyor diyor... bababmdan para istiyormuş kıza şunu alcam bunu alcam diye... annem diyor ki o herşeyin farkında biz yapalım diye yapmıyor diyor...
çocuğu aldırmak istemedi en başından beri, sosyal hizmetlere vermekten de kendisi vazgeçti, asla baskı yapılmadı. kendisine yapma etme denmedi, hiçbir konuda baskı yapılmadı...işte bu yüzden gelin sorumsuzluğuna sorumsuzluk katmış zaten.
annenin vicdanı şu nedenlerle rahatsız olmalı;
bu kadın çocuğu istememiş,aldırma diye baskı yapmışlar
yurda vereceğim demiş,olmaz diye bakı yapmışlar
sen sosoyal hizmetleri arayalım diyorsun asla diye karşı çıkıyorlar
bunlar yetmez mi? bir insan zorla anne yapılmaya çalışılmaz.
işte bunu da bilmiyorum inanın...eee o zaman neden hala müdahale edip yardım ediyorsunuz
tamam kardeşidir üzülüyor olabilir ama koskoca adam yani bence anneniz kenara çekilmeyi bilsin artıkişte bunu da bilmiyorum inanın...
annemde bende karışmayım artık diyor ama çevre baskısı bu kez insanlar hakkında kötü konuşuyor... ama bence o bir hala olarak elinden gelenin fazlasını yaptı bebek için... yapmaya da devam ediyor. eskisi kadar ilgilenmiyor ama sürekli kontrolde tutuyor, sağlık kontrollerine götürüyor... aksatmıyor aşılarını vs...tamam kardeşidir üzülüyor olabilir ama koskoca adam yani bence anneniz kenara çekilmeyi bilsin artık
kim ne derse desin bebeğin aşısı kontrolüne hala götürmez ki ne alaka anne baba varken , çok yanlış gelin işin kolayını bulmuş resmenannemde bende karışmayım artık diyor ama çevre baskısı bu kez insanlar hakkında kötü konuşuyor... ama bence o bir hala olarak elinden gelenin fazlasını yaptı bebek için... yapmaya da devam ediyor. eskisi kadar ilgilenmiyor ama sürekli kontrolde tutuyor, sağlık kontrollerine götürüyor... aksatmıyor aşılarını vs...
çalışmak istiyormuş, inşallah iş bulabilirse...Yazdıklarınızdan çıkardığım tek sonuç ; gelininizin çok cahil olduğu ( lütfen yanlış anlaşılmasın aşağılamak ya da okul eğitimi yetersizliği anlamında söylemedim). Hani bazı insanlara bir şey öğretmek için ne kadar uğraşsan da başarısız olursun ya, inatla hep kendi bildiği yoldan gider kıt akıllıdır, işte o misal...
Galiba kendi ailesinde de bu durum söz konusu ve kendisi de çok sevgi-saygı dolu bir ortamda büyümemiş. Hatta sanki sahip olduğu dini/inanç bilgilerini bile hakiki kaynaklardan araştırıp öğrenmemiş de sağdan-soldan aileden vs ne gördüyse ne duyduysa olduğu gibi doğru kabul etmiş sorgulamamış bile gibi ( ki araştırsa en basitinden şu cümleyi yorumlamayı becerebilirdi herhalde " Temizlik imandan gelir !") ...Dolayısıyla kendini geliştirmeye açık bir yapısı var gibi de durmuyor.
Benim aklıma gelen en mantıklı çözüm madem gündemde boşanmak yok, o zaman bu bayana acilinden bir iş bulunur (yanlış hatırlamıyorsam daha önce tekstilde çalışmışlığı vardı )...Akşama kadar evden uzaklaşması sağlanır ki böylece sizin anneniz onun varlığı olmadan bebekle rahatça ilgilenir. Ve bu bayanın aldığı maaşla ücreti ödenmek kaydıyla da haftada 2 gün eve biri çağrılır ve ev temizletilir. Hem de kalan para dayının kazandığına ek bütçe olur.
Rabbim o günahsız yavrunun bahtını açık eder inşallah !