dayım,eşi ve 1,5 yaşında ki kızı... arkadaşlar yardım lütfen...

dayımın kendisi de iyi bir evlat olamadı hiç bir zaman... anneliği ise kesinlikle sorgulanmalı...

boşanamıyor, karısını seviyor dayım... neden bilmiyorum ama o gittikten sonra mutsuz oluyor...
peki dayın pis oldugunu çocuguna bakmadıgını yurda verecez laflarını falan biliyormu?
kendine bile pis diyorsun dayın iğrenmiyormuymuş peki,
maden alan memnun satan memnun karışmayın ozaman.çocuk bir şekilde büyüyecek Allah izin verirse.. (şu konuda sadece ve sadece bebek takıldı kafama..gerisi fasa fiso bana göre)

e zaten çocuğu istemiyor aptal.
siz de seviyorsunuz anneniz anne gibi maşallah o baksın kurtarmış olur bir çocuğun hayatını. ama dayı da normal değil. karısındaki sorunları görmüyor yumruğunu vurmuyor maalesef. bebeğine baba sahip çıkmalı. yani dayağa karşıyım ama bu kadın dayağı hak ediyor. o masum yavruya çok üzüldüm..çünkü evde bir problemli varsa diğeri sağlam duruşlu olmalı yani..

sadece kadının sozuylemı esyaları satıp gıttı dayınız yanı kayınpederıyle konusmamısmı hıc gıderken ?
evet konuşmamış, karısına o kadar inanıyor ki anlatamam. annem dedi ki oğlum satma eşyalarını bırak evin dursun, belki bi yanlış anlaşılma vardır dedi ama kimseye haber vermeden, satıp gittiler...

Belli ki dayın da bu durumdan rahatsız değil siz kadar.
Yoksa hangi erkek çöp gibi evde yaşayıp evladına bakmayan bir eş ister ki yanında.
Hem baba evinden geri gelmiş kadın tekrar ev açmış dayın .
Yani onlar beleş yaşamaya alışmış ne yazık ki.
Evi temizleyen var, çocukla ilgilenen var. Bebeğin kıyafetleri masrafları sizden. Daha ne olsun!! Böyle ebevenylik hayat mis gibi valla !!
Bebeğe üzüldüm sadece.Psikolojisi mahvolmuştur kıyamam.

bizim de içimizi yakan o yavrum zaten... alıp eve getirelim biz bakalım diyoruz. bu kezde sabahtan akşama kadar bizden çıkmıyor... yemeğini yiyor, oturuyor köşesine...

Benim dayımın eşi de aynı bu şekildeydi (vefat etti Allah rahmet eylesin), dayım yemek yapar, çocuklara bakar evi temizler o sadece dantel örerdi sözde kızlarına çeyiz, alır dantelini başköşeye geçip otururdu. Ne çocuklarla ne evle hiççç ilgisi yoktu alışveriş yapmayı dahi beceremezdi. Ama dayım garip bir şekilde seviyordu yani tüm kusurlarını görüyor ama ona rağmen vazgeçemiyordu. Galiba şu hayatta beceriksiz kadınlar kocalarının gözlerinde çok daha değerli oluyorlar.

herşeyi biliyor hemde... zaten bende ikisi içinde akıl bekliyorum...

dayımın kendisi de iyi bir evlat olamadı hiç bir zaman... anneliği ise kesinlikle sorgulanmalı...
desene dayınla yenge tencere kapak misali valla olan o yavrucağa oluyor.Herhangi bir şekilde ihbar dahi yapılsa devlet sosyal hizmetler bebeğe el koyup devlet güvencesi altına alabiliyorlar.Masumun hiç günahı yokken çektiklerine bak valla işiniz zor yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal olayı resmen..

bence iki yol var asılnda tek çözümü olan iki yol

1-bebek o aileden alınıp yurda verilecek

2-madem annen bu kadar seviyor yeğenini o zaman alıp kurtaracak o evden,kendisi bakacak

yoksa bu çocuk gözgöre göre harcanacak.

bir kere çocuğu düşürdü diye tokat atmış. ortalığı birbirine kattı, kalktı istanbula gitti...

Şimdi psıkoloğa felan gıdın demıycem,zaten maddı sıkıntı ortada..Bence başka çocuk yapmasını engel olun..En azından korunsun..O masum bebişide yalnız bırakmayın sevgi açlığı hissetrmemeye çalışsn.Zaten yavrum oyle bı anneye sahıp, bakmak bıle ıstememıs.Çocugu alsanız onlarıda kendı dunyalrna bıraksanız olmaz mı ?

demeyin böyle lütfen. kıyaslama oluyor bu yaptığınız. rabbim inş tez vakitte sağlıklı bebiş nasip eder size de... amin.
Yanlis anlasilmasin kiyaslama degil ama.nasil bakmazsin.gozunun icine bakan.yavruna insan zevk alir yani onu besleyip temizleyip guzel guzel giydirmekten sorunlari varsa dahi o bebek onun ilacidir rabbimin lutfudir umarim rabbim gozunu acar ve ona gore davranmaya baslar . Yanlis anlamayin nolue . O guzel duaniz icinde tsk ederim Rabbim duysun insaallah

ne yazık ki öyle... sosyal hizmetlere bilerek başvurmuyorum babam çok üzülüyor...

herşeyi biliyor hemde... zaten bende ikisi içinde akıl bekliyorum...
ozaman dayın memnun hayatından.bence çocuk için akıl istemelisin.. çocugun magdur olmaması için onu sizin temizlemeniz yedirmeniz giydirmeniz lazım...
hayret ediorum adama.. iğrenmemek elde dil ki demekki oda çok temiz biri değilmiş.

çocuğu annem tamamen alamıyor, çünkü gelin evden çıkmıyor o zaman da hatta hiç unutmuyorum bebek sizde kalacaksa bizde burada kalalım beraber yaşayalım demişti anneme... annem bu saatten sonra ona hizmet edemez...

Böyle gelmiş böyle gider bu canım alışmış çünkü ben yapmasam biri yapıcak diyede düşünüyor olabilir.insan utanır cocugunu o halde tutmaya o ne sizden nede başkalarından utanmıyor sanırım oyuzden bu böyle gider

Pardon ama bu kadının akıl sağlığı yerinde mi. Yemin ederim bazen Allah'ım böylesineneden çocuk verirsin isyan edesim geliyor günaha girmekten korkuyorum. Bir sürü evlat hasreti ile yanıp tutuşanlar var ya. Bu yaştan sonra ona ne temizlik ne annelik aşılayabilirsiniz. Neden kabul ettiniz ki. Ortada kalınca gene size sığınmış.

birlikte bile yatmıyorlar ki, 2. çocuk olsun...annem ve babam sürekli gözetim altında tutuyorlar. çoğu zaman annem ilgileniyor zaten...

ne yazık ki öyle... sosyal hizmetlere bilerek başvurmuyorum babam çok üzülüyor...
Buna benzer olay arkadaşım başına geldi aldılar ve çocuga kendileri bakıyorlar.Evin 3.bireyi oldu vede arkadaşım eşi gerçekten mükemmel bir insan çocuk onu baba biliyor evladı gibi seviyor.Yanlız çocukta bakımsızlıktan dolayı bayagı ilk doğdu zamanlardan kalma hastalıgı oldu hasta ve ömrünün sonu kadar çekecek bu hastalıgı..Gelin gene 2.yi doğurdu onuda diğer kardeşleri aldı.Doğurmasını engelleyelim dediler hastahaneye başlarına yıktı..Yanii annelik sadece doğurmakla değil bakmakla oluyor.Ya siz alıp bakımını üstleneceksiniz yada devlet bakmalı el kadar bebe kimbilir neler çekiyor evde ağzı var dili yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…