demeyin böyle lütfen. kıyaslama oluyor bu yaptığınız. rabbim inş tez vakitte sağlıklı bebiş nasip eder size de... amin.bizlerde bebekte bebek diye yanip tutusanlardaniz Rabbim sen buyuksun ...
dayımın kendisi de iyi bir evlat olamadı hiç bir zaman... anneliği ise kesinlikle sorgulanmalı...Of ya çok üzüldüm çocuğa kıyamam nasıl bir anne bu işte doğurmakla anne olunmuyora bir örnek olmuş yengeniz maalesef.. annanezi bakmak evet çok zor bir iştir kendi annanemden biliyorum yengem bakmadı annem baktı gerçekten kendi evladı olmasına rağmen çok zor hastalık olduğundan insan çok yıpranıyor herkes kaldıramaz alzheimer lı birine bakmayı.. sizin yengeniz gerçi kendide pis olduğundan böyle bir hastaya iyi bir şekilde bakamaz zaten ama en başta sizde alın bakın parasınıda alın demekle hata etmişsiniz öyle parayla yapılacak bir durum olmuyor bazen insanı pisikolojik olarak yoran bir süreç olduğundan dönüşümlü bakmak teklif edebilinirdi. neyse dayınızın yerinde olsam böyle bir insanı karım diye turmazdım sırf baba kapısında rahat edemedi diye geri dönmüş ne bir anne ne bir eş olamamış
peki dayın pis oldugunu çocuguna bakmadıgını yurda verecez laflarını falan biliyormu?boşanamıyor, karısını seviyor dayım... neden bilmiyorum ama o gittikten sonra mutsuz oluyor...
evet konuşmamış, karısına o kadar inanıyor ki anlatamam. annem dedi ki oğlum satma eşyalarını bırak evin dursun, belki bi yanlış anlaşılma vardır dedi ama kimseye haber vermeden, satıp gittiler...sadece kadının sozuylemı esyaları satıp gıttı dayınız yanı kayınpederıyle konusmamısmı hıc gıderken ?
bizim de içimizi yakan o yavrum zaten... alıp eve getirelim biz bakalım diyoruz. bu kezde sabahtan akşama kadar bizden çıkmıyor... yemeğini yiyor, oturuyor köşesine...
herşeyi biliyor hemde... zaten bende ikisi içinde akıl bekliyorum...peki dayın pis oldugunu çocuguna bakmadıgını yurda verecez laflarını falan biliyormu?
kendine bile pis diyorsun dayın iğrenmiyormuymuş peki,
maden alan memnun satan memnun karışmayın ozaman.çocuk bir şekilde büyüyecek Allah izin verirse.. (şu konuda sadece ve sadece bebek takıldı kafama..gerisi fasa fiso bana göre)
desene dayınla yenge tencere kapak misali valla olan o yavrucağa oluyor.Herhangi bir şekilde ihbar dahi yapılsa devlet sosyal hizmetler bebeğe el koyup devlet güvencesi altına alabiliyorlar.Masumun hiç günahı yokken çektiklerine bak valla işiniz zor yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal olayı resmen..dayımın kendisi de iyi bir evlat olamadı hiç bir zaman... anneliği ise kesinlikle sorgulanmalı...
bir kere çocuğu düşürdü diye tokat atmış. ortalığı birbirine kattı, kalktı istanbula gitti...e zaten çocuğu istemiyor aptal.
siz de seviyorsunuz anneniz anne gibi maşallah o baksın kurtarmış olur bir çocuğun hayatını. ama dayı da normal değil. karısındaki sorunları görmüyor yumruğunu vurmuyor maalesef. bebeğine baba sahip çıkmalı. yani dayağa karşıyım ama bu kadın dayağı hak ediyor. o masum yavruya çok üzüldüm..çünkü evde bir problemli varsa diğeri sağlam duruşlu olmalı yani..
Yanlis anlasilmasin kiyaslama degil ama.nasil bakmazsin.gozunun icine bakan.yavruna insan zevk alir yani onu besleyip temizleyip guzel guzel giydirmekten sorunlari varsa dahi o bebek onun ilacidir rabbimin lutfudir umarim rabbim gozunu acar ve ona gore davranmaya baslar . Yanlis anlamayin nolue . O guzel duaniz icinde tsk ederim Rabbim duysun insaallahdemeyin böyle lütfen. kıyaslama oluyor bu yaptığınız. rabbim inş tez vakitte sağlıklı bebiş nasip eder size de... amin.
ne yazık ki öyle... sosyal hizmetlere bilerek başvurmuyorum babam çok üzülüyor...desene dayınla yenge tencere kapak misali valla olan o yavrucağa oluyor.Herhangi bir şekilde ihbar dahi yapılsa devlet sosyal hizmetler bebeğe el koyup devlet güvencesi altına alabiliyorlar.Masumun hiç günahı yokken çektiklerine bak valla işiniz zor yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal olayı resmen..
ozaman dayın memnun hayatından.bence çocuk için akıl istemelisin.. çocugun magdur olmaması için onu sizin temizlemeniz yedirmeniz giydirmeniz lazım...herşeyi biliyor hemde... zaten bende ikisi içinde akıl bekliyorum...
çocuğu annem tamamen alamıyor, çünkü gelin evden çıkmıyor o zaman da hatta hiç unutmuyorum bebek sizde kalacaksa bizde burada kalalım beraber yaşayalım demişti anneme... annem bu saatten sonra ona hizmet edemez...bence iki yol var asılnda tek çözümü olan iki yol
1-bebek o aileden alınıp yurda verilecek
2-madem annen bu kadar seviyor yeğenini o zaman alıp kurtaracak o evden,kendisi bakacak
yoksa bu çocuk gözgöre göre harcanacak.
birlikte bile yatmıyorlar ki, 2. çocuk olsun...annem ve babam sürekli gözetim altında tutuyorlar. çoğu zaman annem ilgileniyor zaten...Şimdi psıkoloğa felan gıdın demıycem,zaten maddı sıkıntı ortada..Bence başka çocuk yapmasını engel olun..En azından korunsun..O masum bebişide yalnız bırakmayın sevgi açlığı hissetrmemeye çalışsn.Zaten yavrum oyle bı anneye sahıp, bakmak bıle ıstememıs.Çocugu alsanız onlarıda kendı dunyalrna bıraksanız olmaz mı ?
Buna benzer olay arkadaşım başına geldi aldılar ve çocuga kendileri bakıyorlar.Evin 3.bireyi oldu vede arkadaşım eşi gerçekten mükemmel bir insan çocuk onu baba biliyor evladı gibi seviyor.Yanlız çocukta bakımsızlıktan dolayı bayagı ilk doğdu zamanlardan kalma hastalıgı oldu hasta ve ömrünün sonu kadar çekecek bu hastalıgı..Gelin gene 2.yi doğurdu onuda diğer kardeşleri aldı.Doğurmasını engelleyelim dediler hastahaneye başlarına yıktı..Yanii annelik sadece doğurmakla değil bakmakla oluyor.Ya siz alıp bakımını üstleneceksiniz yada devlet bakmalı el kadar bebe kimbilir neler çekiyor evde ağzı var dili yok...ne yazık ki öyle... sosyal hizmetlere bilerek başvurmuyorum babam çok üzülüyor...