Dayanıklı ojenin sırları

Pyenses

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2010
191
0
Dayanıklı ojenin sırları

Uzun süre dayanan manikürlerin ve kişiye özel oje renklerinin yaratıcısı Josephine Allen gizli sırlarını Mahmure okuyucularıyla paylaşıyor.

trans.gif
[SIZE=+0][/SIZE]1- Yarım baz yapın

Tırnak uçlarını güçlendirmek ve ojenin daha kalıcı olmasını sağlamak için Josephine Allen tırnak bazını önce tırnağın dibinden ortasına kadar sürüyor. Kuruduktan sonra ikinci katı tüm tırnağa uyguluyor. Böylece ojeye güçlü bir baz oluşturmuş olursunuz.

2- Bol oje kullanın

Julia Roberts'ın tırnaklarına da oje süren Allen, her iki katta da ojeyi yoğun olarak sürüyor. "Kuruması biraz daha uzun sürse de kalın sürüldüğü için daha dayanıklı oluyor" diyor Allen.

3- Soğutun

Ojenizi sürdükten sonra daha hızlı kuruması için ellerinizi buz dolu bir kaseye batırın. Dayanabildiğiniz kadar tutun. Beş dakika boyunca tırnaklarınızı çıkarıp tekrar koymaya devam edin. Bu ojenin iyice kurumasını sağlar.

4- Ojenizi koruyun

Koruyucunun demir gibi sert olmasının ardındaki teknik: Bir kat Nautiques, Nail Protein Formula ve ardından Seche Clear (8 Dolar) sürmek. "Bu, hem tırnakları güçlendirir hem de ojenin daha hızlı kurumasını sağlar." diyor Allen.

Ayrılan zayıf tırnaklar için öneri

Ayrılan zayıf tırnaklar için Allen, çay poşetleriyle yaptığı bir sargı kullanıyor. Önce çay poşetlerinden tırnak şeklinde 10 parça kesin. Tırnaklarınıza baz sürdükten sonra kurumasını beklemeden kestiğiniz parçaları tırnağınızın üzerine yerleştirin. Tekrar baz sürdükten sonra ojenizi uygulayın.

"Bu uygulama tırnakları güçlendirdiği için soyulma ya da kırılma riski azalıyor." diyor Allen. En iyi tarafı ise akrilik ya da jel koruyucuların aksine asetonla çıktığı için tırnağa zarar vermemesi...

dayanikli oje hizli kurutulmus oje degildir, bu yuzden buzlu suya batirmak ojenin cabuk soyulmasina sebep olur. dayanikli oje icin ojenizi hep sandvic yapin. baz + oje + oje + cila ya da baz + oje + cila + oje + cila seklinde. ilk oje katindan sonra tirnaginizin ucuna french yapar gibi yatay surun ojeyi. soyulmayi geciktirir. bu kadar kat kalin olur diye dusunmeyin, aksine aslinda ojeyi fazla ince surmek iyi degildir, tirnak puruzlerini ve kusurlarini disariya gosterir.

dayanikli oje hizli kurutulmus oje degildir, bu yuzden buzlu suya batirmak ojenin cabuk soyulmasina sebep olur. dayanikli oje icin ojenizi hep sandvic yapin. baz + oje + oje + cila ya da baz + oje + cila + oje + cila seklinde. ilk oje katindan sonra tirnaginizin ucuna french yapar gibi yatay surun ojeyi. soyulmayi geciktirir. bu kadar kat kalin olur diye dusunmeyin, aksine aslinda ojeyi fazla ince surmek iyi degildir, tirnak puruzlerini ve kusurlarini disariya gosterir.

Çok teşekkür ederim bu bilgiyi bizimle paylaştığınız için...
Bende çok kat oje kurumaz yahut kalın olur, kötü durur vs gibi sebeplerden ince sürerdim fakat dediğiniz işe yarıyorsa bende böyle deneyeceğim bundan sonra. İlk oje katından sonra french gibi sürülen oje, üzerine diğer katı geçtiğimizde tırnak ucundan belli olmuyor mu?kafamçokkarıştı

olmuyor onu zaten fircayi iyice siyirip yapiyoruz. ikinci kati surunce belli olmuyor. ayrica mutlaka cabuk kurutucu cila kullanin. zaten nadir oje suren biriyseniz verdiginiz paraya degecektir. sally hansen insta-dri ya da golden rose quick dry oneririm, ama golden rose her yerde bulunmuyor bu aralar...

olmuyor onu zaten fircayi iyice siyirip yapiyoruz. ikinci kati surunce belli olmuyor. ayrica mutlaka cabuk kurutucu cila kullanin. zaten nadir oje suren biriyseniz verdiginiz paraya degecektir. sally hansen insta-dri ya da golden rose quick dry oneririm, ama golden rose her yerde bulunmuyor bu aralar...

Tekrardan teşekkür ederim.
Eskiden kırmızı ojesiz dolaşmazdım, çıkartır bir daha sürerdim ama artık o takati bulamıyorum kendimde :)
O yüzden sally hansen'ı alabilirim sanırım.

ya gecen eczanede gördüm, ucu cabuk cıkmayan oje diye sally hansenin kullanan var mı, gercek mi acaba ? kırmızı ve diger koyu ojelerde ucunun cıkmasından bıktım hergun yenilemek gerekiyor

flormarı denedinmi ben bütün oje markalarını denedim en son flormarda karar kıldım

paylaştığınız bilgiler için çok teşekkür ederim...bir oje acemisi olarak çok işime yaradı gerçekten :)
yeni aldığım ojelerimi tarif ettiğiniz gibi baz, oje, cila, oje , cila şeklinde sürdüm katlarını ve çok memnun kaldım...çıplak tırnağa oje süremiyordum renk eşit dağılmıyordu ve fırça izleri kalıyordu özellikle de kıvamı daha sıvı olanlarda ve açık renklerde..ve baz ve cila dedikleri renksiz ojeleri gereksiz teferruat sanırdım ama hiç de öyle değilmiş...

ancak kafama takılan birşey var..siz 2 tane oje sürme yöntemi önermişsiniz benim uyguladığım yöntem 5 kat..diğer yöntem 4 kat...arasındaki fark nedir acaba ?
bir sorum daha var..simli ojeleri çok seviyorum ancak tam anlamıyla kapatıcı olmadıkları için tırnak yüzeyimdeki renk kusurları ve tırnağımın beyaz uçları gözüküyor..önerdiğiniz yöntemle önce düz ve örtücü bir rengi sürüp 2. kat ojeyi de simli sürüp en son cila ile tamamlasam iyi sonuç alırmııym ?

X