Dayanamadım size bir yazayım dedim..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
çoğu rahatsızlık böyle önemsemeyip üzerine gitmediğimizden büyüyüp daha büyük bi sorun halini alabiliyo.En iyisi si bi doktora görünün hiç bişey yoksa bile içiniz rahat eder Hoppa
Haklısın özel günümdeyim bitsin gideyim böyle olamayacak yazarım buraya sen de ihmal etme benim de hafif dalgınlıklarla başladı

Bir ara bende çok unutkandım. Böyle unutkanlıkla dalgınlık arası bir şeydi. Sabah ne yediğimi hatırlamıyorum. Günleri birbirine karıştırıyordum filan. Meğer B12, demir ve D vitamini eksikliğim varmış. Başka şikayetlerimde vardı tabi. Halsizlik gibi mesela. Diyeceğim o ki, git doktora tahliller yapılsın. Ona göre vitamin alırsın. Geçer hepsi.. Geçmiş olsun.
Teşekkür ederim, bir şey sorucam b12 ve demirin et ile bir alakası yok dimi.. yemememden kaynaklanmıyor dimi bu durum.. herkeste olabilecek bir durum

Ben gıda okudum, Üniversite de hocamız b12 eksikliği çok büyük sorunlara ,alzehemiera bile neden olacagını söylemişti. Yani et yemen şart.Senin ki sanki takıntı haline gelmiş gibi gelyo bana. Beynini sürekli öyle ceset,mide bulandırıcı halde düşünmeye zorluyo gibisin. Öncelikle bunu bırak. Tadına bak bakarsın begenirsin hoşuna gider. O düşüncelerin gider. Zaten muhtemelen unutkanlıgında bu yuzden.
Aynı annem gibi konuştunuz :) psikolojik diyor herkeste neden olduğunu bilmiyorum 1 yaşimdan beri yedirememişler bana.. tadıyla hiç bir sorunum yok benim zehir değil ya tadına bir bakarsın dimi ama ben dokunamıyorum bile :KK43: sadece çok aşıri derecede iğreniyorum birisi hipnoz yönemiyle tedavi ol demişti işe yarar mı hiç bilmiyorum

Teşekkür ederim, bir şey sorucam b12 ve demirin et ile bir alakası yok dimi.. yemememden kaynaklanmıyor dimi bu durum.. herkeste olabilecek bir durum
Direkt etle ilgisi var mı bilemiyorum. Bana kalırsa yok çünkü ben et yiyorum. Ben o dönem neredeyse hiç yemek yemediğim için bağışıklık sistemimi çökerttim ve vitaminsiz kaldım. Kalmışım yanii. Doktora gidince öğrendim. Sana en doğru cevabı işin uzmanı verir. Yanlış yönlendirmeyeyim.

Kızlar herkese merhaba
Telden yazıyorum, imla hatalarımdan dolayı şimdiden özür..
Sağlık sorunu gibi gözüksede benim ki dert aslında..

Çok unutkan olmaya başladım ... unutkanlık mı? dalgınlık mı karar veremiyorum?
Daha öncede buna benzer bir konu açmıstım aylar öncesinde ama düzelmiştim ta ki 1 haftadır yine kötüyüm..
Dün iş yerinde hiç yapmayacağim bir hata yaptım dalgınlığım yüzü de .. az daha rezil oluyorduk son anda yırttık.
2 gün öncesinde de eve geldim işten üstümü çıkardım kirliye attım sanıyorum gitmişim çöp kutusuna atmısım banyodaki :KK43: vee işin kötüsü 1 saat sonra banyoya gittim çöpe bir şey koyacaktım o zaman farkettim onu ne ara oraya atığımı hatırlayamadım.. beyaz tenliyim zaten ama bu aralar herkes bana rengin çok soluk diyor :KK43:

İşim ve özel hayatım çok sitresli bir dönemde ondan mıdır.. yoksa başka bir şey mi? Sizde de oluyor mu? Doktora mı gitmeliyim.. bir huyum var iyice kötü olmadan doktora gitmem malum toplum olarak en büyük sorunumuz..
daha öncede demiştim vejetryanım doğuştan et balık tavuk tadını bilmiyorum ceset gibi göruyorum midem kaldırmıyor.. acaba ondan mı? Anneme söyledim direk ona bağladı..
Çok uzun oldu ama bu kadar insanı bir arada bulamam :) size de oluyor mu? Bu yüzden doktora giden var mı? Şimdiden teşekkürler herkese.
Olmazmı kafam doluyken ne yaptığımı hiç bilmiyorum gittim rujumu çöpe attım telin kulaklığını kestim daha neler neler. Ama unutkanlık değil dalgınlık beyin yorgunlığundan ve kafanı bişeylere yormaktan oluyo

Olmazmı kafam doluyken ne yaptığımı hiç bilmiyorum gittim rujumu çöpe attım telin kulaklığını kestim daha neler neler. Ama unutkanlık değil dalgınlık beyin yorgunlığundan ve kafanı bişeylere yormaktan oluyo
Ayy aynı ben.. şuanda bunları yaşıyorum :KK43: hiç yapmayacağım bir hata yaptım iş yerinde.. kendim bile inanamadım nasıl yaptığıma :KK43: çok sitresli bir dönemdeyim hep ona bağlıyorum ama çevremdekiler takmıslar kafayı et yememye Allah korusun bugün ölsem et yemedi de gitti diye adım Çıkacak valla. O yüzde konu açayım dedim

Aynı annem gibi konuştunuz :) psikolojik diyor herkeste neden olduğunu bilmiyorum 1 yaşimdan beri yedirememişler bana.. tadıyla hiç bir sorunum yok benim zehir değil ya tadına bir bakarsın dimi ama ben dokunamıyorum bile :KK43: sadece çok aşıri derecede iğreniyorum birisi hipnoz yönemiyle tedavi ol demişti işe yarar mı hiç bilmiyorum
Hipnozu bilemem ama alıştırmanız lazım kendinizi :) et hayatın her döneminde grekli bir besin

Ayy aynı ben.. şuanda bunları yaşıyorum :KK43: hiç yapmayacağım bir hata yaptım iş yerinde.. kendim bile inanamadım nasıl yaptığıma :KK43: çok sitresli bir dönemdeyim hep ona bağlıyorum ama çevremdekiler takmıslar kafayı et yememye Allah korusun bugün ölsem et yemedi de gitti diye adım Çıkacak valla. O yüzde konu açayım dedim
Anlattıkların unutkanlık olsa hak verecem et yemiyosun diyenlere ama bu dalgınlık canım unutkanlık değil beyin dolu ve yorgun çünkü.
Çayı bardağa değil yemeğe koydum, suyumu çöpe attım kaç tane makyaj malzememi bulamıyorum kimbilir nereye attım.... aklıma gelmiyo gerisi

Anlattıkların unutkanlık olsa hak verecem et yemiyosun diyenlere ama bu dalgınlık canım unutkanlık değil beyin dolu ve yorgun çünkü.
Çayı bardağa değil yemeğe koydum, suyumu çöpe attım kaç tane makyaj malzememi bulamıyorum kimbilir nereye attım.... aklıma gelmiyo gerisi
Kesinlikle öyle ďüşünüyorum.. gerçi rengimde de solukluk var onun için gidicem doktora ama bence bizim doktordan önce güzel bir tatile ihtiyacımız :)

Sedeflerim için bir ton ilaç krem kullanıyorum.. içlerinden bitanesi vitamindi yanımda değil adını tam olarak hatırlamıyorum zinco muydu neydi yalan olmasın iki günde bir 82 gun kullanmam..
bir de bana diyorlar ki ileride çocuğunda bile problem çıkar et tavuk balık yemeďiğim için.. psikolojimi alt ust ettiler ya:KK43: elimde olsa vallahi billahi yerim moralim çok bozuk.. erken yaşta bunama olur dedi bir de bugün biri :KK43:

Benim bir arkadaşım vejetaryen olduğu bir dönemde demir eksikliğinden yataklara düşmüştü ama kiz megersem sadece tost yiyormuş ve cips vs. Benim bildigim sağlıklı dengeli beslenip baklagilini sebzesini çeşitli tüketen ve b12 desteği de alan vejetaryenlerde bir sorun olmuyir. Ben de pek et yemem ama kan degerlerim cok iyi. Ondan bence de kesinlikle doktora gidip ona göre takviye almalısınız.

Yiyeceklerden alacağınız vitaminlerin eksikliği de olabilir özel hayatınızda yaşadığınız stresten dolayı beyniniz çok meşgul de olabilir.
Doktora bi görünün. Hemen hemen bir çok insanın başına gelir.
Ben de çok dalgın olduğum zamanlar yapıyorum bunu.
Ayrıca etten alamadığınız vitamini destekleyici başka maddelerden almaya bakın.

Kızlar herkese merhaba

Daha öncede buna benzer bir konu açmıstım aylar öncesinde ama düzelmiştim ta ki 1 haftadır yine kötüyüm..
Dün iş yerinde hiç yapmayacağim bir hata yaptım dalgınlığım yüzü de .. az daha rezil oluyorduk son anda yırttık.
2 gün öncesinde de eve geldim işten üstümü çıkardım kirliye attım sanıyorum gitmişim çöp kutusuna atmısım banyodaki :KK43: vee işin kötüsü 1 saat sonra banyoya gittim çöpe bir şey koyacaktım o zaman farkettim onu ne ara oraya atığımı hatırlayamadım.. beyaz tenliyim zaten ama bu aralar herkes bana rengin çok soluk diyor :KK43:

İşim ve özel hayatım çok sitresli bir dönemde ondan mıdır.. yoksa başka bir şey mi? Sizde de oluyor mu? Doktora mı gitmeliyim.. bir huyum var iyice kötü olmadan doktora gitmem malum toplum olarak en büyük sorunumuz..
daha öncede demiştim vejetryanım doğuştan et balık tavuk tadını bilmiyorum ceset gibi göruyorum midem kaldırmıyor.. acaba ondan mı? Anneme söyledim direk ona bağladı..
Çok uzun oldu ama bu kadar insanı bir arada bulamam :) size de oluyor mu? Bu yüzden doktora giden var mı? Şimdiden teşekkürler herkese.
B12 vitamini, demir vitamini,balik yemesen de balik yagi kapsulu,ve gunde bir avuc ceviz duzenli kullanimda seni epey toparlar cnm.demir kirmizi ette olur yemezsen eksilir cunku adet kanamasi demir takviyesi gerektirir.et yerine yesil mercimek yiyebilirsin....benim durumuma cok benziyosun.ben bunlarla 2 hafta gibi cok kisa bir surede toparladim.ama bunlari vucudunda iyice depolanana kadar birakmaman lazim. zaten cok kolay seyler...bi kac vit hapi bir avuc ceviz....ceviz ve balik yagi guvenli ama b12 demir vit. doktora danissan iyi olur...saglicakla kal...

Kızlar herkese merhaba

Tirotlerini olctur mutlaka..benim calismiyormus ve ben camasirlari yikadiktan sonra sermisim , saatler sonra tekrar camasir sermeye gittim.. Bide eşime diyom senmi derdin camasirlari diye..hic farkında olmuyirdum..çeşmeleri acil Unutuyordum.. Benim yasadiklarima cok benziyor..

Kızlar tekrar herkese merhaba.. hepinize çok teşekkür ederim, içim biraz rahatladı.. bugün biraz rahatsızım o yüzden tek tek cevap veremiyorum işe de gidemedim bir dinleneyim şöylee :)
1 hafta sonra dahileye randv. Alacağım ona göre doktor beni yönlendirir.. buraya da yazarım detaylı başka birine de yardımım dokunur belki.

İste .. ama benim psikolojimi bozdular.. neyi unutsam et yemiyorum ona bağlıyorlar nişanlımın annesi bile başladı.. kızı et ye doktora gidelim söyle böyle bir o eksikti.. çevremdekileri yüzünden bunamıs gibi hissediyorum kendimi

Muhtemelen dönem dönem depreşen bir B12 eksikliğin var ama bunu başka gıdalardan, huylanmıyorsan et sularından ya da vitamin takviyesi ile alabilirsin. Midem almıyor et yemeyi demişsin, bu insanlar bunu görmüyor mu, ne kadar sinir bozucu bir ısrar. Takma kafana bir kan tahlili yaptırıp baktır, çıkan değerlere göre doktor yardımcı olur zaten, hiç bir şey eksik olmasa da bu tip unutkanlıklar olabiliyor, günlük yaşam işte, kafamız dolu, konsantrasyonumuz bozuluyo arada, dert etme

Kızlar herkese merhaba

ben aynen anlattığınız gibiyim.Geçen haftalarda annem bizde kaldı saat gece 12 civarı tam yatak oadasına giderken annemin sesini duydum kızım uyuyamadım bana ilaç getirirmisin dedi bende aldım ilacı kendim içtim sonra yatağıma gittim tam uyucam aaa ben anneme ilaç verecektim dedim yataktan fırladım.Tabi bu 1.bunun yanında işten yorgun geldiğim için çocukların herakşamki gibi yatağa girmeden el yüz yıkaması ve dış fırçalaması var çocuklara hadı bakalım salona toplanalım el yüz yıkanacak diyrum çocuklarımda yüzüme bakıp anne delimisin salonda ne işimiz var gibi yüzüme bakıyo 4 yaşındaki oğlum anne banyoya mı dedin diyince zon kk ediyo:-):-)daha çok şey var tabi ....ben yorgunluğuma bağlıyorum ve et ,balık tüketmeme ragmen:KK25:

Et ile kısmen alakası var, B12 eksikliği yıllarca çektim ben, üstelik et de yiyorum, demirim hep yerlerde =))
Yıllarca bununla mücadele ettim, vitaminler, kanlar meğer midemdeki bozukluktan ötürü alamıyormuşum bu vitaminleri, mide tedavimden sonra bütün değerlerim düzelmeye başladı. Bu tür vitamin eksikliklerini herkes yaşıyor, sigara da kullanıyorum ben doktor bu da çok önemli bir faktör, yediklerinin yarısı boşa gidiyor demişti. Bana etten ziyade fasulye, nohut ve yeşil mercimeği çok tüketmemi söyledi doktor, etten daha sağlıklı bunlar, kolesterol sorunu yaratmazlar demişti

Unutkanlık vitamin eksikliğinden olabiliyor doktora gitmenizde fayda var.Birde aşırı stres sürekli kafanızda dönen deli sorular varsa işte o zaman insan ne yaptığını bilemiyor.Aynı sorun bende de var çantamı buzdolabına koymuştum ayakkabılarımıda elimde gezdirip çamaşır makınasına atmışlığım var :KK70: :KK70: :KK70: Bazen yaşandığın üzüntü ,sinir ve stres beyin terk olabiliyor.

Bakın vejeteryanlik madem elinizde değil, o zaman bu eksikliğinizi başka bir şeyle kapatmalisiniz. Cunku gercekten vejeteryanlarda saglik sorunlari olma ihtimali cok yuksek. Bir sey olmaz diye dusunmeyin, insan denen varlik hem etcil hem otcul yaratilmis ve sindirim sistemi vucudun besin ihtiyaclari bu yonde.
Ama bir diğer taraftan da yiyecekler o kadar cesitli ki birinden alamadiginiz vitamini digerinden alabilirsiniz. Mesela mercimekteki protein bir et kadar kalitelidir. Demir eksikligine de birebir olan bir sey yerfistigi. Googledan kitaplardan daha ayrintili ogrenirsiniz bunlar. bu tur gidalari arastirin ona gore yiyip icin ki saglikli olabilesiniz
Benim en yakin arkadaşım asla et tavuk balık yemezdi ama sürekli sağlıklı beslenirdi. Yani hayatimda gördüğüm en sağlıklı beslenen insan diyebilirim. Yulaf ezmeleri mercimekli dürümler.. doktorlar bile şaşıriyordu et ve et ürünlerini asla kullanmamasina ragmen bu sekilde sağlıklı olabilmesine.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X