Dayanamadım size bir yazayım dedim..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Meyveliturta19

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2014
4.215
7.877
Kızlar herkese merhaba
Telden yazıyorum, imla hatalarımdan dolayı şimdiden özür..
Sağlık sorunu gibi gözüksede benim ki dert aslında..

Çok unutkan olmaya başladım ... unutkanlık mı? dalgınlık mı karar veremiyorum?
Daha öncede buna benzer bir konu açmıstım aylar öncesinde ama düzelmiştim ta ki 1 haftadır yine kötüyüm..
Dün iş yerinde hiç yapmayacağim bir hata yaptım dalgınlığım yüzü de .. az daha rezil oluyorduk son anda yırttık.
2 gün öncesinde de eve geldim işten üstümü çıkardım kirliye attım sanıyorum gitmişim çöp kutusuna atmısım banyodaki vee işin kötüsü 1 saat sonra banyoya gittim çöpe bir şey koyacaktım o zaman farkettim onu ne ara oraya atığımı hatırlayamadım.. beyaz tenliyim zaten ama bu aralar herkes bana rengin çok soluk diyor

İşim ve özel hayatım çok sitresli bir dönemde ondan mıdır.. yoksa başka bir şey mi? Sizde de oluyor mu? Doktora mı gitmeliyim.. bir huyum var iyice kötü olmadan doktora gitmem malum toplum olarak en büyük sorunumuz..
daha öncede demiştim vejetryanım doğuştan et balık tavuk tadını bilmiyorum ceset gibi göruyorum midem kaldırmıyor.. acaba ondan mı? Anneme söyledim direk ona bağladı..
Çok uzun oldu ama bu kadar insanı bir arada bulamam :) size de oluyor mu? Bu yüzden doktora giden var mı? Şimdiden teşekkürler herkese.

Ben neyi nereye koydugumu unuturum, yatamdan kalkar mutfaga giderim mesela vardigimda niye geldimi unuturum,bu gibi unutkanliklar olur. Ama hep olur, arada sirada degil, herkeste oluyodur heralde

Ben neyi nereye koydugumu unuturum, yatamdan kalkar mutfaga giderim mesela vardigimda niye geldimi unuturum,bu gibi unutkanliklar olur. Ama hep olur, arada sirada degil, herkeste oluyodur heralde
İste .. ama benim psikolojimi bozdular.. neyi unutsam et yemiyorum ona bağlıyorlar nişanlımın annesi bile başladı.. kızı et ye doktora gidelim söyle böyle bir o eksikti.. çevremdekileri yüzünden bunamıs gibi hissediyorum kendimi

Bence B12 eksikliğin var, bir doktora gidip kan tahlili yaptır canım. Bende vardı önceden ve senin yaşadıklarını ben de yaşadım.. Mutlaka git yaptır ihmal etme.
Unutkanlık için de post it veya ajanda tut en ufak şeyde :))

Aman takma bence, ben tavuk da yerim ette, bende herseyi unuturum, benimde demir vitamini eksikligim var ondanmiki

Yüksek ihtimale b12 eksikliği mutlaka doktora gidin.. Et balık tavuk yiyemediğinizide belirtin size vitamin hapı verirler kısa sürede toparlarsınız. Ama şimdi gidip eczaneden hap alıp ezbere iş yapmayın mutlaka ilk önce bir dr a gidin, allah korusun ciddi bir şeyde olabilir malum erken teshis çok önemli

Acaba rengimin beyaıgı dudak kenarlarım falan beyaz oluyor bazen ondan olur mu ki.s

Acaba rengimin beyaıgı dudak kenarlarım falan beyaz oluyor bazen ondan olur mu ki.s
Evet olabilir hatta çok mümkün, demir eksikliği veya kansızlık da olabilir ama hepsinin çaresi var sadece gidip ölçtürün mutlaka. Ben dediğim gibi yaşadığım için anlayabiliyorum.
Ben mesela ayakta bile duramıyordum sürekli yorgun gibi oluyordum ayaklarım tutamıyordu ayakta beni, yataktan kalkmak istemiyordum falan. Vitamin hormon ve kan testlerini yapacaktır doktor mutlaka bu sorunlarınızı söylerseniz. Ama özellikle bu dediklerine bakmalı, dahiliye bölümüne veya aile hekimine gidebilirsin..

Sedeflerim için bir ton ilaç krem kullanıyorum.. içlerinden bitanesi vitamindi yanımda değil adını tam olarak hatırlamıyorum zinco muydu neydi yalan olmasın iki günde bir 82 gun kullanmam..
bir de bana diyorlar ki ileride çocuğunda bile problem çıkar et tavuk balık yemeďiğim için.. psikolojimi alt ust ettiler ya elimde olsa vallahi billahi yerim moralim çok bozuk.. erken yaşta bunama olur dedi bir de bugün biri

o halsizlik bende de çok var özellikle malum günlerde.. bizim aile hekimi sağolsun hiç ilgilenmiyor ben dahileye haftaya alayım o zaman kanımı ölçtüreyim sağolasın.. inşallah geçer

Vegan arkadaşım çok ama şikayet eden duymadım belki de hapla falan takviye ediyorlar bilemiyorum
Benim ki daha farklı eti ceset gibi görüyorum.. ölü yer gibi hiç bir şekilde midem almıyor... hatta dokunamıyorum bile.. farketmeden yersem yerim ama biliyim ki et yedim hastahanelik bile olurum.. sağlık açısından bu durumdan rahatsızım, birde çevremdekilerin dillerinden .. diğer türlü bir sıkıntım yok

ya bu bende de var son zamanlarda. ki ben ne kadar dikkatli, güçlü hafızalı biriydim. Şimdi konsantre olamama odaklanamama sorunu yaşıyorum unutkanlık da var tabi. Bende özel hayatımdaki problemlerle mi alakalı acaba diyorum

sıkıntın olursa sağlık açısından olur zaten diğer türlüsü ne ki

Aynen ufak tefekti önemsemedim günlük yaşamımı etkilemeye başladı

Ben gıda okudum, Üniversite de hocamız b12 eksikliği çok büyük sorunlara ,alzehemiera bile neden olacagını söylemişti. Yani et yemen şart.Senin ki sanki takıntı haline gelmiş gibi gelyo bana. Beynini sürekli öyle ceset,mide bulandırıcı halde düşünmeye zorluyo gibisin. Öncelikle bunu bırak. Tadına bak bakarsın begenirsin hoşuna gider. O düşüncelerin gider. Zaten muhtemelen unutkanlıgında bu yuzden.

Aynen ufak tefekti önemsemedim günlük yaşamımı etkilemeye başladı
çoğu rahatsızlık böyle önemsemeyip üzerine gitmediğimizden büyüyüp daha büyük bi sorun halini alabiliyo.En iyisi si bi doktora görünün hiç bişey yoksa bile içiniz rahat eder

Bir ara bende çok unutkandım. Böyle unutkanlıkla dalgınlık arası bir şeydi. Sabah ne yediğimi hatırlamıyorum. Günleri birbirine karıştırıyordum filan. Meğer B12, demir ve D vitamini eksikliğim varmış. Başka şikayetlerimde vardı tabi. Halsizlik gibi mesela. Diyeceğim o ki, git doktora tahliller yapılsın. Ona göre vitamin alırsın. Geçer hepsi.. Geçmiş olsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…